POSTKORT FRA JUL I DEN GAMLE BY – Julehygge
LISTE OVER DE BEDSTE JULEFILM // TOP 24

POSTKORT FRA JUL I DEN GAMLE BY

Sponsoreret indlæg 

Igen i år må vi i den grad anbefale jer alle at lægge vejen forbi Jul i Den Gamle By. Sidste år, da vi besøgte Jul i Den Gamle By var vi utroligt overvældet over hvor højt niveauet var sat – og i år var ingen undtagelse. Vi besøgte Den Gamle By d. 30. november og der var så ufatteligt mange mennesker, at vi kun nåede at se halvdelen af byen til trods for de 4 timer vi brugte derude. Men det er der ikke noget at sige til – julen er nær og julen skal deles.

Vi har begge to lige lagt de sidste eksamensopgaver fra os, så vi må nok ærlig indrømme, at vi mangler liiiige det sidste til at få os op på 100% på julebarometeret! Så vi har simpelthen bestemt os for, at tage afsted igen nu på søndag d. 22. december og vi glæder os! Mangler du også at komme rigtig i julestemning? Så læs med herunder og bliv inspireret.

Her kommer et lille postkort fra vores tur i Den Gamle By.

Hygge, læring og julestemning

Den Gamle By sætter rammerne for at komme i vaskeægte julestemning i en sådan grad, at det ikke umiddelbart ikke kan opleves mange andre steder. Vi har oplevet en del julemarkeder, julestuer og lignende og kan uden tvivl sige, at Jul i Den Gamle By er et af de absolut bedste. I dét man træder ind bliver man mødt af duften af brændte mandler, der følger en rundt i de hyggelige gader blandt hestevogne, julepynt og lysende lanterner.

Apropos ingenting – og så alligevel – så vil vi gerne benytte lejligheden til at referer til Pyrus. Fordi dét, som Pyrus julekalendrene formår, udover at skabe ægte julestemning, er samtidig at lære fra sig og videreformidle viden gennem skønne julefortællinger. Det er netop det, som Den Gamle By også formår. Vi synes, at det er utrolig vigtigt at lære omkring de faste juletraditioner, som vi alle er vokset op med. Hvorfor har vi et grantræ inde i stuen? Hvorfor pynter vi det? Alt dette og mere kan du få svar på til Jul i Den Gamle By. Følelsen af at besøge Jul i Den Gamle By, er for os en kombination af stemningen, som man normalt ville opleve på et julemarked, samt stemningen der opstår på kunst- og historiemuseer, hvor man bliver fuldstændigt slugt ind i en anden tid og i en anden verden.

Julehygge & Jul i Den Gamle By

Vores juleunivers kredser selv sagt om danske traditioner, fedtet dansk julemad og har fokus på klassisk julemusik og de traditionelle røde, grønne og guld farver, hvorfor Jul i Den Gamle By er liiiige i vores ånd. Vi sætter enorm pris på, at julen skal være, som den var i de gode, gamle dage. Bevares, der skal være plads til at indføre nye traditioner og selvfølgelig skal man følge med tiden; men det helt grundlæggende rammer må der helst ikke rykkes for meget på, hvis du spørger os. Så Den Gamle By, mener vi er et oplagt match til Julehygge.

Julehygges favorit:

Sidste år var vi svært begejstrede over ‘Julebutikken’ og efter endnu et besøg, er vi simpelthen nødt til at gøre det til vores must see – er du i Jul i Den Gamle by så MÅ du altså huske at opleve det. I år har butikken dog fået skarp konkurrence af ‘Nisseriet’, hvor man kan skrive sin ønskeliste med hjælp fra de fineste nissepiger, alt i mens man nyder en skål risengrød med smørklat på. Og når vi siger en skål risengrød, så mener vi en vaskeægte skål – en risengrødsskål, som den de spiser af i både Pyrus og Nissebanden. nostalgisk.

Vidste du, at…

 julekortet blev opfundet i England i 1843 og kom til Danmark i 1880-82

 vi har fejret jul i over 1000 år

 traditionen med pyntede juletræer blot er 200 år gammel

Peters Jul er facitlisten til den danske jul

 kravlenisserne, som vi kender dem i dag, først fik navn i 1947,
da Frederik Bramming lancerede to udklips nisser med navnet “kravlenisser”

Hyggetip:
I SKAL forbi bageren og købe et honninghjerte til den ene hånd og en klejne til den anden!

Julehygges anbefaling af Jul i Den Gamle By:

5 ud af 5 julehjerter!

 

For priser og åbningstider se her.

 

Følg med på vores Instagram @julehyggedk and vores Facebook profil Julehygge 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LISTE OVER DE BEDSTE JULEFILM // TOP 24