6 TING, DU KAN LAVE I OKTOBER MÅNED – Julehygge
INTERVIEW MED PYRUS

6 TING, DU KAN LAVE I OKTOBER MÅNED

04.10.18
Marie-Louise 

Tiden flyver afsted og kalenderen skriver allerede d. 4. oktober. Den ene dag tager den anden og pludselig er der gået en uge, og så en måned. Nu ved jeg ikke med jer, men jeg begynder små småt at stresse over alle de ting, som jeg føler, at jeg ikke får nået. Jeg er i hvert fald inde i en periode, hvor jeg tænker lidt for meget over tingene, hvilket er enormt anstrengende. Jeg føler, at jeg liiige er startet på studie igen, men jeg føler tilmed, at eksaminerne begynder at banke på døren. En af grundene til, at jeg føler alt pludselig går så hurtigt, tror jeg også har noget at gøre med, at man nu for alvor kan se og mærke, at efteråret har meldt sin ankomst. Det er blevet markant koldere, vinden har taget til og bladede har skiftet farve.

 

Jeg tænkte derfor, at det ville være passende, at lave et lille indlæg omkring hvad man kan give sig til i oktober måned for at slappe af og hygge sig, så man kan få en pause fra stress, kulde og tidlig eksamensangst. Jeg ved ikke med jer, men ved hver ny måned, har jeg altid de bedste intentioner om, at den nye måned skal være bedre end den forrige. Forstået på den måde, at jeg ofte tænker for mig selv, at “næste måned, der skal jeg ikke købe så meget tøj, og være bedre til at bruge mine penge”, og “næste måned, der skal jeg være bedre til at læse lektier og ikke se så meget Netflix eller laver andre overspringshandlinger”. Håbløst. Det er fuldstændig ligesom de klassiske nytårsforsæt, som man aldrig rigtig får ført ud i livet. Men jeg har stadig store forventninger til oktober måned. Man er nødt til at være optimistisk.

Her får I et mindre overblik over, hvad min oktober måned kommer til at byde på, og samtidig nogle anbefalinger til, hvad du eventuelt kan give dig til i sådan en efterårsmåned.

I OKTOBER MÅNED SKAL JEG……

….. huske at slappe af. Jeg stresser over de mindste ting, og jeg føler ikke, at jeg kan ‘vinge’ nogle som helst ting af min to do list. Det er ualmindelig anstrengende i længden og jeg tror desværre, at det eneste man kan gøre er at tage én ting af gangen, én dag af gangen. Derfor er jeg nødt til at slappe af, komme ned i gear og ikke have så mange bolde i luften. Som min søde roomie sagde, så handler det jo i sidste ende om prioriteringer, og vel og mærke, hvordan man vælger at prioritere. Et ‘redskab’ som jeg selv forsøger at blive bedre til at bruge i min hverdag, er at inddele ens planer/fokus/aktiviter ind i procenter fra 0-100%. Et eksempel kunne være: at studiet må f.eks. fylde 40%, venner/familie 30%, fritid/hobbyer, julebloggen og relaterede arrangementer 15%, andet frivilligt arbejde 10%, fuldkommen lave-ingenting-ting 5%. Det er eksempelvis meget ‘groft’ inddelt. Man har selvfølgelig en langt mere nuanceret og personlig hverdag, som nok skal brydes op i mindre stykker, men jeg synes stadig, at det er meget hjælpsomt. Prøv det.

….. nyde efteråret og alle dets fordele. Her tænker jeg på indendørshygge, så som filmaftner, gode bøger, levende lys og varmt hygge-tøj. Lige for mit vedkommenede, er indendørshygge noget som jeg i forvejen praktiserer meget i hverdagen. Det første jeg gør, når jeg kommer hjem er at hoppe i hyggesokker, joggingbukser og en stor trøje. Derefter tænder jeg som regel stearinlys og smider noget hyggelig musik enten på min pladespiller eller på højtaleren. For mig, er de to absolut mest effektive måder at skabe en hyggelig stemning på: belysning og musik. Det er to meget simple ting, som har en kæmpe effekt.

 

Anbefalinger til hyggelig og afslappende musik er blandt andet Frank Ocean, Alt-J, James Vincent McMorrow, Amy Winehouse, Sam Smith, Karl William, Lana Del Rey, Liss og The Weeknd. Ønsker man ikke noget al for specifikt, så er Spotify også utrolig gode til at sammensætte lister under ‘browse’. Får man lyst til at høre hyggelig julemusik allerede, har vi i forvejen sammensat 7 ultimative spillelister til henholdsvis, jul på – jobbet, farten, julefrokosten, julestund, julequiz, hits fra fjernsynet og julehygge. Find dem lige her.

Noget af det absolut hyggeligste man kan give sig til på en blæsende og kold efterårsdag er at krybe sig godt ind i hyggeligt og fluffy tøj, bygge en solid rede af puder, dyner og tæpper, og smide en god film på tv’et eller computeren. Jeg ser personligt ualmindelig meget fjernsyn, film og serier. Jeg laver stort set ikke andet. Jeg elsker at se og ikke mindst gense film; jeg elsker at fordybe mig i fortællinger og forskellige univers. Jeg er stadig den lykkelige ejer af en DVD- og VHS maskine, men jeg bruger stadig meget tid på både Netflix, Viaplay og Tv2Play, så I får her en blandet anbefaling.

Film, serier og standup

Serier // Outlander, Broadchruch, Blackmirror, Vikings, Happy Endings, GOT,
Modern Family, Once Upon a Time, 13 Reasons Why, Making a Murderer, Fresh Prince of Bel Air

Film – klassikere // Braveheart, The Prestige, Forrest Gump,

Film – komedier // Stepbrothers, Dick and Jane, Yes Man, White Chicks,
The Other Guys, Meet the Millers, The Internship, Pink Panther, Anchorman,

Film – drama // The Theory of Everything, Interstellar, 7 pounds, Milk, American
History X, Inglorious Bastards, The Departed,  The Renevant, We Are Marshall

Film – thrillere // Gone Girl, Crash, Split, Shutter Island, Eagle Eye, Prisoners, The Next Three Days,

Film – romantik // Brokeback Mountain, Love Rosie, La La Land, Finding Neverland,
About Time, Blue Valentine, Ghost, The Notebook, The Vow, Notting Hill,
Call Me By Your Name, Love in Manhattan,

Julefilm // Love Actually, Polarexpressen, How The Grinch Stole Christmas,
ELF, The Holiday, Annabells Juleønske, En Juleromance

Disneyfilm // Robin Hood, Coco, Aladdin, Herkules, Mulan, Tarzan

Standup // Anders Matthesen – SHHH & Anden vender tilbage & Anders,
Elias Ehlers – Fucking glad, Simon Talbot – Mr. Copenhagen & Talle alene i verden,
Kevin Hart – Seriously funny & Laugh at my pain & What Now? & Let me explain,
Jonathan Spang – Familie

Anden underholdning // Luksusfælden, Landmand søger kærlighed,
Bagedysten, Jul med Ernst, RuPauls Drag Race

 

….. huske ikke at lukke mig selv for meget indendørs og hoppe i vinterhi allerede nu. Efterårsdage er ofte så smukke og solrige, så det er med at få gået nogle gode ture med venner og familie og få nydt naturen. Her i Aarhus er det blandt andet oplagt at ligge vejen forbi Botanisk Have og væksthusene eller at tage på en hyggelig udflugt til Marselisborg Dyrehave, hvor man kan komme helt tæt på bambi. Det er med at komme ud og nyde naturen, inden alle bladene forsvinder og førend det bliver for koldt til at kunne holde det ud. En god gåtur hjælper ofte også med at få noget frisk luft til hjernen og dermed få renset  ud i tankerne. Orker man ikke at være social omkring en gåtur, kan det være mindst ligeså hyggeligt og sundt at gå en tur alene, enten med god musik eller et spændende podcast i ørene. Hertil kan jeg anbefale Her Går Det Godt, Den Grå Side, Anders og Anders, og Serial Killers.

….. i gang med nogle indendørsprojekter, der skulle være færdiggjort for længe siden. Jeg flyttede i juli måned sammen med min gode ven og kollega, Emil, i en hyggelig lejlighed i Aarhus. Vi har siden indflytningen haft planer om, i fællesskab at finde ud af hvad vi skulle have hængende over vores bare væg, over køkkenbordet. Skal det være noget praktisk i form at hylder? Noget visuelt i form af billeder eller anden kunst? Muligheder er der nok af, men som sagt, så flyver dagene fra os og nu er det efterhånden et par måneder siden vi flyttede ind. Vi skal derfor have fundet en roomie-hygge-dag hvor vi kan tage rundt i byen til diverse genbrugsbutikker, hvor vi forhåbentlig kan finde nogle skjulte skatte.

…… holde fødselsdag over tre omgange. Oktober vil altid være en særlig måned, herunder særligt d. 16. oktober, da det er vores fødselsdag. Vi bliver 23 år og dét skal da fejres. Vi er tilmed skilsmissebørn, så fejringen er altid todelt. En tredelt fejring strider muligvis imod mit første punkt, nemlig at slappe af, men det er jeg fuld opmærksom på. Jeg tror netop på, at det er langt nemmere og langt mindre anstrengende at dele fejringen op i mindre bidder, forstået på den måde, at man derfor ikke hele tiden føler, at man skal rundt til ens gæster og ‘tjekke op på dem’ og bekymre sig om, om alle nu hygger sig. Og så er der også flere forskellige fester og sammenkomster at se frem til og glæde sig til.

Runde 1) På selve dagen skal vi fejres af vores kære mor, hvor dagen vil stå på klassiske fødselsdagsboller og kage. Vi er, som før nævnt, ikke den hurtigste knallert på havnen når det kommer til at bage, eller lave mad i det hele taget, men vi lavede sidste år nogle (pisse) gode fødselsdagsboller, som vi helt bestemt har tænkt os at lave igen i år. I kan se opskriften liiiige her.

Runde 2) Fredagen forinden, altså d. 12. oktober, skal vi fejres af far, papmor, farmor og farfar. Det kommer til at foregå hjemme hos Cathrine, hvor vi vil gøre vores bedste forsøg på at strikke en lækker middag sammen. Vi håber på en hyggelig aften med godt selvskab, brætspil og god stemning.

Runde 3) Vennerne skal ej forglemmes. Vi holder, traditionen tro, fødselsdag for vores folkeskole-veninder og vores gymnasie-veninder. Vi holder altid tema-fester, som normalt plejer at være pisse hyggelige og mindeværdige! Vi har tidligere, blandt andet afholdt Disney Prinsesse tema og Harry Potter tema, og i år bliver temaet: Tvillinge tema. Ironisk nok. Vi kommer til at lave en masse sjove konkurrencer, som vi helt bestemt kommer til at skrive en indlæg omkring. Festlighederne foregår fredag d. 19. i efterårsferien, og vi glæder os utrolig meget.

…… gå min fantastiske nye flyverdragt til! Som skrevet i forrige indlæg, har jeg i år min debut som flyverdragt-ejer, og jeg elsker det. Jeg har købt en vanvittig sej flyverdragt, som allernede nu er blevet min bedste ven. Jeg fryser ualmindelig meget stort set hele året; så jeg har virkelig manglet en helgradering i form af en flyverdragt, men den har jeg nu endelig sikret mig. Flyverdragten er fra Envii og kan købes lige her. Jeg kan klart give mine varmeste anbefalinger.

 

Hvad byder jeres oktober måned på? 

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INTERVIEW MED PYRUS