SKAL VI TIL AT HAMSTRE ANDESTEG I STEDET FOR TOILETPAPIR? – Julehygge
24 FUN FACTS OM OS

SKAL VI TIL AT HAMSTRE ANDESTEG I STEDET FOR TOILETPAPIR?

Selv ikke på en juleblog kan man komme uden om corona og den usikkerhed, der følger med. Selvom man kan fristes til føle, at corona situationen nu er bag os, så må man ikke undervurdere en eventuel anden bølge. En anden bølge, der muligvis vil have sit indtog i Danmark i disse efterårs- og vinter måneder, som vi nu er på vej i mod. Vi prøver, som de fleste at have et positivt sind og håbe på det bedste og på, at vi nok skal klare en eventuel anden bølge bedre end den første. Vi er bedre forberedt og velkendte med situationen og dets konsekvenser.

Med det sagt, så kan vi ikke undgå at have mindre katastrofe-tanker hvad angår den kommende jul, hvis nu corona skulle bryde ud igen og sætte en stopper for vores velkendte vaner og elskede juletraditioner.

Billedekilde: Unsplash

Vi befinder os alle sammen i en ny hverdag og skal gribe tidligere trivielle og helt basale hverdagsting anderledes an. Nærvær og samvær skal nu helst ske indbyrdes hos alle familier… og hvor klimakrisen i det mindste gav os et frirum og handlerum for forandring, kan man ikke føle andet end magtesløshed, når en virus melder sig på banen.

(U)hyggelige tider

Det er på én og samme tid både hyggelige og uhyggelige tider, som vi befinder os i. Vores lille mantra har længe heddet sig – husk hyggen – og dét står vi stadig ved. Denne frygtfulde tid efterlader mange – store som så, og inklusiv os selv – i frygt og bange for en uvis fremtid. Det er derfor særligt vigtigt, at man husker hyggen i det uhyggelige og står sammen.

Vi gør personligt vores bedste for at bevare roen og tager én dag ad gangen, men vi har dog ikke kunne undgå ophobende tanker og bekymringer omkring den kommende jul.  Tanker om brud med traditionerne og det velkendte – og det er netop dét, vi ser udfolde sig i 2020 – at højtider, traditioner og helligdage udfordres og omlægges.

For hvordan vil julen se ud uden sine nærmeste? Uden julemarkeder og liv i gaderne? Det er tanker, som vi gør vores bedste for at ryste af os, men som samtidig kan ske at blive til en realitet.

Derfor er det svært ikke at undre sig: Vil vi i december måned opleve hamsting af andesteg frem for toiletpapir? Skal vi afspritte vores julepynt inden der kommer gæster? Og vil juleaften med bedstemor ske over Skype? Det håber vi i den grad ikke! Vi vil derfor igen gerne slå et slag for, at man ikke tager samværet og hyggen for givet. Det hele handler om, at man tager sig tiden med sine kære, da corona desværre er beviset på, at tiden kan blive taget fra en på et split sekund. Det er i sandhed (u)hyggelige tider, som vi befinder os i og vi må derfor få hyggen til at tælle.

 

Følg med på vores Instagram @julehyggedk og vores Facebook profil Julehygge for mere hygge

 

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 FUN FACTS OM OS