LYSHYGGE // ET MILJØVENLIGT ALTERNATIV – Julehygge
TIL JUL HOS VIVI, TIL JUL I USA

LYSHYGGE // ET MILJØVENLIGT ALTERNATIV

        Fotokilde: Unsplash

Julen er, som bekendt, hjerternes fest – men bestemt også lysenes!

En stor del af dét at hygge finder vi i den stemning, som lys kan skabe – særligt stearinlys. Til trods for, at julen hører sig til i de kolde og mørke måneder, så er det samtidig også den lyseste og varmeste tid, når julelys, brændeovn og stearinlys tændes op. Og det bedste er jo, at det selvfølgelig ikke kun er i stuen, at lysene tændes. Det er selvfølgelig i hele hjemmet. I køkkenet, på badeværelset, i soveværelset og i gangen. Man kan ganske simpelt ikke få nok af levende lys.

Danmark er faktisk dét land i verden, der brænder flest levende lys pr. indbygger i hele Europa. Vi brænder faktisk over dobbelt så mange lys end den næste i rækken, Østrig. Vi gør i hvert fald vores for at opretholde den rekord! Jeg (Louise) brænder minimum 5 lys af hver aften, her i den mørke tid. Det er vitterligt det første jeg gør, efter at have smidt skoene og stillet tasken. Det gør jeg fordi, at det uden tvivl er den hurtigste måde at sætte rammerne og skabe en stemning af hygge.

CO2-synder, der belaster indeklimaet

Lyset og hyggen går hånd i hånd, men er desværre også en CO2-synder, der belaster indeklimaet og giver dårlig luftkvalitet. Hvis man tænder et ægte stearinlys, så tilfører man op mod 1000 gange så mange partikler og røggasser til indeklimaet i forhold til ikke at have dem tændt.

Et miljøvenligt og ikke mindst hyggeligt alternativ

Med fare for at lyde dobbeltmoralske, så har vi desværre ikke lagt stearinlysene på hylden helt endnu, men vi i år inviteret et miljøvenligt alternativ indenfor; nemlig LED lys på Lyshygge. Lyshygge.dk er skabt af Kim og Rikke, far og datter, og tilbyder et stort udvalg af miljøvenlig hygge-belysning. Kim og Rikke arbejder ud fra følgende tanke om at bevarer hyggen:

”Vi skabte lyshygge, fordi vi ikke ville gå på kompromis
med vores indeklima og hyggen i hjemmet”

Lyshygge’s LED stearinlys er miljøvenlige, fordi man netop slipper for de sodpartikler og den røg, som der er ved et ægte stearinlys. Vi er personligt svært begejstrede over deres fine, fine produkter og har allerede fået lysene frem i vores hjem hver især. Jeg (Cathrine) var til at starte med utrolig positivt overrasket over, hvor meget LED lysene faktisk føles som ægte stearin og derimod ikke bare ‘glat’ plastik, om man vil. Der er ligesom noget struktur i materialet og det føles næsten 1-1 som voks. Jeg synes også, at det er fantastisk, at lysene ser så autentiske ud; hvilket jeg tror skyldes, at der på toppen af lyset er en bevægelig ‘flamme’, der står og blafrer og skaber et varmt skær.

Vi synes som sagt, at Lyshygge tilbyder de fineste produkter og samtidig har et smukt budskab og eksistensgrundlag, som vi uden tvivl ønsker at bakke op omkring. Vi giver derfor vores varmeste anbefalinger til deres produkter, og særligt Lena LED Stearinlysene, som vi begge to er de lykkelige ejere af. Vores næste ønske på listen er klart deres LED adventsæt.

Vi har her samlet nogle af de fordele, du vil opleve ved at investere i LED lys til dit hjem:

// Ro i maven
Med LED lys skal du ikke være urolig over, om der går ild i juledekorationerne, og du kan passende lade lysene stå tændt hele døgnet. For eksemplet, så har Lena sættet, som vi har, en batteritid på 1200 timer, hvilket vil sige, at hvis du har lyset tændt i 6 timer hver dag året rundt, skal du kun skifte batterier én gang hvert halve år.

// Spar penge
LED lys er uden tvivl billigere i drift, og dermed billigere på sigt. Så gør en investering og spar penge, som du kan naturligvis kan bruge på at forsøde tilværelsen over julen.

// Skab et bedre indeklima

LED lys formindsker, som sagt, forudregningen af indeklimaet. Så gør noget godt for dig selv og for hyggen, og tænd op for LED lys og gå ned i dit forbrug af stearinlys. Det vil vi i hvert fals prøve at blive bedre til.

// Snyd tyvene

Lav en klassisk Keven McAllister manøvre og snyd tyvene i juledagene, hvor du ikke er hjemme. Lad lysene stå tændt rundt omkring i huset – det vil give illusionen om, at der er levende lys stående; ergo, at der nogle hjemme til at holde øje med dem.

Et hygge-tip til at integrer små hyggelige installationer i hjemmet // Jeg har her købt en glas-potte og isat LED lys fra Lyshygge. Det giver det smukkeste og varmeste skær og fungerer samtidig, som en afskærmning.

Det kan nu også nemt stå i vindueskarmen sammen med hør gardinerne uden, at vi bliver bekymrede.

 

Følg med på vores Instagram @julehyggedk and vores Facebook profil Julehygge

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIL JUL HOS VIVI, TIL JUL I USA