ÅRETS TV-JULEKALENDERE 2019 – Julehygge
5 TIPS TIL AT KOMME I JULESTEMNING I OKTOBER

ÅRETS TV-JULEKALENDERE 2019

Foreløbigt overblik over årets tv-julekalendere

DR1 // Julestjerner
DR Ramasjang // Storm på Stillevænget
DR Ultra // Jagten på tidskrystallen
TV2 // Tinka og KongespilletDR1 // Julestjerner

Som traditionen tro, sender DR igen en julekalender for hele familien. I år bliver det en genudsendelse fra 2012 med kalenderen Julestjerner. Hvad der er særligt for Julestjerner er det meget utraditionelle twist i kalenderens 25. afsnit… Ja, du læste rigtigt – der er 25 afsnit, hvilket i 2012 skulle markere DR’s julekalendervisning nr. 50.

Vi er ikke yderst begejstrede for kalenderen og den er ikke at finde i toppen af listen over vores yndlingskalendere. Vi synes både, at manuskrift, plot og skuespil er fladt og vi kommer ganske enkelt ikke i den rigtige stemning, som en god julekalender for os, formår at skabe. Dog er det mange år siden vi sidst så den, så vi giver den selvfølgelig endnu en chance i år – men forventningerne er minimale for vores vedkommende. Er du enig med os? Eller uenig? Så vil vi elske at høre fra dig!

 

DR Ramasjang // Storm på Stillevænget

Den svenske julekalender Storm på Stillevænget er bestemt for de barnlige sjæle. Julekalenderen har for mit (Marie-Louise) vedkommende skabt en del interesse. Jeg synes, at den ser vanvittig hyggelig ud i både set-up og i cast – det er virkelig noget, som vores kære naboer formår; at sætte en scene og at skabe en stemning. For mig at se, er det en julekalender for hele familien, der handler om stærke traditioner, samarbejde og sammenhold. Jeg er stadig en smule skeptisk omkring, om den formår at fange mig med plottet, men jeg er åben og spændt på at se med.

           

DR Ultra // Jagten på tidskrystallen

Jagten på tidskrystallen er et science fiction-eventyr, der tager afsæt i bogtrilogien ’Spejlendes hemmelighed’ af Erika Wallin. Julekalenderen handler om tre børn, der må rejse til universets centrum for at forhindre onde kræfter i at stoppe tiden og på den måde stoppe julen.

Kalenderen ser ualmindelig spændende og dramatisk ud – måske en kende for meget efter vores smag. Det som vi synes er mindre fedt er, at vi synes, at hele det der “star wars” univers tager en smule for meget overhånd, og således gør, at selve “julen” forekommer sekundær og ”missionen” primær. Dét synes vi er ærgerligt. Det vi derimod synes er meget interessant er hele konceptet med den rejse de begiver sig ud på og de eventyr, som de ender i mellem de to parallelle verdener.

Kalenderen ser medrivende og anderledes ud – hvilket jo selvfølgelig er forfriskende og positivt. Meeeen, vi er meget traditionelle når det kommer til julekalendere og der skal helst være masser af nisser og masser af gran med, før end vi er forelskede. Så for os mangler Jagten på tidskrystallen ganske simpelthen: hygge.

OBS // DR har meldt ud, at der på DR Ultra tilmed sendes yderligere ni
juleepisoder af “Klassen”, hver tirsdag til torsdag op mod juleaften.

         Jagten på tidskrystallen // Trailer fra Nabolandskanalerne fra Vimeo.

Årets julekalendere på TV2

Allerede i midten af december sidste år kunne TV2 offentliggøre en forsættelse af Tinka’s Juleeventyr i 2019. Så i år kan vi allesammen glæde os til: Tinka og Kongespillet! Vi tror, at vi taler for de fleste når vi siger, at Tinkas Juleeventyr er intet mindre end fantastisk og at TV2 i den grad har formået at skabe en julekalender for hele familien! Den tryllebandt os allerede fra det første afsnit og vi synes virkelig, at den har formået at skabe et eventyrligt og ufatteligt hyggeligt univers.

Vi mener, at TV2 har overgået sig selv i form af både handling, animation og valg af skuespillere. Bare det faktum, at der er nisser med i handlingen, er noget som vi i den grad værdsætter og har savnet i mange af de seneste og nyere julekalendere. Producenterne bag Tinka’s Juleeventyr er tidligere kendt for at have lavet ”Juleønsket”, ”Jesus og Josefine” og ”Jul i Valhal” – alle ufattelig gode julekalendere, og nogle af de allerbedste der nogensinde er blevet lavet, hvis du spørger os. Det synes vi er utrolig tydeligt og vi synes særligt, at det er nemt at drage paralleller til det eventyrlige og idylliske univers fra Jul i Valhal.

Det eneste vi ærgrede os over sidste år med Tinka’s Juleeventyr var, at der ingen sange var med. Gør det samme sig gældende for Tinka og Kongespillet, er vi nok nødt til lige at sluge den også. MEN, vi må dog konkludere, at vores forventninger er tårnhøje og vi glæder os helt vildt til et gensyn med både Tinka og Lasse!

         

Hygge-tip i forbindelse med  tv-julekalendere //

Hvis du er den hyggelige type, som nyder at lytte til musik eller et god podcast, når du er på farten, så har vi en idé til noget, der kan få dig i den helt rigtige stemning: En jule-podcast om alletiders julekalendere. Podcasten hedder: Alletiders Julekalendere og er simpelhen det hyggeligste at lytte til! Vi kan tilskrive os mange af de ting, som pigerne taler om, og man kan tydelig se de forskellige kalendere for sig, når de levende beskriver deres følelser, minder og nostalgien forbundet med dem og den tid, hvor de blev sendt. Kæmpe, varm juleanbefaling herfra!

Hvad tænker du om årets tv-julekalendere?

Følg med for mere jul, hygge og inspiration på vores Facebook og Instagram – @julehygge & @julehyggedk

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 TIPS TIL AT KOMME I JULESTEMNING I OKTOBER