VELKOMMEN til! Vi er to tvillingesøstre på 28 år, Cathrine og Marie-Louise, som sammen har skabt juleuniverset ‘julehygge’ med ønsket om at skabe og sprede julestemning, grundet vores brændende passion for julen, og alt hvad der følger med. Vi henvender os til alle aldre, lige fra de garvede juleentusiaster som os selv, til de nysgerrige juleskeptikere!

Julehygge er både navnet på vores blog, som er den platform, hvor det hele startede, hvor vi siden 2017 haft en større fokus på vores Instagramprofil med samme navn (@julehyggedk). Indholdsmæssigt har vores univers et grundlæggende fokus på; hygge, traditioner og nostalgi. Vi forsøger at skabe et inspirerende juleunivers fyldt med gode råd og snakke om julemad, julemusik, julekalendere, julefilm og julepynt. Det er i samme omgang vigtigt for os at slå fast, at vi hverken er eksperter inden for madlavning, julekalendre eller historien om den danske jul. Vi har blot en stor forkærlighed for julen og så elsker at vi hygge! Med bopæl i Aarhus er det samtidig også smilets by, som vi fremhæver mest i forbindelse med nogle tips til aktiviteter mv. men vi medtænker selvfølgelig også hele landet i forbindelse med vores lister over gode julemarkeder!

Vi har siden barnsben elsket julen og alt hvad det indebærer. Vi anser begge julen, som den mest vidunderlige tid på året og julen er noget, som vi glæder os til hele året rundt. Vores jul har altid, og er stadig, præget af stærke traditioner og kærlighed – minder, som vi glædeligt ønsker at dele med jer!

 

24 FUN FACTS OM OS

 

Vi har sammensat 24 fun facts om os begge, så I kan lære os lidt bedre at kende – 12 sjove informationer om os begge. Skulle I sidde inde med flere spørgsmål eller noget helt tredje, så hiv endelig fat i os i en kommentar eller på Instagram @ julehyggedk

CATHRINE


1. JEG ELSKER TE og jeg drikker det året rundt. De sidste par år har jeg haft en te julekalender med en ny te hver dag. Jeg staver det ‘te’ og er ikke for fin til en Earl Grey. Min yndlings te er kvæde te og nyder den gerne i det størst mulige kop med sukker i.

2. JEG HAR 20+ STRIKTRØJER og målet er en dag i fremtiden at strikke min egen sweater. Jeg kan fryse i 20 grader og du ser mig derfor stort set altid en striktrøje på slæb.

3. JEG HAR TO TATOVERINGER. En med et omrids af Mickey Mouse og en med et omrids af et juletræ. Udover julen er jeg den største Disney fan.

4. JEG SKAL VÆRE MOR. Min kæreste, Frederik, og jeg venter til oktober 2022 en lille dreng og det er simpelthen det mest fantastiske. Det er selvfølgelig en kæmpe livsændring og jeg ved det også vil have en påvirkning på julen og blot gøre tiden endnu mere speciel med sin helt egen familie.

5. JEG BLEV I SOMMEREN 2022 FÆRDIGUDDANNET og har nu en professionsbachelor i Design & Business med speciale i Branding & Marketing fra VIA samt en kandidat i Designledelse fra SDU.

6. JEG KAN IKKE DYKKE UDEN AT HOLDE MIG FOR NÆSEN, hvilket umuliggøre min evne at svømme som en havfrue.. det har aldrig naget mig til trods for flere år til sommersvømning.

7. JEG ELSKER CITYBOIS, RALLE OG NIK & JAY, hvilket også udgjorde mit ”Mest hørte” i årene 2019, 2020, 2021 og sikkert også 2022 på Spotify.

8. “HYGGE” ER MIT LIVSMANTRA – dét er i alt jeg foretager mig. Det skal ikke misforstås med dovenhed (som jeg også er god til).

9. JEG ELSKER STEARINLYS idet det giver en helt bestemt stemning både om sommeren og vinteren. De sidste par år har jeg undgået konventionelle lys så vidt det har været muligt og fået inkorporeret LED lys og mere bæredygtige alternativer, da jeg desværre ved hvor meget det forurener – både miljøet såvel som indeklimaet.

10. JEG KAN IKKE FINDE UD AF AT HOLDE HVERKEN PLANTER ELLER BLOMSTER. Selv kaktusser og orkideer dræber jeg gang på gang.

11. LIGE PT ER ROCKTMAN MIN YNDLINGS FILM til trods for, at jeg ikke som sådan havde hørt Elton John før. Det er den mest fantastiske film, som jeg endda så to gange i biografen.

12. JEG ELSKER JUL, MEN HADER VINTER. Jeg er en sand frossen pind, der 10 måneder om året går med undertrøje og uldjakke. Jeg håber som altid på en hvid jul.. så er vintermånederne nemmere at holde ud.

 

MARIE-LOUISE

 

 

1.  JEG HAR EN TATOVERING PÅ INDERSIDEN AF MIN LÆBE, hvor der står M O R. Jeg var nær blevet smidt ud hjemmefra, da jeg fik min første tatovering, men min MOR tatovering havde min mor sjovt nok ikke et problem med.

2. JEG KAN NÅ MIN EGEN ALBUE MED TUNGEN. Det ér og bliver mit ultimative party-trick.

3. BJØRN WIINBLAD ER MIN GUILTY PLEASSURE. Vaser, skåle, kopper eller platter. Jeg elsker det! Lige pt. er mit vitrineskab fyldt 50/50 med Bjørn Wiinblad og Måge-stellet.

4. VHS’EN IS STILL STANDING IN MY HOME. Jeg elsker, elsker, elsker (ligesom Cathrine) Disney og særlig Disney klassikerene. Jeg har en fantastisk samling af VHS’er og nyder et Disney marathon every once in a while. Det er som om, at filmene er bedre på en VHS maskine. N-o-s-t-a-l-g-i.

5. BOHEMIAN RHAPSODY ER I ØJEBLIKKET MIN YNDLINGSFILM. Jeg så den 3 gange i biografen og har gennem corona-tiden set den +5 gange. Jeg elsker den.

6. JEG SAMLER PÅ EP’ER og fik for nylig Bohemian Rhapsody på plade, som afslutningsgave fra min arbejde.

7. MIN ABSOLUT YNDLINGSSERIE ER RUPAUL’S DRAGRACE. Jeg elsker farverne, sangene, personlighederne og de forskellige catchphrases. Under mit udvekslingsophold i San Francisco var vi ofte til Drag Brunch, som er præcis hvad det lyder som. Jeg elsker det.

8. JEG SOVER ALTID I EN MASSE TØJ. Lange bukser, trøje og sokker. Jeg tror det er en en fin balance mellem vane og OCD.

9. TE SMAGER IKKE GODT UDEN SUKKER. Nøjagtig som Cathrine er jeg en te-drikker, der elsker sukker. Det er simpelthen ikke det samme uden. Og ligesom kakao pulver, skal der mange tsk. fulde i.

10. NOGET AF DET, JEG ELSKER MEST PÅ DENNE JORD ER RUNDSTYKKER. Særligt salt & peber eller håndværkere. Altså, det gør mig så lykkelig. En god, langsom morgen med rundstykker, appelsinjuice og bacon. Egentlig bare de tre ting.

11. DE TO TING, DER IRRITERER MIG MEST ER SKRALDESPANDE MED LÅG. Lad mig lige uddybe. Her menes der skraldespande hjemme hos ‘privatpersoner’, der ikke hænger på lågen, men som er på sådan en rulleskinne under vasken og som oven i købet har låg på. OG som man ofte ikke kan gennemskue, hvad der ligesom er til hvad: bio, plast, pap, pant? Hader det.

12. DET BEDSTE JEG VED OMRKING JULEN ER JULEMORGEN. For mange er selve festen og dansen om juletræet det bedste – og bevares, det er fantastisk. Men julemorgen er den jeg lever for. Tidligt op, ud i stuen med dynen, spise rester og se julefilm hele dagen. Mhhh. Jeg glæder mig.

 

Følg endelig med på @julehyggedk for mere hygge og inspiration. Vi er utrolig glade for, at du følger med.

Knus og klejner!
Cathrine & Marie-Louise