15 TING, DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN 2021 – Julehygge
HAR DU STYR PÅ ÅRETS JULEPYJAMAS?

15 TING, DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN 2021

Halvt inde i efterårsferien og vi har nu en hel, halv uge tilbage! Står du og mangler lidt inspiration til hyggelige aktiviteter i resten af efterårsferien? Så frygt ej – vi har samlet en lille hyggelig liste, som du kan give sig i kast med.

15 TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

1. Hygge på brætspilscafé 

Hvis efterårsferien ikke kalder på indendørshygge med brætspil, så ved jeg ikke hvad! Har du endnu ikke besøgt en brætspilscafé, så er det bare at komme afsted. Det er en god idé liiige at bestille bord, da I helt sikkert ikke er de eneste med samme tanke. Alternativt er der selvfølgelig at lave sin egen brætspilscafé derhjemme. Så frem med Trivial eller gode gamle Hint, popcorn i gryden og noget godt til ganen, så er I kørende.

 

Efterårsferie - brætspil - www.jule-hygge.dk

2. Kastanjemænd og bladranker

Ja… utroligt, hvor hurtigt ens forhold til kastanjemænd kan ændre sig XD hehe. Spøg til side. Kastanjemænd er og bliver forsat en HYGGELIG aktivitet. Om enten du samler kastanjer ind, som efterårspynt til hjemmet eller til at lave sjove figurer, så er de både hyggeligt at indsamle og sammensætte. Blandranker eller kranse er virkelig også en hyggeligt måde at få naturen ind i hjemmet. Én måde er at lade bladene tørre, lægge den i pres og derefter sætte dem på snor. En anden måde er at lave ranken/kransen, uden at bladene har lagt i pres – det giver et mere råt udtryk, der også er vildt fedt. Der er selvfølgelig en lang række måder at gøre det på, det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

3. Besøg bedsteforældrene

Der er bare noget ved ferier og bedsteforældre, der passer godt sammen. Måske er det minderne fra de mange ferier, som man har holdt i selskab med sine bedsteforældre eller måske er det behovet for at komme helt ned i gear, nyde en kop te og catche-up med sin mormor eller farfar. Efterårsferien er for den sags skyld også oplagt til et hjemmebesøg hos forældre, andet familie eller gode venner. Der skal tit ikke særligt meget til, andet end godt selskab og en god kop kaffe.

4. Omrokér garderoben 

For nogen lyder en omrokering af garderoben nok ikke, som en hyggelig aktivitet i efterårsferien, men det synes vi virkelig det er. På med noget godt musik, sæt en formiddag af til det og så er det nærmest helt meditativt at sige farvel til sommeren og goddag til efteråret. Der er skam også et praktisk element i det – på denne måde får du overblik over, om du nu mangler et par handsker eller om der er hul i vinterstøvlerne. Så undgår du onde overraskelser og er samtidig forberedt, hvis du en morgen skulle vågne op til snestorm og minusgrader.

 

Efterårsgarderoben - www.jule-hygge.dk

5. Biotur med Bond 

Need I say more. Efteråret og vinteren er højsæson for biografturer og det kan man jo virkelig godt forstå. Man kan nærmest dufte de varme popcorn og smage den brusende cola. En kæmpe anbefaling herfra vil uden tvivl være at se den nye James Bond, hvis du endnu ikke har gjort det. Filmen ‘Dune’ er virkelig også højt på min, Cathrines, liste. Så tag din kæreste, gode ven, familiemedlem eller dig selv i hånden og se en biograffilm i efterårsferien. Og husk #nospoilers

Alternativt skal der ikke meget til at lave sin egen hjemmebio, hvilket også kan være ekstremt hyggeligt, men der er bare noget helt specielt, som kun biografen kan skabe.

6. Hyggeprojekt – hjemmetlavet til-og-fra-kort 

De sidste par år har jeg, Cathrine, lavet hjemmelavet til-og-fra-kort til julegaverne. Ikke alene er det en hyggelig aktivitet, som man med fordel allerede kan begynde på nu, men det giver også bare det sidste touch til gaveindpakningen. Frem med akvarelmalingen og farveblyanter og så er du godt på vej. Jeg brugte noget kraftigt tegnepapir, som jeg havde liggende og klippede sidste år mine kort ud, som velkendte manilla-mærker. I år havde jeg lyst til at lave mine kort i velkendte julefigurer, som sukkerstokke, julehjerter og julekugler – igen er det kun fantasien, der sætter grænserne. Når du er færdig er det eneste du skal gøre, at lægge dem i pres og huske, at du har lavet dem, når vi når til jul 🙃

 

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

7. Oplev Allehelgensaften i Den Gamle By 

Halloween er for mange et meget amerikaniseret koncept og fjernt fra danske traditioner. Den Gamle By har dog, i følge os, virkelig formået at skabe en vis hygge, omkring det ellers relative uhyggeligt koncept. Det er en kæmpe anbefaling at besøge Allehelgensaftens i Den Gamle By, som de kører med hele efterårsferien. Stort hyggetip herfra.

 

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

8. Gåtur i naturen – inspiration til borddækning af julebordet

Selvom vejret inviterer til indehygge, så er naturen helt utrolig smuk på denne årstid. På med den varme jakke og af sti af sted! Vores lillejuleaften er stadig ikke helt bestemt endnu i forhold, hvor aftenen skal holdes. Der er dog en mulighed for at jeg skal holde det i min, Cathrines, lejlighed og hvis det bliver sådan vil jeg gerne være godt forberedt. Jeg elsker at forberede til jul og i år har jeg en idé med at trække naturen ind i borddækningen. Jeg har været på rov efter store blade, som jeg planlægger at bruge som bordkort og skrive navne på. Det er altså en super hyggelig efterårsaktivitet at samle blade, kviste og grangrene. Læg det, du ønsker i pres og tag dem frem igen til jul!

 

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DKTING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

9. Tag et smut på museum

En overraskende hyggelig ting at foretage sig i efterårsferien er at tage på museumsbesøg. Du kan enten give hjernen lov til at lukke ned uden at tænke på noget eller finde en spændende udstilling, som du ønsker at lære mere om. Vi kan helt sikkert anbefale en tur i Aros, hvor regnbuen er en aktivitet i sig selv. Billetter til Moesgaard museum er noget, der står højt på vores ønskelister i år.

10. Lav dit eget græskar (og græskarkerner)

Selvom vi til tider elsker at hade Halloween og den amerikaniseret udgave af konceptet, så kan vi ikke benægte det hyggelige element i højtiden. At lave sine egen græskarlanterne er i den grad en hyggelig aktivitet for hele familien i efterårsferien! Et hyggetip i den forbindelse er at bruge græskarkernerne i stedet for at kaste dem ud. Du kan finde et væld af opskrifter og tilgange på nettet, men det vi gjorde var følgende: Tør græskarkerne i et viskestykke, fordel dem på en bradepande med olivenolie, drys med valgfrit krydderi, ind i ovnen på 180-200 grader i 15-20 minutter. Hold godt øje med dem. Et voila – lækre snacks!

TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DKTING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DKTING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

11. Start på et strikkeprojekt 

Har du brug for at komme igang med et nyt projekt henover vinteren, så er det måske nu skal i gang med at strikke. Du kan med fordel sætte dig ind i hvad du kunne tænke dig at lave, finde nogle inspirerende sider på Instagram eller Pinterst og få købt garn, og strikkepinde. Hvis du allerede er en ekspert i hjemmestrik, så kunne det være at du skulle igang med at strikke nogle julegaver eller adventsgaver? Der er intet som hjemmelavet gaver – det varmer ekstra meget.

12. Begynd at sylte

Efteråret indbyder til supper fra bunden, svampe fra skovbunden og det at opbygge forråd. Så måske sylte var det, du skulle få efterårsferien til at gå med? Hvis du spørg os, så er syltede rødløg noget af det lækreste der findes. Det kunne også være at du skulle igang med din egen hjemmelavet æblemost eller julesnaps? Igen, igen, så er det kun fantasien, der sætter grænser.

13. Fordyb dig i en podcast eller lydbog

Har du brug for at komme heeeelt ned i gear og ligge langs på sofaen, så er det også helt okay! Og er dét det eneste formål med din efterårsferie, så har vi fuld forståelse for det. Skulle du have brug for noget underholdning, som ikke er det sædvanelige film og tv-serier, så vil vi helt klart anbefale dig, at give dig i kast med en podcast eller god lydbog. Af podcasts vil vi selvfølgelig anbefale dig, at vores egen podcast ‘Nu det jul igen’ – tilgængelig på Spotify og Apples podcast app 🌲

14. Tag forbi Skovmøllen ved Moesgaard, Aarhus

Har du brug for en gåtur i skønne omgivelser med en kop varm kakao i hånden, så tag et smut forbi Skovmøllen ved Moesgaard. Den fineste lille restaurant i smukke bygninger og flot natur. Deres stjerneskud siges at være noget at det allerbedste! Ikke langt derfra finder du også Dyrehaven og selvfølgelig Moesgaard strand – et perfekt område til lange gåture.

 

10 TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

15. Indehygge med pandekager eller vafler

Gråvejr er pandekage vejr og efterårsferien er lig med pandekage- og vaffelspisning! Lækkert at spise og faktisk også en aktivitet i sig selv. Uanset om man er til shake-n-bake eller har man overskud til at lave det bunden, så er det noget alle i familien kan være med til. Derudover kan du se det som god øvelse til vi rammer november/december måned, så du bliver mester til at lave de perfekte vafler!

 


TING DU KAN GØRE I EFTERÅRSFERIEN - WWW.JULE-HYGGE.DK

 

Vi håber at vores liste kunne være til inspiration. I er som altid velkommen til at skrive, hvis I selv har nogle gode forslag eller fifs! For mere inspiration kan du læse vores indlæg fra sidste år med 5 to do’s i oktober.

Knus og klejner,
Cathrine & Marie-Louise

www.jule-hygge.dk

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAR DU STYR PÅ ÅRETS JULEPYJAMAS?