5 TO DO’S I SEPTEMBER – Julehygge
CORONA-VENLIGE JULEMARKEDER 2020

5 TO DO’S I SEPTEMBER

Sponsoreret indlæg

Sidste år lavede vi et indlæg under navnet “5 tips til at komme i julestemning i september“. I år bliver den lidt anderledes. Dels vil vi i dette indlæg have fokus på hyggen og dels har vi et par justeringer ift. sidste års liste. Det øverste tip på listen var sidste år “light it up” med en opfordring til at tænde op for stearinlysene derhjemme. Det er vi, i og for sig, stadig enige i og kæmpe fortalere for, men hertil vil vi dog alligevel gerne bringe en opfordring til at tænke i alternativer. Stearinlys er en kæmpe klima synder, og vi danskere er ovenikøbet det folkefærd og det land, der brænder aller flest stearinlys af.

Selv er vi begge stor-forbrugere af stearinlys i alle dets former og størrelser – men det er vores ambition at blive mere bevidste omkring problemet ved at finde alternativer til hyggen. Hertil har vi for første gang, sidste år, taget et kæmpe skridt mod brugen af LED lys og vi ELSKER det! Vi var nemlig så heldige at modtage et LED bloklys-sæt fra Lyshygge, som vi mener består hygge-testen, idet lysene rammer den helt rigtige stemning, æstetik og kvalitet. Et andet alternativ finder vi hos svanemærke certificeret soyalys, hvoraf Aabenlys er et af flere alternativer.

 

1. Hyg med god samvittighed

Bæredygtige soyalys eller LED lys. Et hygge-tip fra sidste år, der stadig står stand er tippet om at have sine lys i en fin kurv eller beholder, så man altid har dem lige ved hånden. Det er en fin måde at inkorporer dem i indretningen og skrue op for hyggen.

 

2. Gå en tur

Det lyder måske som et relativt simpel råd, der på sin vis gør sig gældende hele året, men vi mener dog er det er særlig relevant netop nu. Gå ud i naturen og se naturens farver skifte. Tag “afsked” med sommeren og lad op til det kommende efterår. Nyd de mange farverige indtryk og inhalér den friske september brise. Det er en fantastisk og undervurderet måde at afkoble på og komme helt ned i gear.

 

3. Bring naturens farver indenfor

Lidt i tråd med ovenstående råd, dog med mere fokus på hjemmet. Med efteråret over os og vinteren, der står for døren er det helt naturligt, at vi som mennesker begynder at “bygge rede”. Levende lys er en skøn rammesætning og endnu mere er efterårets farver. Læg evt. nogle blade i pres og lav en smuk efterårsgurilande, lav en efterårskras og hæng den på din hoveddør eller tage et smut tilbage til barndommen og giv dig i kast med kastanje-dyr. At bringe naturen indenfor er faktisk en utrolig nostalgisk og ‘barnlig’ aktivitet, ment i den mest positive forstand, der findes. Get creative!


 

4. Lav en æbletærte

Udnyt sæsonen – du kan enten tage på æblerov eller hoppe ned i den lokale Rema 1000. Udover, at det selvfølgelig smager himmelsk, så er en god gammeldags æbletærte også bare en aktivitet, der inviterer til hygge og tilmed spreder den mest fantastiske duft i hele hjemmet – duften af hygge.

 

5. Omrokering af garderoben

Begynd så småt at finde dine aflagte handsker fra sidste jul og din tro strik hue frem og lokaliser din vinterjakke. Morgenerne er begyndt at blive koldere og det kan være rart at have et overblik over sin vintergarderobe. Og nu hvor du alligevel er i gang er dette også et perfekt tidspunkt at rydde ud i garderoben. Er der noget du kan sælge, give videre eller ikke har brug for længere? Tag dig nogle beslutinger og få et overblik over hvad du har, ikke har brug for eller hvad du i så fald mangler. Det har aldrig skadet nogen at være i god tid. Tværtimod. Skulle du en kold morgen i december vågne op til morgenfrost – så er det godt at vide, hvor lige præcis dine handsker befinder sig.

 

Knus og klejner,

Cathrine & Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CORONA-VENLIGE JULEMARKEDER 2020