LAV SELV PAKKEKALENDER – Julehygge
5 TIPS TIL AT KOMME I JULESTEMNING I NOVEMBER

LAV SELV PAKKEKALENDER

NU er der ikke længe til, at vi kan begynde nedtællingen til d. 1. december. Vi har i den anledning – nøjagtig som sidste år – sammensat et inspirationsindlæg til en “lav-selv pakkekalender”, så du kan glæde en eller flere du holder kær. Det er en utrolig hyggelig måde at indføre noget julestemning i hverdagen, og så kræver det ikke det helt store; men er du tom for inspiration? Så læs med her!

Følelsen af, at det endelig er d. 1. december

Følelsen af at vågne d. 1. december og løbe hen til julesokken – der i vores tilfælde, altid hang ude på værelsesdøren – er et af de klareste og mest nostalgiske minder vi har fra vores barndom. Pakkekalenderen er nok noget de fleste forbinder med barndommen, hvor der var tid og overskud til rigtigt at hygge sig om morgenen med jule-tv og gaveoppakning. Dén følelse savner vi begge meget, og særligt nu hvor vi småt er blevet ‘voksne’ og ikke længere bor hjemme.

Til trods for, at stort set ingen af vores venner og veninder bor hjemme længere, så kender vi få, som stadig er heldige nok til at få en fyldt kurv med 24 gaver fra mor med hjem til lejligheden. Hvis du ikke er en af de heldige få, så vil vi helt klart opfordre dig til genskabe samme glæde og spændning med en hjemmelavet pakkekalender! Vi vil derfor dele ud af vores egne erfaringer og give inspiration til hvad du, som udeboende og juleglad, kan gøre for at bringe minderne om pakkekalenderen og barndommen tilbage.

 

Hvem har du lyst til at forkæle med en pakkekalender?

Den traditionelle pakkekalender, som man husker den, forbinder man ofte med, at man som barn får gaver af sine forældre og dermed ikke selv er gave-giver. Det ville helt sikkert være den fortrukne løsning. Men ønsker man som voksen at modtage gaver, er man ofte også nødt til at give gaver. Vi vil derfor i dette indlæg lægge vægt på dig, som udeboende og muligvis studerende, og i det her tilfælde vinkle den mod kærestepar, som bor sammen. Pakkekalenderen kan foregå på flere måder:

1) Skiftevis hvert år kan den ene part stå for alle 24 gaver
2) Den ene part giver 24 gaver og den anden part giver 24 gaver
3) Hver part giver skiftevis 12 gaver, så man får en gaver hver 2. dag

Man kan skrue op og ned for kreativiteten af pakkekalenderen, som man vil. Vi kender alle til Jul På Vesterbro, hvor Steward hver dag, til sin overraskelse, åbner en ny øl i hans pakkekalender. Her er kreativiteten på et minimum, mens glæden er på et maksimum. Det kan være en skide god og nem løsning. Ønsker du at skrue lidt højere op for kreativiteten, så kommer herunder lidt inspiration:

Pakkekalender idéer til kærester
– ideer til både drenge og piger – 

// Sokker eller underbukser – Dem han alligevel aldrig selv får købt
// Hyggesokker til hende, der elsker at pakke sig godt ind
// Special øl – Eksempelvis nogle jule special øl
// En “kupon” på lækker aftensmad med en god vin – Helst hjemme frem for ude
// Invitation til en hyggelig aftentur op langs Strøget og en omgang varm kakao
// Et skrabelod – Det bliver man altid glad for
// Et par handsker fra H&M – En sød og varm tanke
// Lækre bolsjer – Anbefaling: Mols bolsjer gør det virkelig godt
// En god ansigtscreme til det kolde vejr – Matas har billige alternativer
// En pose juleslik – Juleskum er en sikker vinder
// Billetter til en biograf tur – Evt. idé til en adventsgave
// Entré billet til et lokalt julemarked – Evt. Den Gamle By
// En sjov julesweater – køb evt. den samme, så kan I være kikset sammen
Her anbefaler vi naturligvis www.jule-sweaters.dk 
// En julekugle med jeres navn eller initialer på – www.julerosen.dk
// Et hyggeligt par hjemmesko – Rema 1000 har ofte nogle billige muligheder
// Julepyjamas – H&M disker ofte op med nogle sæt til en god pris
// Spillebilletter til Brætspilscaféen + en omgang varm kakao
// Billetter til skøjtebanen – Der kommer igen i år en op foran Musikhuset (Aarhus)
// Aalborg Akvavit Basis Snaps – Så kan han eller hun lave sin egen snaps


Alternativ pakkekalender til dig med én eller flere roomies

Jeg, Cathrine, bor sammen med min kæreste i en større lejlighed sammen med en fælles veninde, og vi har derfor været nødt til at skabe en alternativ pakkekalender fordelt mellem 3 personer. Hvordan fungerer det så i praksis? Jo, nu skal du høre! Vi har hver især fået som lektie at købe/finde/lave 8 forskellige gaver. Disse åbnes derefter på skift, hvor jeg f.eks. åbner en gave d. 1 december, hvorefter min kæreste åbner en d. 2 december og dernæst min roomie og så fremdeles. En sjov og hyggelig juleaktivitet i december måned, hvor man har ekstra fokus på hyggen med at åbne gaver hver morgen og samles om dette. Derudover er selve idé- og indsamlingsprocessen af gaverne også en hyggelig og kreativ aktivitet, som kan gøres til et hyggeligt eftermiddagsprojekt, der kan afsluttes i et fælles møde sidst på dagen til en omgang varm kakao. Her er nogle af vores idéer:

Pakkekalender idéer til roomies

// Stearinlys (evt. 4 stk til en advent dekoration)
// En pose kaffe eller en pose jule-the
// Hjemmelavet gavekort til en hyggelig strøgtur med en kop varm kakao
// Hjemmelavet gavekort til en hyggelig video-aften med julefilm og risengrød
// En pakke toiletpapir – Praktisk, men værdsat
// Sjov julesweater – Julesweaters er de billigste og bedste på markedet
// Gavekort til McDonalds – Foreslå evt. deres varme kakao med softice i
// Brændte mandler – Kan købes på strøget i Aarhus
// En kupon på 1 x rengøring af lejligheden
// En kupon på 1 x jeg-vasker-alt-dit-tøj-for-dig
// En pakke grødsris + sixpack juleøl
// Billetter til en tur i Tivoli Friheden til Jul i Friheden

Idéerne kan selvfølgelig variere i forhold til relation, situation og køn, men alt i alt er det som bekendt, tanken der tæller. Vi har begge fundet stor glæde i at lave pakkekalendere; og det har endda gjort, at det er sjovere at stå op om morgenen, og så er det tilmed en nem måde hvorpå, at man kan bringe hygge og julestemning ind i en ellers kold og lang december måned.

En hygge-tip på falderebet: Ikea, Søstrene Grene, Tiger og Normal er dine bedste venner,
når det kommer til at finde gode og prisvenlige pakkegaver!

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 TIPS TIL AT KOMME I JULESTEMNING I NOVEMBER