TIL JUL HOS… RIKKE LYNGHOLM – Julehygge
HVID VARM JULEGLØGG - AALBORG JULEAKVAVIT 2018

TIL JUL HOS… RIKKE LYNGHOLM

MØD RIKKE LYNGHOLM – LYKKELIG OVER SIT (U)PERFEKTE LIV

På bloggen, Rikke Lyngholm, bliver du, som læser, inviteret indenfor i Rikke’s (u)perfekte liv, der kredser om alt fra tanker, glæder og frustrationer; til hverdagsting, drømme og alt derimellem. Rikke Lyngholm er 30 somre, bosat på Fyn i Odense og er lykkeligt gift. Hendes familie er omdrejningspunktet for Rikke, hvilket afspejler sig i hendes indlæg, som ofte er præget af hverdagens glæder såvel som udfordringer. Rikke Lyngholm er meget ærlig i sine tanker og reflektioner, hvorfor det er nemt for læsere i lignende situationer, at relaterer til.

1/3% AF LIVET GENNEMFØRT

Rikke er uddannet indenfor marketing og kommunikation, hvor hun til dagligt arbejder med økonomi og projektstyring indenfor sundhedssektoreren. En vigtig milepæl var årene 2015 og 2017, hvor Rikke blev mor til to vidunderlige sønner – begge ønskebørn. Ser man bort fra det store familiefokus, fylder kreativitet tilmed en stor del af Rikkes hverdag, hvor der både bliver hæklet og bagt. Leg i køkkenet er også en af Rikkes fortrukne beskæftigelser, hvor opskrifterne kommer på bloggen til fri afbenyttelse; det er vi mange der er glade for 🙂

Hvad forbinder du med julen?

En blanding af hygge, nærvær og små-kaos. Der er så meget vi alle gerne vil nå inden året slutter og det kan gøre dagene op til jul en anelse kaotisk. Samtidig rykker vi tættere sammen og hygger lidt ekstra og det elsker jeg!

Og så hækler jeg altid i december. Jeg kører en ”hæklejulekalender” hvor alle, der hækler med får et lille stykke af en opskrift hver dag indtil juleaften og først dér afsløres det hvilket dyr de har hæklet på. Det er virkelig hyggeligt og jeg elsker at glæde andre og følge med i deres resultater.

Hvordan fejrer du juleaften?

Vi startede vores egen familietradition sidste år og holder nu jul hjemme. Alle i familien er velkomne på kryds og tværs og det hele foregår i børnehøjde. Om formiddagen tager vi en tur i zoologisk have og om aftenen spiser vi traditionel julemad med and og flæskesteg, risalamande, sang om juletræet og gaver. Jeg elsker juleaften og endnu mere efter jeg er blevet Mor.

Har I nogle særlige juletraditioner i din familie? 

Min mand og jeg har holdt jul med hver vores familier de første syv år af vores forhold og derfor er vores egen tradition stadig ganske ny, men jeg spår formiddags tur i zoologisk have den 24. og nattøj hele dagen den 25. som blivende tradition sammen med andestegsandwich med brun sovs og franskekartofler i kridhvid baguette til frokost. Det er så lækkert og der er noget hyggeligt over en hel dag med morgenhår, langsomt tempo og leg på gulvet.

Hvad spiser du juleaften?

Vi spiser først andesteg, flæskesteg, hvide kartofler, brune kartofler, brun sovs, rødkål, gammeldags hvidkål og franske kartofler. Til dessert får vi risalamande med både kirsebærsovs og karamelsovs og så slutter vi aftenen med julesmåkager, konfekt og slik. Det hele i alt for store mængder, som alligevel er helt perfekt, fordi det er jul.

Hvad er dit bedste juleminde?

Det er helt klart sidste års juleaften. Det første år vi holdt jul herhjemme og som en fuldtallig familie på fire. Vi var omgivet af søskende og (bedste)forældre og stemningen var helt perfekt. Jeg var så nervøs for at skulle lave den første julemiddag, men resultatet blev (heldigvis) godt og jeg gik lykkelig i seng.

Har du en yndlings julefilm? I så fald, hvilken og hvorfor?

Det må være Alene Hjemme filmene (de gamle). Jeg har set dem med min familie siden jeg var barn og de minder mig om alt det gode ved julen. Hyggen, nærværet og masser af kærlighed.

Har du en yndlings tv-julekalender? I så fald, hvilken og hvorfor?

Har aldrig rigtig fulgt med i nogen.

Hvad er det bedste ved julen?

Det er helt klart hyggen, stemningen og kærligheden til min mand. Julen gør folk lidt gladere. Alle smiler lidt ekstra og deler deres juleminder og -planer. Samtidig har jeg årsdag med min mand i december og vi prioriterer altid at spise en lækker middag ude. I år har vi været kærester i ti år og spiste en fantastisk middag og nød hinandens selskab og delte ti års minder. Det giver et pusterum i den ellers travle juletid og minder os om hvor heldige vi er.

Hvad står julen 2018 på for dit vedkommende? 

Den står på lavt tempo og masser af julestemning. Vi har i år skruet fuldstændig ned for alt det unødvendige og bruger tiden på ægte julehygge. Vi har lavet juledekorationer, bagt julesmåkager, fældet vores eget juletræ, pyntet op og giver nissen mad hver aften. Vi tænker meget på at få en dejlig december og nyde dagene op til jul, så vi ikke stresser igennem de første 23 dage og julen pludselig står for døren uden vi har nydt optakten.

Se mere på hendes hyggelige Instagram // @rikkelyngholm

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVID VARM JULEGLØGG - AALBORG JULEAKVAVIT 2018