ÅRETS JULEPARADE OG TÆNDING AF STJERNEHIMLEN – Julehygge
HVEM ER MORTEN? OG HVORFOR SPISER VI AND?

ÅRETS JULEPARADE OG TÆNDING AF STJERNEHIMLEN

Er du så småt begyndt at komme i julestemning? Hvis ikke, så er der rig mulighed for at komme i sand julestemning nu på fredag! Fredag d. 9. november er nemlig dagen hvorpå Strøget i Aarhus’ stjernehimmel bliver lyst op af flere tusinde stjerner, og dermed også dagen hvor selveste julemanden kommer til byen. Julemanden vil igangsætte en lang og magisk juleparade, spækket med orkester, trommer og nisser; det er svært ikke at lade sig gribe af stemningen.

Sidste weekend, fredag d. 2. november var vi, og resten af Aarhus’ befolkning, nede i byen for at se tændingen af Sallings smukke julelys. Det var sjovt at opleve, hvordan juleroen sænkede sig over byen, og hvordan alle, der var tilstede med ét blev tryllebundet af de smykke lys. NU mangler vi kun tændingen af den 850 meters lange stjernehimlen, førend julen for alvor er skudt i gang, og sikke vi glæder os!

JULEMANDEN KOMMER TIL BY’N

Julemanden ankommer, som sædvaneligt fra Nordpolen til Dokk1 kl. 18.00, hvor han efterfølgende fortsætter op gennem Strøget og ned forbi Magasin. Mere præcist hedder ruten sig : Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1. Se ruten herunder. Den sande julemagi sker dog, når julemanden kl. 18:30 rammer toppen af Strøget (nær Bruuns Galleri), hvor han vil svinge sin grydeske, hvorefter stjernehimlen tænder.

JULETIP // Udover, at dagen ligger op til en hyggelig oplevelse med venner eller familie, er juleparaden også en glimrende mulighed for at for kickstartet sine julegaveindkøb. De fleste butikker holder nemlig åbent indtil kl 21:00.

JULEMANDENS RUTE GENNEM AARHUS

EN STJERNEHIMMEL TAGER FORM

Hvis ikke du syntes, at 6.000 blinkende stjerner var tilstrækkeligt sidste år, så kan du godt glæde dig, da stjernehimlen i år bliver udvidet med yderligere 110.000 blinkende lys! Aarhus vil med denne stjernehimmel skille sig ud, fra stort set alt vi kender til herhjemme i Danmark, og tilmed være blandt de største og mest imponerende lysopsætninger i hele Eurpoa. Det er Sirius, der står bag årets juleudsmykning og vi glæder os til at få ægte julelys i øjnene. Så tag familien, kæresten eller veninden med under armen, og oplev det magiske ‘lysshow’ nu på fredag d. 9. november! Husk solbriller 🙂

                                                                                                        

 

 

Knus og klejner,
Cathrine & Marie-Louise

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVEM ER MORTEN? OG HVORFOR SPISER VI AND?