MENS VI VENTER… – Julehygge
APROPOS INGENTING #5

MENS VI VENTER…

Åh, du kære sensommer… Eller det som vi ville kalde den søde ventetid mod jul. Skulle du en trist gråvejrsdag stå og mangle noget at foretage dig, så har vi her samlet lidt inspiration til ting, som du kan lave “mens vi venter”.

Sidste år gæstede vi Go’ Aften Live på TV2, hvor vi deltog i en debat om hvorvidt det er tilladt/acceptabelt at pynte op til jul allerede i oktober måned. Her var vores holdning klar. Ja, det kan godt være for tidligt at pynte op i oktober, men det er aldrig for tidligt at tage forskud på hyggen og medtænke den i sin dagligdag. Hyggen er nemlig ikke kun forbeholdt december måned og vi mener bestemt, at der skal tages forskud på glæderne i god tid.

Vi er derfor kæmpe fortalere for, at man ikke skynder på hverken sig selv eller andre – det ender kun ud i negative tankestrømme og stress. Så læs med nedenfor og lad dig inspirere.


1. Få sat gang i ønskelisten

Vi kender det jo aaaallesammen… både når man nærmer sig jul eller sin fødselsdag: man ved ikke hvad man skal ønske sig og man er helt og aldeles idéforladt. Så gør dig selv den tjeneste og lav din ønskeliste løbende. Hertil kan vi i den grad anbefale ønskeskyen, der ikke kun er let at navigere i, når idéen kommer flyvende fra højre, men ligeledes er nem at dele med venner og familiemedlemmer. Det er også i ønskeskyen, at man som gavegiver kan reservere en gave, så man ikke ender med 5 hårtørrer juleaften… uden byttemærke. Så kom igang – vi tror på dig!


2. Sammensæt en pakkekalender til en, du holder kær

Du husker det sikkert fra da du var lille og hver morgen vågnede op til en pakke i enten en kurv eller i din julestok – en vaskeægte pakkekalender fra nissen. Vi har de seneste år gjort meget i at lave vores egen pakkekalender, enten med samboer eller forældre og det er en fantastisk hyggelig måde at skabe en god julestemning og julespænding i hjemmet. Det kan dog være et stressende projekt at kaste sig over, når kalenderen skriver d. 29. november og man ikke har fået købt alle 24 gaver. Eller nogen for den sags skyld. Det er derfor en klar fordel, også økonomisk set, hvis du begynder i god tid!

Der er ingen der siger, at alle 24 gaver skal have værdi over 100 kr. stykket eller være sprit nyt. Vær gerne kreativ – en pakke kan være alt fra en “billet til hjemmehygge”, til en Yum-Yum nuddelpakke eller en kop varm kakao.

En anden grund til at begynde allerede nu er at tage del i sommerudsalget. Her kan du være heldig at finde mange juleting på tilbud – og når så du nærmer dig december måned, er det måske kun få gaver og gaveindpakning, du mangler førend du er i hus. Det er altså en win-win.


3. Tag et kig i vintergarderoben

Hvis ikke du allerede fik endevendt, sorteret og rengjort din lejlighed fra kælder til kvist under corona, så vil vi anbefalde dig at tage et godt kig igennem vintergarderoben! Ned i kælderen, op i loftrummet eller bagerst i skabet og få dig et overblik over hvad du har at gøre med til den kommende jul. Det kan være, at det hul i vinterstøvlen ikke kan klare endnu et år eller at du stadig går og mangler den ene handske… Så se at få smidt ud og købt nyt til vinterhalvåret 2020. Et nyt køb kan sagtens være garn til et par hjemmestrikkede handsker eller et røver-køb over Facebook Marketplace.


4. Strik dig varm

Hvis du ikke allerede er hoppet med på stikke-bølgen, så kunne det være et hyggeligt sensommer projekt netop at strikke en god sweater, en hat eller måske et par handsker til de kolde tider. Her er youtube din bedste ven, hvis det er nyt for dig. Hvis du ikke lige sidder inde med den store fantasi eller de stærkeste minder fra håndarbejde i folkeskolen, så er der et hav af muligheder når det kommer til strikkeopskrifter. Nogle eksempler kunne være: Petit Knit // Spetakelstrik // Stof og Stil


5. Udnyt den danske ‘sommer’

De danske sommerdage, hvor regnen slår med ruden og himlen er grå skal ikke være spildte dage, der går i glemmebogen. Udnyt istedet vejret og den portion af hygge, som det bringer med sig! Invitér en god veninde over til en hyggelig video aften med hyggesokker, varme tæpper og varm kakao. Dæmp lyset og tænd nogle stearinlys eller en lyskæde for at skabe den helt rigtige stemning. En sådan aften kunne f.eks. byde på popcorn, sodavand og nogle gode rom-coms. For os, ville en sådan aften dog snarere byde på en stor kande te, hvidtøl og en eller 10 hyggelige jule VHS’er.

Hyggeaftener kommer (heldigvis) i forskellige former og farver.

 

Følg med på vores Instagram @julehyggedk og vores Facebook profil Julehygge for mere hygge

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

APROPOS INGENTING #5