HAR DU STYR PÅ ÅRETS MANDELGAVE? – Julehygge
Jul på Nørre Vosborg opbygget af 300 frivillige

HAR DU STYR PÅ ÅRETS MANDELGAVE?

Voksenlivet har sneget sig ind på os og vi må konstatere, at det snart er vores tur til at tage mere ansvar for mandelgaven. Det har altid været en selvfølge at “de voksne” har styr på maden, gaverne, træet, slagets gang og selvfølgelig også mandelgaven. Efter vores mening, skal en mandelgave være en gave, som alle i familien ville være glade for at vinde – og en gave, som alle kan ‘tage del i’. Særligt i vores familie har der været tradition for After Eight eller Toffifee som mandelgave. Men i år er det vores opgave at opsnuse årets mandelgave og vi vil i den forbindelse dele lidt inspiration med jer (selvfølgelig uden af røbe vores valg, hehe).

Hygge-tip: De spiselige mandelgaver er altid en klassiker

Mandelgaveidé 1 – Julepynt

Det kan virke som en atypisk idé til en mandelgave, men julepynt er oftes på tilbud i dagene op mod juleaften og man kan derfor gøre sig nogle gode kup! Her anbefaler vi, at der f.eks. købes en smuk og personlig kugle, der kan være med til at markere året der gik. Det kan enten symboliseres med åretstallet, med familiens navn eller måske med navnet på et nyt familiemedlem? Der er så fint at genleve netop dét minde, år efter år.

Mandelgaveidé 2 – Bogen ‘Juleminder’

Se dét, er en gave af betydning og af stor værdi for flere end blot modtageren. Bogen ‘Juleminder’ er nøjagtig som titlen antyder, en mindebog hvori man kan nedfælde og forevige sine juleminder år efter år. Jeg, Marie-Louise, begyndte selv forrige år at nedfælde mine juleminder i en mindebog og bare to år senere, er det utrolig sjovt at genleve de forgangne jule, som allerede står tåget i min hukommelse. For hvem fik egentlig mandlen? Og hvem var med? Sneede det, dét år? Alt det, kan jeg nu gå tilbage og genlæse.

Se, bogen er derfor ikke kun sjov for mig at have liggende – det er interessant for hele familien og fungerer derfor, som en fælles bog for alle familiens medlemmer. På den måde har bogen ikke kun ét formål – på samme måde, som den ikke kun tjener én person. Og med en pris på 199 kr., synes vi, at den passer helt perfekt som årets mandelgave.

Mandelgaveidé 3 – Leg og spil

Brætspil er simpelthen noget af det hyggeligste, man kan fortage sig — og er tilmed en utrolig simpel måde, hvorpå man kan skabe kvalitetstid med dem, som man holder af. Brætspil kræver nemlig, at man er til stede og fokuseret på dét, man har foran sig. For os, er brætspil utrolig nostalgisk og bundet op på barndommen og er derfor den perfekte mandelgave!

Vi elsker især ALIAS og Othello, men er man flere med til at spille, vil vi anbefale spillene Codenames, Hyggespillet, Speak Out og Logo spillet.

Mandelgaveidé 4 – Gavekort til McDonalds

En meget konkret idé, der altid er sjov. Det er en gave, som jeg, Marie-Louise, faktisk selv vandt for nogle år siden. Sjovt, hyggeligt og brugbart. Og med et budget på omkring de 200 – 250 kr, kan man sagtens inviterer en med sig til en omgang McDonalds, måske endnu få bestilt det hjem d. 1. januar, når man ligger og plejer tømmermændene?

Mandelgaveidé 5 – En donation

En mandelgave, som en mere abstrakt størrelse, må man sige. Næstekærlighed. Det kunne eksempelvis være Julehjælpen eller Julemærkehjemmene? Det er nu altid noget, der varmer om hjertet og gør én taknemlig.

Mandelgaveidé 6 – Abonnement på friske blomster

Gaven, der bliver ved med at give. Tegn et abonnement på friske blomster til enten Queenflowers, Bloomon eller Interflora – to name a few. Det er helt op til dig, hvad det skal koste og hvor længe abonnementet skal varer. Simpelthen sådan en sød gave, som modtageren vil blive mindet om ved hver levering.

Mandelgaveidé 7 – Årskort til forlystelsesparker

Efter et turbulent år, som 2020 må siges at have været, har vi alle vidst brug for noget at se frem til. Vi anbefaler derfor, at du køber et årskort til et en forlystelsespark – eller om ikke andet, et par fribilletter eller et gavekort dertil, som tilskud. Det kunne f.eks. være Tivoli Friheden, Tivoli eller Den Gamle By. Måske et par teaterbilletter eller årskort til museum?

Det er både en utrolig dejlig oplevelse at give den heldige mandel-vinder, men også en skøn måde at støtte op omkring de lokale kulturinsitutioner. Vi må hjælpe hinanden alt det vi kan.


Billede: Tivoli Friheden


Knus og klejner,

Cathrine & Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul på Nørre Vosborg opbygget af 300 frivillige