SEPTEMBER, SPEKULATIONER & STUDIESTART – Julehygge
5 TO DO'S I SEPTEMBER

SEPTEMBER, SPEKULATIONER & STUDIESTART

Cathrine skriver..

SEPTEMBER

Ser man bort fra corona og det faktum, at det var februar i går, så kommer det altid bag på mig, når vi når september måned. September indikerer, at sommeren er slut og at efteråret begynder. Tiden flyver bogstaveligtalt afsted. Selvom jeg elsker sommerdage med solskin, så er efteråret og vintermånederne min absolut yndlings tid på året. Det er nu, at 80% af min garderobe kommer til sin ret, hvor jeg uden fordømmende blikke ( 😉 ), kan hoppe i strikbukser, striktrøje og striksokker. Det er i september, at hyggen så småt begynder at indfinde sig, både i naturen og i hjemmet – ja, man kan nærmest sige, at der er sket et ‘stemningsskift’, der giver én lyst til at ‘bygge rede’, lukke sig lidt inde og skrue op for hyggen. Når først man har sagt september, så har man også sagt: oktober, november, december.

STUDIESTART

Vi er nu godt halvvejs i september, hvilket også er ensbetydende med, at de første to uger af min studiestart er overstået. Jeg er begyndt på kandidatuddannelsen Designledelse hos SDU i Kolding. Selvom det stadig er helt nyt, så har jeg en rigtig god mavefornemmelse med mit valg. Der er tydelige paralleller fra min professionbachelor i Design & Business, men samtidig er det en helt ny verden jeg bliver introduceret for. Jeg håber, at jeg med denne uddannelse, kan blive en smule klogere på mig selv og på hvad det er jeg egentlig vil arbejde med. Designledelse udbydes i Kolding hos SDU, hvilket betyder endnu et gensyn med “pendler-livet”, som jeg blev vant til med min bachelor i Herning. Indtil videre nyder jeg turen så godt som muligt og ser også store fordele ved at kunne læse lektier på tog turen.

Havde man spurgt mig for et år siden om jeg skulle læse en kandidat, så havde svaret nok været “nej”. Dels på grund af, at jeg ingen idé havde om hvad jeg skulle læse og for den sags skyld hvad jeg kunne komme ind på. Dels også på grund af, at jeg med en professionbachelor, opfattede mig selv som “færdiguddannet”. Alt dette ændrede sig, da jeg i efteråret 2019 – nogle måneder før jeg blev færdiguddannet – faldt over kandidaten Designledelse. Jeg måtte derefter erkende, at jeg i bund og grund godt kan lide at læse og dygtiggøre mig inden for et felt, der interesserer mig. I mit tilfælde inden for det kreative felt. Så nu er der ikke andet at gøre end at give den gas, suge læring til mig og ende ud med et stærkere udgangspunk i 2022, hvor jeg forhåbentlig står med en kandidat.

SPEKULATIONER & SRESS

Med spekulationer, mener jeg nok nærmere bekymringer. For hvis der er noget jeg er god til, så er det at bekymre mig og spekulere… om selv de mindste ting. Jeg finder det dog særligt aktuelt og presserende, da jeg nu står med en påbegyndt kandidat og nu kan se “voksenlivet” i horisonten. Jeg bekymrer mig om job, hvad jeg vil, hvad jeg ikke vil, hvordan jeg vil opnå mine mål og om de overhovedet er realistiske. Disse store tanker påvirker alle mine hverdagstanker og trivielle gøremål. I visse perioder viser det sig i form af stress og angst. Følelser, der desværre ikke er ukendte for mig, men derimod følelser, der har påvirket min hverdag i efterhånden mange år. Jeg har dog lært at navigere (bedre) i dem end førhen, hvilket er en stor støtte når hverdagen presser på.

LIGE ET EKSTRA “S” – “STEARIN STATUS”

En lille leg på ordspil – spøg til side, nej, jeg vil gerne tilføje en lille ekstra dimension til dette indlæg og til den kommende tid vi går i møde. Nemlig hele “stearin-lys perioden”. Jeg forbruger, personligt, ekstremt mange stearinlys og særligt i de kolde måneder. Fyrfadslys plejer at være en fast del af mine ugentlig indkøb, hvor en pose med 30stk. ryger ned i kurven. Levende lys giver bare en helt særlig stemning for både duft og selve følelsen i rummet. Det er dog i de seneste år blevet tydeligere for mig, hvor skadelige stearinlys egentlig er for ens indeklima. Samtidig er Danmark et af de lande, der forbruger aller flest stearinlys om året. Og det kan man jo godt forstå.

ET TIDLIGT NYTÅRSFORSÆT

Jeg har valgt, at 2020 bliver året hvor jeg, med hånden på hjertet og på spejder-ære, stopper mit forbrug af konventionelle stearinlys. Det kan lyde underligt og ligegyldigt for nogle, men for mig er det af kæmpe stor betydning. Med min fødselsdag liiige om hjørnet (oktober) står der derfor stearinlys fra Aabenlys, øverst på listen. Hele stearinlys-partikel-forbrændings-debatten er bred og der er mange måder at omstille sig på. Jeg starter her og jeg vil opfordre jer alle til at tænke i alternativer fremover.

 

 

Knus og klejner
Cathrine & Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 TO DO'S I SEPTEMBER