OPSKRIFTER: NYTÅRSCOCKTAIL OG JULEGLØGG – Julehygge
HAR DU STYR PÅ ÅRETS MANDELGAVE?

OPSKRIFTER: NYTÅRSCOCKTAIL OG JULEGLØGG

Juleaften banker på døren og inviterer indenfor til dejlig lækker mad, goder gaver og godt selskab. Men hvad man ikke må glemme er, at juledagene også byder på en række af dejlige, traditionelle drikke. I jagten på den bedste gløgg opskrift har vi derfor allieret os med drengene bag COCKTAiiLS.dk, da de unægtelig er eksperter inden for alt hvad der har med cocktailopskrifter at gøre! Foruden en himmelsk opskrift på gløgg har vi også skaffet jer en opskrift på den ultimative nytårscocktail, som kan fungere som den perfekte velkomstdrinks, hvilken vi har valgt at kalde “en frisk start”. Læs med nedenfor og lad jer inspirere.

Hyggelig og smagsfuld julegløgg til 4 personer

Dét, du skal bruge:

70 cl Zinfandel rødvin (vi er over de seneste år blevet fuldstændig
pjattede med hvid gløgg – så du kan passende udskifte rødvinen
med en fyldig chardonnay, hvis du er mere til det)

20 cl Madeira

2 cl Wray And Nephew White Rum (afgørende, at det netop er denne rom)

4 stk. friske kanelstænger

1 tsk. nelliker

1 spsk. brun farin

3 spsk. stjerneanis

2 stk. økologisk appelsinskal

1/2 kop rosiner


Fremgangsmåde – sådan gør du:

(1) Bland 70 cl Zinfandel rødvin sammen med 20 cl Madeira

(2) Tilsæt kanel, appelsinskal, nelliker og stjerneanis
og lad det simre i 30 minutter med låg på

(3) Varm op under omrøring med brun farin, rosiner og
Wray and Nephew Rum – husk, det må ikke koge!

(4) Når blandingen er grundigt rørt, tilsættes smuttede,
hakkede mandler og gløggen serveres med en kanelstang i

Hyggetip: Du kan eventuelt forvarme koppen, som gløggen serveres i, med kogt vand 

Billede kredit: Bruna Boladis

Gløgg er for mange en fast tradition i juletiden. Vi nyder ofte et glas gløgg på selve juledagen, alt i mens vi nyder en omgang æbleskiver eller når vi kaster os over slikfadet. Nogle ligger måske og slapper af foran fjernsynet, andre er ude og gå en tur, mens nogen sidder og hygger over et brætspil. Se dét er jul for os – og her spiller gløgg en enorm stor rolle for hyggen, både gennem smagen og ikke mindst duften. Og som nævnt ovenfor, så er vi over de seneste år blevet svært begejstrede for hvid gløgg, da den på en måde ikke er nær så ‘tung’ som rød gløgg. Men det for vi helt sikkert aldrig overbevist vores mor om…. hun er tosset med den gode gamle, røde gløgg. Sådan er det jo ofte med traditioner – de er svære at rykke på.

Nytårscocktail – “En frisk start”

Dét, du skal bruge:

3 cl Greenalls Gin (skal den være mere eksklusiv så anbefaler drengene bag COCKTAIILS en Gin Mare)

1,5 cl friskpresset økologisk citronjuice

0,75 cl sukkersirup

Fremgangsmåde – sådan gør du:

(1) Kom alle ingredienser i en shaker sammen med en god håndfuld isterninger
(her anbefaler vi ikke-cocktail-bartendere f.eks. at bruge et syltetøjsglas med låg)

(2) Top med champagne, f.eks. Belle Epoque, og server i champagneglas med revet citronskal
(skal den være mere budget venlig kan en god tør Prosecco også gå an)

(3) Sukkersirup: bland 2 dele sukker til 1 del kogende vand.
Omrør sukker indtil du har en helt klar væske og alt sukkeret er opløst.

Sukkersirup-tip: Sådan en omgang sukkersirup holde sig i ugevis,
så det er altid en god ting at have stående i sit køleskab, hvis man er glad for cocktails. 

I år skal vi for første gang i mange, mange år faktisk fejre nytårsaften sammen, hvilket vi glæder os utrolig meget til. Normalt fejre jeg, Marie-Louise, nytår sammen med min studieveninder, men grundet omstændighederne har jeg valgt at trække mig fra de sædvanelige festligheder. Så vi kan derfor se frem til at hoppe ind i 2021 sammen og så endda med den smukkeste udsigt fra Cathrines nye lejlighed på 4. sal med udsyn over hele Aarhus – det bliver en sand fornøjelse.

Rigtig god fornøjelse derude! Mangler I mere inspiration, så vil vi anbefale jer at tage et kig på cocktaiils.dk og islevering.dk, hvor du blandt andet kan leje en bartender, et cocktailkursus eller en bartender til din fest. Guderne skal vide, at vi glæder os til, at det engang bliver muligt at holde fester igen med alle dem, man elsker. Det bliver sådan en forløsning, når vi bekymringsfrit kan ses på kryds og tværs og fejre livets glæder sammen. Når vi forhåbentlig snart når dertil, kan I stole på at cocktaiils står klar med både is til din fest og med muligheden for at leje en bartender. For nu, skal I i hvert fald være velkommen til at give jer i kast med en hyggelig julegløgg eller “en frisk start”, som vi har valgt at kalde vores nytårscocktail. 2021 kan bare komme an.

Vi – og drengene bag COCKTAiiLS – ønsker jer alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Knus og klejner,
Cathrine & Marie-Louise

X

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HAR DU STYR PÅ ÅRETS MANDELGAVE?