10 TING DU KAN LAVE PÅ EN REGNFULD EFTERÅRSDAG – Julehygge
Velkommen til vores juleunivers

10 TING DU KAN LAVE PÅ EN REGNFULD EFTERÅRSDAG

Vi går koldere tider i møde hvilket dermed giver anledning til at skrue ekstra meget op for hyggen. Trods vores enorme kærlighed til julen er vi på ingen måde fan, at det kolde vejr og er begge to frossenpinde og en anelse pylrede når vi fryser. Det, vi dog elsker ved disse efterårsdage, er den hygge det bringer med sig og de indendørs aktiviteter, som det giver mulighed for. Vi har strikket en liste sammen med 10 ting som du kan lave på en regnfuld, trist og grå efterårsdag.

1. Lav en god kop tea
Find dit yndlings krus fra hylden, den bedste te fra skabet og eventuelt en smule honning. Nu du er i gang så lav hellere bare en hel kande og hop ind under dynen og giv dig tid til rigtig at nyde teén. Vi kan særligt anbefale Kvæde Tea, som for os en meget nostalgisk og sender os direkte tilbage til barndommen, og vækker gode minder.

2. Gør rent og ryd op
Dog ikke den sjoveste aktivitet, men praktiske dage som denne kan man desværre ikke komme uden om, og gør man det på en grå efterårsdag, går man i det mindste ikke glip af det helt store udendørs. Få udnyttet det triste vejr, skru’ helt op få musikken, og få sat dit tøj til vask, opvaskemaskinen i gang, støvsug lejligheden og skift sengetøjet. Dette vil give dig varmen, ro i sindet og der er ingen bedre følelse end at ramme hovedpuden efterfølgende. Skulle der dog være en mere tilfredsstillende følelse, så måtte det da lige være følelsen af rent og frisk sengetøj – den er svær at slå!

3. Lær at strikke
Kunsten at strikke hører for mange fortiden til og bringer for de fleste minder frem fra håndarbejde i folkeskolen eller leder tanken hen på de forlagte sokker bedstemor strikkede til hele familien, som stadig ligger bagerst i sokkeskuffen. Andre giver hurtigt op ved tanken om, at tage en sådan udfordring op, men det er faktisk ikke så svært som man skulle tro og det er hjælp at hente! Hvis du ikke har en bedstemor som mestre kunsten at strikke, er der tonsvis af videoer på Youtube. Et realistisk og tilpas udfordrende udgangspunkt ville være at kaste sig ud i at strikke et halstørklæde. Her er der højt til loftet, hvad angår kreativitet, hvor du selv kan bestemme farve, længde og tykkelse. Det færdige resultat kunne gå hen og blive til en lille gave til dig selv eller en potentiel julegave til en du holder kær. Det er tilmed en aktivitet der er sjovt at bruge tid på alene eller sammen med andre. Vi vedhæfter her et link, som vi særligt har fundet nyttigt og hjælpsomt. God fornøjelse!

4. Tag i biografen
Hop i en tyk striktrøje, et par løse hygge-bukser, tag en ven under armen og smut en tur i biografen! Tag jer god tid til at nå omkring hele udvalget af bland-selv-slik, snup en stor sodavand og selvfølgelig en obligatorisk omgang popcorn. Synk rigtig godt ned i stolen, læn jer tilbage og lad jer rive med! Der er noget afslappende og hyggeligt ved at tage i biografen, hvor man slår fuldstændig fra og lader filmen overtage ens absolutte fokus.

5. Spil et spil
Brætspil er for mange noget der lægger barndommen til, men brætspil er også noget der kan fører til mange timers sjov med gode venner eller familie! Vi er de seneste år selv blevet mere opmærksomme på og har oplevet, hvor sjovt det kan være at spille brætspil og hvordan det formår at samle folk. Hertil vil vi klart anbefale Aarhus Brætspils Café i Vestergade, hvor vi ofte mødes og spiller spil i flere timer. Personligt har vi brugt det meget i forhold til studiegrupper, således at hver gang vi mødes ikke kun omhandler afleveringer eller andre studierelaterede anliggender, men at man i stedet tager en pause fra skolen og i stedet samles om noget hyggeligt, så man også lære hinanden bedre at kende på et andet og mere socialt niveau. Man kan også gøre det til en rigtig tøseaften med et quiz spil og en flaske god vin eller til en hyggelig familie aktivitet over en omgang kaffe og kage. Her anbefaler vi særligt spillene: HINT, Alias og Cards Againt Humanity.

6. Drik en varm kakao og læs en bog
En sikker vinder på en regnfuld og blæsende eftermiddag er varm kakao med en ordentlig klat flødeskum på toppen. Om det er en Mathilde kakao nede fra Netto, en mere mørk kakao lavet fra bunden eller en en hjemmebragt pulver kakao, er helt uden betydning. Lav den kakao DU elsker, snup en spændende bog fra hylden og hop ind under dynen eller under tæppet. Vi er i øjeblikket selv i gang med bøgerne fra Outlander serien af Diana Gabaldon, som er ufatteligt medrivende og indeholder intriger, spænding og kærlighed. Og er du ikke den største læsehest er bøgerne filmatiseret og serien kan findes på både Viaplay og Netflix.

7. Spis dig til varmen
Lav en stor portion suppe og få tømt ud af diverse grøntsager fra køleskabet. Forebyg eventuelle sygdomme, som jo desværre florerer i denne tid, og hold dig varm med en god omgang suppe. Efter en lang dag i skole eller på arbejde, efterfuldt af en cykeltur med bidende kold modvind, er der intet bedre end af komme hjem og få varmen tilbage i kroppen – den klare suppen, og den er ovenikøbet nem at lave. Du kan gå den klassiske vej og snuppe en hønsesuppe med kød- og melboller. Du kan vælge en let og cremet tomatsuppe, eventuelt med pasta tortilini i og med et lækkert brød til. Du kan også satse på en lækker kartoffel-porre suppe med bacon på toppen. Der er mange muligheder og kreativiteten har ingen ende.

8. Hjemmebag

Bagedysten på DR1 er skudt i gang, så hvorfor ikke smække kokkehuen på hovedet og leg Mette Blomsterberg for en dag. Det er altid hyggeligt at bage og særligt indenfor den søde kategori. Tag din søde kæreste, veninde eller søster under armen, og bliv enige om hvilket lækkert bagværk I har lyst til at forkæle jer selv med. Uanset hvad I vælger at kreere og hvor længe det tager, så kan I glæde jer til at nyde jeres hjemmelavede bagværk, alt i mens at duften spreder sig i lejligheden og regnen slår mod ruderne. På den måde kan du forvandle en tvær og trist dag, om til en varm og sød dag, trods regnen.

9. Ud i regnen og gå en tur
Omfavn det triste vejr og accepter at vejret nok formentlige ikke bliver anderledes lige foreløbig, og hop ud i regnen! På med efterårsjakken, de varmeste handsker og største tørklæde! En spontan gå-tur og frisk luft kan gøre underværker trods de kolde temperaturer. “Man må gå sig til varmen” – den replik har vi nok alle sammen hørt før og vi må efterhånden erkende at dette er sandt. Træk en veninde under armen eller en hund i snoren, og nyd den kvalitetstid en gå-tur nu engang bringer. Efter en gå-tur og en masse frisk luft bliver man altid også helt udmattet og “træt” i hovedet, på den gode måde, kender I det? Så er der intet bedre end at hoppe i et langt varmt bad og dernæst ind under dynen og dernæst smække sin yndlingsserie på fjernsynet eller computeren. Total afslappende.

10. Hop i hyggetøjet og se en god film
Der findes intet mere hyggeligt end at smide sig på sofaen, omsvøbt i sin dyne iført noget rigtigt hyggetøj! Find det tøj du føler dig allermest tilpas i og sørg for at have alt du har brug for tæt omkring dig, så du ikke behøver at rejse dig inden filmen er ovre. Her hentyder vi igen til, at når du alligevel er i gang, så lav en hel kande te/kakao, sørg for at have nogle lækre snacks stående klar og husk at have fjernbetjeningen tæt ved dig. Skru ned for lyset og skru op for hyggen. Nu vi nærmer os Halloween og fredag d. 13., og det kunne derfor være oplagt at holde en mindre video-aften for dine bedste veninder, og smække en gyserfilm på. Selvfølgelig en smule skræmmende, men ikke mindst utrolig hyggeligt!

 

God fornøjelse!

Knus og klejner,

Cathrine og Louise Brandenborg

skaermbillede-2017-09-10-kl-15-27-58

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til vores juleunivers