JULEHYGGE KONCEPT I TIVOLI FRIHEDEN – Julehygge
APROPOS INGENTING #3

JULEHYGGE KONCEPT I TIVOLI FRIHEDEN

 

Jul i Friheden // Nissernes Postkontor

Tivoli Friheden har for tredje år i træk slået dørene op for deres julemarked, Jul i Friheden. Det er derfor med stor glæde, at vi kan meddele, at vi tilmed igen i år har teamet op med Tivoli Friheden og åbnet op for endnu en omgang af Nissernes Postkontor. Hygge er uden tvivl omdrejningspunktet for konceptet. Hos Nissernes Postkontor inviterer vi nemlig indenfor i varmen til hyggelige rammer, hvor man som gæst er velkommen til at skrive et julekort, enten til en man holder kær eller måske til julemanden? PostNord har endda været så gavmilde at sponsorere frimærkerne, så det er ganske gratis. Vi føler selv, at vi er kommet godt i mål med at skabe en hyggelig julestue med fokus på den gode gamle jul, hvor nostalgien fylder rummet gennem traditionelle farver, klassisk julemusik og smuk julepynt.

Mere fordybelse, mere nærvær

Vores motivation for, at vi igen i år kører konceptet sammen med Tivoli Friheden er – udover at sprede julens budskab – at lave noget larm for det klassiske, håndskrevne julekort, der desværre er gået lidt i glemmebogen. Vi er begge 24 år og det er netop vores årgang og de yngre generationer, som vi gerne vil ruske op i, for at holde traditionen ved lige. Som vi præsenterede det tilbage i 2018, så ser vi konceptet som et modsvar til den manglende fordybelse, vi vurderer mange lider af. Alle, har som bekendt, travlt i julen og det har vi også – bevares. Studie, job, praktik, familie, venner – alt er en balancegang, hvorfor vi synes det er vigtigt at tale om og opfordrer til at tage sig tiden til sig selv og til hinanden. Overskud er en mangelvarer, men det kan lade sig gøre, hvis man prioriterer og tager sig tiden. For det handler ikke om at finde tid, men om at lave tid.

Brevskrivning er efterhånden en sjældenhed. Ligesåvel som fordybelse. Vi tager os ikke længere tiden til noget som helst længere; og da slet ikke håndskrevne julebreve. Og er det ikke ærgerligt? Det synes vi helt bestemt, at det er. Særligt fordi, at december måned, som oftes ender med at gå op i julegaveræs, eksamensstress og travlhed, hvor det i virkeligheden burde være helt omvendt. Den ideelle tanke ville jo være, at man i julelysenes rolige skær og ved julemusikkens lindrende melodier, ville føle julefreden over sig. Hvor skønt ville det ikke være at hygge sig med sine julegaveindkøb i et omfang der gjorde, at man havde overskud til at hjælpe andre mennesker, i stedet for at vrisse og skubbe til hinanden i farten.

Hyggen skal huskes

Det er som om, at de fleste er så optaget af at få ‘overstået’ julen og alt hvad der følger, at de simpelthen glemmer processen og vejen dertil. Alle de hyggelige julemorgener, man kunne bruge på morgenboller, varm kakao og levende lys, bliver ikke udnyttet tilstrækkeligt. Bevares, det er da umenneskeligt at komme tidligt op i de kolde og mørke måneder, men det er jo netop hyggen, der gør det værd at stå en smule tidligere op. Det er jo netop hyggen, der skaber det manglende overskud og det er netop hyggen, der gør, at man kan tage sig tiden til at fordybe sig. Hvad end det er i en bog, et puslespil eller et håndskreven julekort; så spreder roen sig, og dernæst hyggen. Det nytter ikke, at man siger til sig selv “så, NU hygger vi”, for at kunne vinge det af på sin to-do-liste. Nej, det gælder om at tage sig tiden til oprigtigt at hygge sig. Det kræver ikke meget – det kræver bare at man tillader sig selv at slappe af i det man laver og giver sig selv tiden til at fordybe sig.

Er der noget mere hyggeligt end at modtage et fysisk håndskreven brev?

Det skulle da lige være at skrive et! Alle må kunne genkende følelsen af, at der ligger noget i ens postkasse, der hverken er en regning eller en reklame. Tænk sig, at nogen har taget sig tiden til at udvælge et julekort, skrive en personlig julehilsen og derefter sende det mes posten. Det lyder jo helt uhørt i disse digitale og hurtigt-tempo-tider, men det kan altså stadig lade sig gøre.

Udover et primært fokus på brevskrivning, er Nissernes Postkontor også varmen i kulden; lyset i mørket. Nissernes Postkontor er en hyggelig julestue, hvor man som gæst kan få et afbræk fra forlystelserne og det høje tempo, og komme ned i gear i afslappende rammer. Nissernes Postkontor har også en hyggelig lille shop, hvor der kan købes brændte mandler, pebernødder, diverse julepynt og naturligvis Familiens Juledagbog.

 

Familiens Juledagbog

Familiens Juledagbog er ganske enkelt verdens bedste idé. Trods julens mange traditioner og ensartede rutiner for dagen, så er det stadig utrolig, at man ofte ikke kan huske hvem der vandt mandelgaven året forinden eller hvem det nu var, der brændte sovsen på. Og hov, hvor var det nu vi holdte jul det år, hvor vi sneede inde? Alt det, kan I som familie nedfælde i Familiens Juledagbog.

Vi har endnu ikke børn og har derfor hver især en dagbog, som vi fører for os selv. Vi købte endda også en dagbog sidste juleaften, både som værtindegave og som mandelgave – kæmpe succes. Men vi synes særligt, at dagbogen egner sig til børnefamilier, således at man som forældre kan nedfælde sit barns minder fra 25 juleaftner. På den måde kan man hjælpe sit barn med at huske, hvordan julen blev fejret i barndommen, så familiens juletraditioner kan deles med næste generation.

Sørg for, at familiens minder og traditioner ikke går tabt og giv en Familiens Juledagbog i gave.

Tag en tur til Jul i Friheden

Så har du lyst til at koble fra og sparke julen igang i hyggelige og stemningsfuldte omgivelser, så vil vi i højeste grad anbefale dig at tage et smut forbi Jul i Tivoli Friheden, og særligt en tur forbi Nissernes Postkontor. Det er svært ikke at lade sig fascinere af de mange julelys og vi anbefaler klart, at du bliver derude indtil mørket falder på.

Følg med på vores Instagram @julehyggedk and vores Facebook profil Julehygge 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

APROPOS INGENTING #3