… JULEN VARER LIGE TIL PÅSKE! – Julehygge
TIL JUL HOS... RIKKE LYNGHOLM

… JULEN VARER LIGE TIL PÅSKE!

“Nu’ det jul igen. Og og nu’ det jul igen. Og julen varer li’ til påååskeeeeee”

Med påsken over os ser vi nu tilbage på den forgangne jul og mindes endnu en fantastisk jul med lidt for meget julemad og lidt for lidt sne. Som sædvanelig. Med det sagt, så er påsken også med til at markere skiftet mod julen 2019 og vi arbejder allerede på højtryk for at få skabt nogle hyggelige arrangementer og spændende projekter, sådan at I kan få den hyggeligste juletid når vi så småt nærmer os julen 2019!

Påsken er i år helt særlig og komplet anderledes fra alle forrige år. Det er første påske uden vores elskede mormor og der er endda hendes fødselsdag i dag. Dagen i dag kommer derfor til at stå i familiens tegn; mormor skal mindes og fejres og så skal der selvfølgelig trilles påskeæg. En tradition, som flere åbenbart ikke kender til – det fandt vi i hvert fald ud af, efter at have oplevet mange underlige blikke fra venner og veninder når vi fortalte, hvad dagen skulle gå med. “Mener du puste æg?” “Nå, nej nej, vi maler dem og triller dem ned af en bakke”. Det lyder umiddelbart også meningsløst, der anerkender vi gerne, men hyggeligt er det bestemt også. Der bliver kåret to vindere: vinder for flotteste æg og vinder for dét æg, der triller længst uden at gå i stykker. Varm anbefaling herfra.

HVAD KOMMER DER TIL AT SKE PÅ BLOGGEN I DE MÅNEDER HVOR DET IKKE ER JUL?

Et spørgsmål, som vi ofte bliver stillet, men som er en smule svært at svare på, idet hele vores juleunivers stadig er forholdvist nyt. Én ting er dog sikkert, og det er, at det i hvert fald ikke er sidste år! Julehygge fortsætter med garanti ind i det nye år, og månederne op til julen 2019 vil primært omhandle hygge og hvordan vi praktiserer det i vores dagligdag. Vi håber derfor, at I stadig vil følge med i vores hygge-univers, også selvom det ikke er jul.

Til trods for, at vi elsker julen, så forstår vi også godt, at man på et tidspunkt kan få nok af de brunede kartofler og og kan få brug for at lytte til noget andet end “Last Christmas”. Hvis ikke man fik det sådan, så ville julen blot være en konstant proces uden udvikling og på den måde miste den fantastiske følelse af magi som julen bringer, og den længsel og spænding, der fører til den. Vi mener derfor, at man må gøre sit bedste for at holde års- og højtiderne adskilte, så det således er muligt at opbygge en oprigtig spænding og glæde frem mod jul.

Vores blog vil derfor i månederne op til julen 2019 omhandle lidt af hvert, stort og småt, alt og intet, med et stort fokus på hygge! I det store og hele vil det være en 365 dages lang optakt, hvilket vi glæder os meget til, og vi håber derfor, at I fortsat har lyst til at følge med.

TANKER OG REFLEKTIONER OM JULEN 2018

Vores jul har igen i år været ufattelig hyggelig! Juleaften blev fejret sammen med “mors side” af familien i selvskab med mor, lillebror, tante og kusiner. Vores kusine og hendes kæreste bor på en fin og gammel købsmandsgård, som simpelthen er idyllisk og hyggelig! Aftenen forløb som sædvanelig og vi begyndte først at pakke op på den anden side af midnat! Det er efterhånden gået hen og er blevet en tradition. Trods hyggen og kærligheden og de velkendte traditioner, var julen 2018 også markant anderledes fra alle andre juleaftner, som vi nogensinde har fejret. Det var nemlig den første juleaften uden selskab af vores elskede mormor, som vi som sagt, desværre mistede i sommers. Dét med sorg er en utrolig kompleks størrelse; og så alligevel meget simpel… Vi har i den forbindelse skrevet et indlæg, der handler om julen med og uden dem man elsker.

I relation til JULEHYGGE, som projekt og ‘forretning’ om man vil, har julen 2018 været et utrolig spændende år. Vi har været utrolig ambitiøse og lagt ufattelig mange frivillige timer i vores forskellige frivillige projekter. Vores absolut største projekt var helt bestemt vores samarbejde med Tivoli Friheden, hvor vi drev ‘Nissernes Postkontor’ gennem november og december. Samarbejdet gav os en helt masse gode stunder og lærerig erfaring, og ledte og senere til endnu en uforglemmelig oplevelse: julebesøg i Tv2 Go’ Morgen Danmark, hvor vi deltog fire gange, hver onsdag i december måned. Vores budskab er og har altid været at være med til at skabe og sprede juleglæde; hvilket vores adskillige samarbejde har givet mulighed for. En mulighed, som vi naturligvis håber byder sig igen.

Vi vil i den forbindelse sige stort tak til jer og for jeres støtte og engagement i vores virtuelle pakkekalender og løbende aktiviteter og arrangementer, som vi har afholdt. Det har i den grad givet os blod på tanden til at fortsætte igen i år.

HVAD VIL I GERNE HØRE MERE OM? 

Er der noget, som I synes har været særligt interessant? Eller er der noget, som I godt kunne tænke jer
at høre mere om? Så send endelig jeres foreslag og jeres inspiration vores vej; enten her på bloggen, på
facebook eller på julehygge@outlook.com

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIL JUL HOS... RIKKE LYNGHOLM