JUL I DEN GAMLE BY – Julehygge
INSPIRATION TIL JULEGAVER 2018 // TIL HAM, TIL HENDE OG TIL VÆRTINDEN

JUL I DEN GAMLE BY

Sponsoreret indlæg 

Sørg for, at en tur til Jul i Den Gamle By står øverst på din ønskeliste;
vi giver i hvert fald en hjertevarm anbefaling herfra!

Fra d. 17. november til d. 1. januar kan du opleve, hvordan danskerne har fejret jul i 400 år

Niveauet af julehygge har nået helt nye højder, da vi i fredags oplevede Jul i Den Gamle By. Vi tilbragte dagen i en tid hvor Black Friday ikke eksisterede og hvor kravlenisser var på sit højeste. En hjertevarm anbefaling herfra: vi giver den 5 ud af 5 julehjerter og intet mindre!

Jul i Den Gamle By tilbyder masser af oplevelser for både store og små med garanti for at komme i julestemning, når man bevæger sig rundt i de hyggelige gader blandt hestevogne, julepynt og lysende lanterner. Man kan blandt andet gå opdagelse i de historiske huse med ‘juleruten’ og se, hvornår og hvordan de juletraditioner, som vi kender i dag, opstod i sin tid. Den Gamle By formår uden tvivl at tilbyde et enormt læringselement, og ikke mindst et hyggeelement. Følelsen af at besøge Jul i Den Gamle By, er for os en kombination af stemningen, som man normalt ville opleve på et julemarked, samt stemningen der opstår på kunst- og historiemuseer, hvor man bliver fuldstændigt slugt ind i en anden tid og i en anden verden.

Vores juleunivers kredser som sagt om danske traditioner, fedtet dansk julemad og har fokus på klassisk julemusik og de traditionelle røde, grønne og guld farver, hvorfor Jul i Den Gamle By er liiiige i vores ånd. Vi sætter enorm pris på, at julen skal være, som den var i de gode, gamle dage. Bevares, der skal være plads til at indføre nye traditioner og selvfølgelig skal man følge med tiden; men det helt grundlæggende rammer må der helst ikke rykkes for meget på, hvis du spørger os. Så Den Gamle By, mener vi er et oplagt match til Julehygge.

Alt i alt sætter Den Gamle By rammerne for at komme i vaskeægte julestemning i en sådan grad, at det umiddelbart ikke kan opleves mange andre steder. Så nyd en kop varm kakao, et gammeldags honninghjerte og hiv din familie en tur med til Jul i Den Gamle By.

JULEBUTIKKEN OG JULEMUSEET 

Vores absolut højdepunkt på dagen, var da vi besøgte “Julebutikken” og “Julemuseet”, der ligger på Torvet ved det store juletræ. Hold. Nu. Op. Det var den fineste butik vi længe har set! Julestemningen ramte os, som en kæmpe lussing, idet vi åbnede døren op, ja faktisk allerede da vi blev mødt af butiksfacaden. Det lille rum var badet i gran og julehjerter, og bestod af julepynt og juleting i alle afskygninger. Der var de smukkeste julekugler, julekort og julebøger. Vi kunne have brugt hele eftermiddagen derinde.

Videre gennem julebutikken møder man julemuseet, som udstiller en fin samling af julekalendere, julemærker og kravlenisser, juleplatter. Vi så endda Danmarks FØRSTE julekalender fra 1930. I sandhed et mekka af julepynt og julestemning, der tilmed også havde fokus på historien og tilblivelsen af alt det vi kender i dag fra vores jul.

Vidste du, at…

 julekortet blev opfundet i England i 1843 og kom til Danmark i 1880-82

 vi har fejret jul i over 1000 år

 traditionen med pyntede juletræer blot er 200 år gammel

Peters Jul er facitlisten til den danske jul

 kravlenisserne, som vi kender dem idag, først fik navn i 1947,
da Frederik Bramming lancerede to udklips nisser med navnet “kravlenisser”

 

Hygge-tip // Gratis adgang for studerende
alle hverdage fra kl. 15:00 i julesæsonen

 

“(…) vi kan ikke forlade Den Gamle By uden en klejne og et honninghjerte”

Vi kunne selvfølgelig ikke komme uden om et besøg ved den gamle bager; vi kan ikke forlade Den Gamle By uden en klejne og et honninghjerte. Det er efterhånden blevet en fast tradition – ikke mindst når vi besøger Jul i Den Gamle By, men også som en integreret del af juletiden. Jul og søde sager går unægteligt hånd i hånd.

Og se lige hvor autentisk og hyggeligt det ser ud! Og endda med en hestevogn i baggrunden af billedet. Så bliver det næsten ikke bedre.

Alt i alt var dette års første besøg i Jul i Den Gamle By en fantastisk oplevelse, som vi kun kan anbefale. Om du alene, som kæreste par, en håndfuld kollegaer eller en familie så har Den Gamle By noget for enhver – både i oplevelser og i finurlige special butikker. Den Gamle By er blevet til en sand juletradition for os og er i den grad ægte JULEHYGGE!

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSPIRATION TIL JULEGAVER 2018 // TIL HAM, TIL HENDE OG TIL VÆRTINDEN