BRUNKAGEHUS: NEM OPSKRIFT

Sponsoreret indlæg – samarbejde med Santa Maria og Børn og Fritid
HVAD kan være mere hyggeligt end et brunkagehus? Dét skulle da lige være at lave et selv!
Da vi fik den gyldne mulighed for at teste en brunkage-krydderiblandning for Santa Maria og Børn og Fritid, så var svaret naturligvis meget nemt. Dog har hverken bagning og madlavning nogensinde været vores styrker – det har vi aldrig brystet os af. MEN vi er til gengæld begge utrolig nysgerrige og ivrige efter at lære, blive bedre og prøve af. Hvilket også ofte afspejler sig i vores fremgangsmåde.
Bag på krydderiblandingen står der nemlig i forvejen en opskrift, men den har vi valgt at tage lidt mere på gefühlen og prøve os frem med. Opskriften til vores brunkagehus kommer altså her:
Opskrift på brunkagehus
• 150 g smør
• 250 g brun farin
• 2 æg
• 450 g hvedemel
• 2 tak bagepulver
• 2 stk kakao (i ved, den med damen)
• 5 tsk brunkage krydderiblanding fra Santa Maria
• En smule salt
Fremgangsmåde
Step 1) Smelt smøret og bland det sammen med den brune farin
Step 2) Pisk æggene én og én ned i massen
Step 3) Bland hvedemelet med massen over flere omgange (altså ikke i med alt melen på én gang)
Step 4) Bland bagepulver, kakao, salt samt krydderiblandingen sammen og tilføj derefter i dejen
Step 5) Ælt dejen sammen til en god klump og kom efter i køleskabet i 40 – 50 minutter
Nu skal hus-elementerne laves
Vi brugte ikke skabeloner til at skære delene ud (tydeligvis), men det gør vi nok næste gang! Lige denne gang gik vi efter et charmerende lille højhus og det var præcis det, vi fik. Her er, hvordan vi gjorde:
Step 6) Stryg noget mel ud på bordet og rul noget af delen flad
Step 7) Rul den flade dej rundt om kagerullen og “løft det over” på bagepladen (ikke rist), for så at “rulle det af” kagerullen
Step 8) Skær delene til huset ud (huske alle 4 sider) – husk ca. 1 cm. afstand mellem delene
*Vi anbefaler, at du lave en test inden – man skal altid lave en test. Ligesom med pandekager. Den første bliver aldrig god. Ligesom i vores tilfælde.
Step 9) Forvarm ovnen på 175 grader på varmluft og lad delene bage i ca. 10-12 minutter
*Tip: Skær et vindue ud inden dejen kommer ind – og efter ca. 6. minutter læg knuste bolsjer i udskæringen. Så får man en fin lille glasrude.
Nu skal hus-elementerne samles
Step 10) Lav en glassur på æggehvide og flormelis – det er vigtigt, at den ikke er for tynd
Step 11) Når delene er helt kølet af skal nu i gang med at samle huset – dette anbefaler vi, at du gør på det skærebræt/tallerken/fad, som du ønsker, at huset i sidste ende skal stå på
Step 12) Vi brugte ting fra køkkenet til at holde sammen på væggene og taget efter det blev samlet. Vi brugte blandt andet Instant kaffeglas, kasser med ris, dåser med bønner og andet man har stået i skabene til at holde sammen på huset
Step 13) Vent et par timer – så kan du gå amok med at pynte huset som du vil!
*Tip: slut af med at drysse kokosmel rundt om huset
Knus og klejner,
Cathrine & Marie-Louise
Ingen kommentarer endnu