JULESTUE, JULETRÆSPLANTAGE OG JULEMINDER – Julehygge
HER ER VORES JULEKOLLEKTION

JULESTUE, JULETRÆSPLANTAGE OG JULEMINDER

Sponsoreret indlæg

Dét at fælde sit eget juletræ kan virke overflødigt for nogle. For os, er juletræsfældning netop en aktivitet, der har spillet en stor rolle i skabelsen af vores juleglæde. En juleaften, da vi var omkring de 7-8 år, var vi på vaskeægte juletræs-jagt i selskab med tante, kusiner, mor og lillebror. Vi husker det som den mest magiske jul, hvor vi gik til en juletræsplantage i samlet flok og fandt årets juletræ, og slæbte det med hjem. Vi mindedes endda, at det sneede. Med det hjembragte juletræ kunne julepynten nu komme på. Dét at pynte juletræet på juleaftensdag er siden da blevet en fast tradition, som vi helliger os til hver juleaften med mors side af familien. Dén juleaften og dén oplevelse har sat sig fast, hvilket vi derfor gerne ville opleve på ny.

Turen gik derfor til Topkær juletræsplantage og julestue og sikke en fantastisk 1. søndag i advent vi har haft. “Ejjj, set dét der”, “Se dét her”, “Ej, prøv lige og se dét her”, “Hey, hvad med dét her”. Det var ca. sådan her vi kommunikerede under den første time af vores juletræsjagt. Man skal virkelig ikke undervurdere, hvor svært det rent faktisk er at finde det perfekte træ. Sikke dog et luksus problem – ikke desto mindre tog det os lidt over en time at finde mit, Cathrines, juletræ. Lige pludselig lød det fra os begge på samme tid: “Dét der” – og dér vidste vi, at vi havde fundet vores træ.

Grundet covid-19 er intet (som bekendt) som det plejer – heller ikke julen – og traditionerne bliver derfor udfordret. Hvor vores november og december normalt ville være fyldt med besøg på julemarkeder, julearrangementer og til julefrokoster har vi – ligesom alle andre – set os nødsaget til at justere en smule i vores vaner. Det krævede derfor, at vi har måtte indskrænke os, finde ind til kernen og huske hyggen. Vi har måtte gentænke julen og finde en ny vej til juleglæden. Nu hvor man ikke kan gå ned til sit lokale julemarked og få en dosis ren julehygge, må man tænke i alternativer. Her vil vi gerne slå et slag for netop julestuer og juletræsplantager, som Topkær. Vi kan næsten garantere at du kommer i julestemning! Ikke alene på grund af alle de smukke træer så langt øjet rækker, men af selve stedet som helhed.

Topkær Julestue har en fineste gårdbutik med alt fra julepynt, pyntegran, julekugler til julesterner, kranse og lys. De smukkeste lyskæder omfavner hele arealet, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere magisk. Det er i den grad en aktivitet i sig selv, med glæder for store som små. Inde i “Laden” venter der sig et eventyr af halm, som børn og barnlige sjæle kan boltre sig i. Tænk sig, en smule halm i et hjørne af et lokale, er nok til at gøre en masse børn ellevilde og lykkelige. Julen er simpel. Er kaffe ikke lige din kop te, står menuen på både gløgg, varm kakao og tilmed æbleskiver.

Dagen i dag har indfriet alle vores forventninger og mere til. Der er ingen tvivl om, at vi i dag har genskabt vores tradition og barndomsminde om juletræsfældning. Det kommer vi uden tvivl til at gøre igen næste år. Og når vi nu er ved det…. hooold nu op, hvor må vi bare erkende, at drømmen om selv at eje en juletræsplantage kun bliver større år for år.

Højt fra træets grønne top

Jeg, Cathrine, har set frem til julen 2020 og særligt da jeg vidste, at jeg i år havde plads til et STORT træ. Valget faldt derfor på en nordmannsgran på 2,5 m. Det resulterede også i, at jeg var nødsaget til at investere i en større og stærkere juletræsfod. D. 1 december flytter min kæreste og jeg i ny lejlighed, hvor der er god lofthøjde. Det var også noget af det første jeg bemærkede, da vi sagde ja til lejligheden “Denne lejlighed er julevenlig”. Selvom jeg kun bor til leje, kan jeg mærke det er et stort kriterie i bolig jagten (det bliver spændende, når jeg engang skal i hus).

Peters jul

Jeg, Louise, tog simpelthen chancen og valgte et rødgran. Det har hverken jeg eller min familie nogensinde haft før – det er altid nordmannsgran. Et atypisk valg for mange danskere til trods for, at man næsten ikke kan få et mere dansk træ. Det er netop rødgrannen, der er kendt fra Peters jul og som også er udstillet til Jul i Den Gamle By.

Knus og klejner, 
Cathrine & Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HER ER VORES JULEKOLLEKTION