BAMSES JULEREJSE ER ÉN UD AF DE MANGE JULEKALENDERE DR SENDER I ÅR – Julehygge
6 TING, DU KAN LAVE I OKTOBER MÅNED

BAMSES JULEREJSE ER ÉN UD AF DE MANGE JULEKALENDERE DR SENDER I ÅR

Så kom dagen, hvor DR endelig har meldt ud omkring en oversigt af dette års julekalendere! Der kommer i år til at rulle intet mindre end 7 forskellige julekalendere hen over skærmen i december måned, på henholdsvis DR1, DR2, DR Ultra og DR Ramasjang. Vi skrev, for ikke så lang tid siden, et indlæg omhandlende DR1’s nye julekalender og rygterne angående titlen på denne, som værende ‘Thannanaya’. Vi kan i dag afkræfte formodningen om titlen, med kan derimod bekræfte, at julekalenderen kommer til at gå under navnet ‘Theo & Den Magiske Talisman’.


“Vi kommer bredt omkring –
lige fra en hel
nyproduceret
julekalender på DR1 for hele
familien, til gensynsglæde med
Bamses Julerejse på DRTV”

– Emma Kronqvist, tv-chef, DR

 

For meget julekalender?

Vi synes personligt, at 7 julekalendere er aaaalt alt mange. Selvfølgelig er det utrolig fint, at der bliver taget højde for både store og små, og det i mellem, men vi er overbeviste om, at en rigtig julekalender formår at omfavne børn i alle aldre, herunder også det indre barn, som alle voksne stadig har gemt indeni sig. Som vi husker det, var dét at se julekalender noget, som man var fælles om som familie, og var en ‘begivenhed’ der satte alt andet på pause. Tiden stod stille og man blev transporteret ind i et eventyrligt univers for en stund. I dag virker det i højere grad som om, at man som barn selv kan vælge til og fra, som man har lyst; og ikke, at det ikke er fint, men vi synes bare, at magien over julekalendere ikke længere er tilstede. Når udbuddet er stort som det er, og adgangen er tilgængelig som det er, så forsvinder det romantiske omkring dét at se julekalender og det synes vi er ærgerligt. Hvad synes I om det store udvalg af julekalendere i år på DR?

 

Få her et overblik over dette års julekalendere på DR1

DR1
“Theo & Den Magiske Talisman”

Sendes den 1.-24. december klokken 19.30

Thannanaya var under optagelserne navnet på dette års julekalender på DR1, men er efter deres egen bekræftelse, er titlen på julekalenderen nu endt på ‘Theo & Den Magiske Talisman’. Fantasifortællingen og juleeventyret omhandler den 12-årlige dreng, Theodor, der ingen venner har udover sin elskede bedstefar, Harold. I forsøget på at redde sin bedstefar for at dø, transporteres Theodor, ved brug af en magisk nøgle, til det magiske land Thannanaya. Theo & Den Magiske Talisman er en magisk og moderne fortælling for hele familien omhandlende om tre generationers måder at sige farvel på; en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på jorden. Theo indser gennem hans rejse, at livet fortsætter – dem, vi har sagt farvel til, vil altid være med os og leve videre, så længe vi mindes dem. En smuk fortælling af bedste skuffe – VI GLÆDER OS.

DR Ramasjang
“Selmas Saga”

Sendes den 1.-24. december klokken 17.00

I år sender DR Ramasjang en svensk julekalender fra 2016. En klassisk julesfortælling fyldt med sne, magi og eventyr for de mindste – en julekalender lige i vores ånd! Plottet omhandler den otte-årige pige Selma og hendes familie, der ikke betale huslejen, og derfor står til at blive smidt på gaden. Herfra står den ellers på et hæsblæsende juleeventyr i søgen efter Julemandens Rige, hvor Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

 

“Ramajetternes Jul”

Sendes den 1.-24. december  klokken 17.20

I år kan de helt små se frem til et gensyn med Ramajatternes Jul. D. 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef af vide, at julemandens computer er blevet stjålet. Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde julen.

“Onkel Rejes Julefis”

Sendes fra d. 1.24. december klokken 17:20


DR Ultra
“Klassens perfekte jul”

Sendes den 1.-24. december klokken 17.50

På DR Ultra fortsætter vi i “Klassens” fodspor. Eleven Magnus gik på en anden skole forrige jul, og føler sig nu udenfor klassens fællesskab og  interne juletraditioner. I frustration over dette kommer Magnus til at ødelægge klassens årlige juletur og bølgerne går højt. Som plaster på såret melder han klassen til en julekonkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen, dukker en trussel op udefra. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så klassen i fællesskab kan skabe den perfekte jul.

 

 

DRtv
“Bamses Julerejse”

Kan ses fra den 1. december klokken 6.00 på DRTV

Sæt jer til rette og glæd jer til et fantastisk gensyn med Bamse, Kylling og Ælling! Bamses Julerejse omhandler Bamses mission om at finde både julen og Julemanden. Julemanden har mistet de tre vigtigste ting, der kræves for at det kan blive rigtig jul; Julemandens sæk, det evige julegavebånd og det evige julegavepapir er blevet væk. Det er intet mindre end Julemandens Nisse, der har taget de tre ting, fordi han er blevet så træt af julen – en rigtig Grinch. Han har smidt tingene i nærheden af Bamses hus, hvor Nissen er overbevist om, at Julemanden aldrig nogensinde vil finde dem igen.

DR2
“Rytteriets Jul”

Sendes de første fire søndage i december klokken 21.30

DR2 lægger op til ægte adventshygge. Rytteriet inviterer nemlig hver søndag aften i december indenfor til hygge, korsang, gløgg og croquistegning. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave og Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse. Martin Buch og Rasmus Botoft er med andre ord tilbage og med sig har de Bodil Jørgensen og Nis Bank Mikkelsen.

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 TING, DU KAN LAVE I OKTOBER MÅNED