HVID VARM JULEGLØGG – AALBORG JULEAKVAVIT 2018

Sponsoreret
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi aldrig har været helt vilde med hverken gløgg eller snaps. Jeg, Cathrine, har gjort det til mit mål for denne jul, at lære at drikke gløgg, da jeg synes båden duften, stemningen og det hyggelige aspekt i det er fantastisk. Dét og samtidig også, at også er ved at blive for gammel til at takke nej tak.
Vi har i den forbindelse lavet den perfekte gløgg for dig (og os selv) der ikke kan lide gløgg eller snaps. En såkaldt hvid gløgg, hvor snaps er hovedeelementet.
DET SKAL DU BRUGE:
1/2 l. Æblemost
1,5 dl Aalborg juleakvavit
10 stk. kardemomme kapsler (de grønne)
3 stk. kanel stænger
20 stk. kryddernelliker
8 skriver frisk ingefær
Hele smuttede mandler
Friske store rosiner
Æbler skåret i små kvadrater
Citron skåret i skiver
Appelsin skåret i skiver
Andet:
Tepose
FREMGANGSMÅDE:
- Æblemosten og Jule akvavitten hældes i en gryde
- Stød evt. krydderierne i en morter, knæk kanelstængerne og kom det i en tepose/filter pose
- Skræl den friske ingefær og skær 8 skiver – kom dette i en tepose/filter pose
- Kom teposerne i gryden sammen med æblemosten og akvavitten
- Kom låg op og start opvarmingen indtil de første bobler kommer til overfladen
- Sluk derefter blusset og lad det stå i 1/2 til 1 time
- Varm derefter gløggen op igen indtil de bobler svagtDin julegløgg er nu klar til at blive hældt på fine glas
Skulle der til slut på aftenen være gløgg i overskud den det fint gemmes i køleskabet helt op til en uge
Ingen kommentarer endnu