HYGGELIGE INDENDØRS AKTIVITETER – Julehygge
JULEGLÆDE ÅRET RUNDT?

HYGGELIGE INDENDØRS AKTIVITETER

Sidder du, ligesom mange andre, her på. 4. dagen og tænker “hvad skal jeg nu lave?” – så har vi heldigvis nogle gode bud, synes vi selv. I disse corona-tider skal man have den kreative hat på når det kommer til aktiviter. Vi oplever en mangel på idéer til indendørs aktiviteter, da vi begge er store fortalere for, at man forholder sig indendøre for såvidt mulig. Vi har derfor samlet en liste med en lang række indendørs aktiviteter, som du kan hygge dig med i den kommende tid – og som ikke kræver, at man først er nødt til at hoppe et smut forbi Panduro Shop og bruge flere hundrede kroner på diverse remedier.

1. Få gang i noget bagværk
Som alle nok ved er dette en meget populær beskæftigelse disse dage, hvorfor gær blev revet væk de første to dage. Men er du så heldig at skaffe dig noget gær, så er det jo i den grad en hyggelig beskæftigelse og ikke mindst en praktisk en af slagsen. Bag løs. Frys ned. Jeg selv, Cathrine, skal i dag igang med at bage pølsehorn. Indfør en aftale med din sambo om, at I skal hygge med aftenkaffe hver eneste aften de næste 14 dage – og så kunne du jo passende bage en god omgang boller eller kanelsnegle. Mhhhh.

2. Skrål med på nostalgien
Hop på Spotify, Youtube eller lignende og begiv dig ud på en rejse tilbage i tiden. Søg på nogle gamle klassikere eller kunstnere, som du elskede da du var yngre, og så garantere vi for underholdning de næste mange timer. Når først man finder en god sang, finder man hurtigt et godt album, en god kunster og generelt et godt musik-år. Lyt til sange fra Boogie-listen, børne MGP eller musik som du før har oplevet til en koncert. Jeg, Louise, faldt i går ind i et sort hul hvor jeg lyttede til en masse Queen og Elton John! Man bliver virkelig i godt humør og kan slet ikke lade være at synge og danse med.

3. Tøm ud i fryseren
Bevares, det lyder umiddelbart dødssygt, men der kan være en kæmpe fidus i at tage et kig i sin fryser. Jeg vil vove at påstå at 9 ud af 10 har mere i fryseren end man lige går og tror. Det er meget sandsyneligt at finde nogle lækre bær, is og isterninger og bum – så er der ingredienser til en god smoothie. Måske gemmer fryseren på en and eller flæskesteg, der endda passende kan henlede ens tanker på den forgangne eller kommende jul. Skab et overblik, vær kreativ og sammensæt nogle retter til ugens løb. Denne aktivitet er ovenikøbet et kæmpe plus fordi du derfor ikke behøver at begive dig ud i supermarket.

4. Frem med de gamle fotoalbum
Det er nok de færreste af vores jævnaldrene, der ligger inde med reelle og fysiske fotoalbums fra barndommen, men det er helt sikkert en kæmpe anbefaling herfra. Men så må I istedet hive de digitale fotoalbums frem i stedet – tjek din Cloud, telefon eller harddisk, som stensikkert gemmer på nogle gode minder. Og nu du er igang kan du jo passende sende en lille tanke og et sjovt billede af dig og en god ven eller familiemedlem, nu hvor I ikke kan være sammen.

5. Forårsrengøring
Her kommer endnu et praktisk og produktivt gøremål: hovederengøring. Foråret er på vej og hvilken bedre mulighed, end at at tage forskud på forårsrengøringen. Rengøring giver ikke kun en visuel og ydre tilfredshed, men samtidig også en indre ro. Tøm alle skabe, låger, hylder, kasser og kom ordenligt ind i krogene. I denne sammenhæng er det godt for hjernen at omrokere. Ryk pasta krukken til et andet skab og byt plads mellem kniv og gaffel #hjernegymnastik. Sorter i dine ting og overvej om du skulle skille dig af med noget.

6. Fordyb dig i en bog
Det er nu tiden er til det. Tillad dig selv at fordybe dig, om end det gælder en lydbog, e-bog eller en god gammeldags hardcase bog. Anbefalinger: Elton John’s biografi, Normal People af Sally Rooney, hele bogserien Outlander af Diana Gabaldon.

7. Uddan dig selv
I tråd med ovenstående råd er det samtidig også nu du har tiden til at uddanne sig selv. Læs en bog om et felt, der interesserer dig, udvid dit pensum med spændende lærebøger eller tage et online kursus. Du er måske uddannet inden for marketing og kommunikation? Du har måske ikke haft tiden til at tage SEO kursus eller Google Analytics? Nu er tiden på din side. Det er en kendsgerning, at vi alle går imod et forandret arbejdsmarked og en ny hverdag. Styrk derfor dine kompetencer så vi alle kan hjælpe det danske arbejdsmarked godt ind i fremtiden.

8. Sælg ud af dine ting
Et råd jeg selv har taget til mig (Cathrine) er at sælge ud af mine ting. Udnyt de mange muligheder, såsom Facebook Marketplace og Trendsales App. Få ryddet op i garderoben og måske endda i kælderrummet. Har du måske en kjole liggende i skabet, der stadig har et prismærke på eller en trøje som du ikke har brugt i 2 år – er det måske på tide at give den nyt liv. Evt. lav en Skype-samtale med dine gode veninder og lav en catwalk, hvor de kan byde ind, hvis de kan bruge det. Cirkulær økonomi er vejen frem.

9. Digital støvsugning
I forlængelse af den fysiske og mentale oprydning så kunne din computer sikkert også trænge til en kærlig hånd. Gennemgå gamle mapper, glemte dokumenter og essays fra gymnasiet. Er du studerende kan sådan en digital støvsugning gøre studierne en del nemmere. Ryd up, opdater og tøm papirkurven.

10. Stay fit – hjemme yoga/træning
Fitness centrene har lukket landet over og måske er du en af dem, der nu læner dig velfortjent tilbage i sofaen med en følelse af lettelse. Måske er du en af dem, der ikke lader dig stoppe af begrænsingen og derfor tager kampen op i hjemme fitness. Hertil skal du først og fremmest have en virtuel high five og en anbefaling om at følge online trænings/yoga programmer. Tænd nogle lys omkring i rummet og sæt noget musik på – det handler om at skabe nogle afslappende rammer for sig selv.

11. Lav en hjemmebiograf
Selvom 14 dage hjemme kræver selvdisciplin og handling for ikke at miste besindelsen, så er det HELT OKAY at slappe af med en god film eller serie. Skru op for hyggen, pop nogle popcorn og skab et lille hygge-univers. Er kedsomheden på sit max, så kan du passende gå all-in og med fordel bruge tiden på at tegne og udklippe små biografbilletter. Sæt den rigtige stemning. Tillad dig selv at komme helt ned i gear – det må du godt. Hold et Harry Potter eller Sex and the City maraton. I denne forbindelse har vi lavet en masse film og serie anbefaling for både Netflix, Viaplay og HBO, som du finder inde på @julehyggedk i højdepunktet ‘anbefaling’.

12. Spil et godt gammeldags brætspil
Smid iPad’en i skammekrogen og nyd et vaskeægte brætspil med dem, som du har låst dig selv inde sammen med. Skulle du være så uheldig at sidde i karantæne alene, så er Skype og et kortspil din bedsteven, hvis din modstander også er ejer af et kortspil. Et spil krig har aldrig skadet nogen.

13. Tag forskud på julepynt/kort
Der skulle selvfølgelig snige sig en tidlig juleaktivitet ind i på listen over ting du kan give dig til. Find krea-skuffen frem og slip fantasien løs. Påbegynd en guirlande, kræmmerhus, julekort, eller til og fra kort. Måske endda lav en kop varm kakao og tænd for lidt julemusik.

14. Forkæl dig selv
Skyl ansigtet, læg en ansigtsmaske, tag et fodbad, smid en hår-maske i håret eller læg en fin neglelak. Og hop i det blødeste og hyggelige tøj du ejer.

15. Ked dig
En vigtig og undervurderet aktivitet, som vi anbefaler alle at tage alvorligt at KEDE SIG. Det er sundt at kede sig og ikke mindst trække stikket. Lav absolut ingenting og nyd det.

16. Lav en drinks aften
Find slatterne frem fra bar-bordet, mikseren frem fra skabet og få nogle kolde brezzers ind fra altanen. Gør noget ud af jer selv og lav jeres egen fest og smæk noget godt musik på anlægget. It only takes two to party.

17. Spøgelses-historier
Dæmp lyset, tænd en masse stearinlys og byd (uhyggen) velkommen. Fortæl en masse spøgelseshistorier, se en gyser-film eller sæt podcasten ‘mørkeland’ på anlægget. Hyg jer med uhyggen.

18. Lav dit eget karse
Dette husker de fleste nok fra børnehaven, hvor man stolt havde ansvaret for sin egen udskåret mælke karton med karse! At se noget vokse giver motivation og selve aktiviteten bringer minderne tilbage til barndommen. Spred lidt glæde. Og så er der i øvrigt intet, der slår en god karse-mad.

19. Lær et nyt sprog!
Det er helt okay at være ambitiøs i disse tider – så giv dig i kast med at lære et nyt sprog! Start ud med appen Duolingo – sindsygt smart og intuitiv.

20. Udvis samfundsind 
Er du frisk og rask, så smid en seddel ud i opgangen og tilbyd din hjælp til at handle ind for familier, der enten bruger tiden på at passe deres børn eller er sengeliggende pga. sygdom. Og sørg derefter for at handle ind på skæve tidspunkter.

 

Følg med på vores Instagram @julehyggedk and vores Facebook profil Julehygge 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEGLÆDE ÅRET RUNDT?