TIL JUL HOS… ANNEMETTE VOSS – Julehygge
ADVENTSKONKURRENCE #4 ADVENT

TIL JUL HOS… ANNEMETTE VOSS

MØD ANNEMETTE VOSS – MOR, KARRIEREKVINDE OG KAGE-ELSKER

Du husker hende måske fra hendes deltagelse i Bagedysten i 2013, hvor hun endda blev kåret til årets vinder! Annemette kan lidt af det hele og arbejder i dag både som tv-vært, blogger, kogebogsforfatter og YouTuber. Udover at være karrierekvinde er hun også mor til tre drenge og kærester med Mickey.

Annemette er fuldtidsblogger og står bag bloggen www.annemettevoss.dk, hvor hun skriver om alt der optager hende i livet; naturligvis krydret med en tilpas mængde kagecreme og glimmerstøv! Annemette’s indlæg og indhold giver stof til eftertanke, og omfatter emner som kærlighed og sorger, fravær og samvær samt sundhed og velvære. Meget af hvad man kan finde i hendes blogunivers giver tilmed anledning til informativ og underholdende læsestof omhandlende kager og mad, børn og familie samt æstetik og design og meget mere. Vi kan varmt anbefale jer at tage et smut forbi hendes spændende univers.

Vi har spurgt Annemette om hvordan hun fejrer julen, og hvilke traditioner der hører sig til.
Læs med herunder og bliv klogere på den inspirerende og hårdtarbejdede kvinde, Annemette Voss.

Hvad forbinder du med julen?

Tid – fremfor alt. Jeg tror, at der er mange, der stresser i julen, men for mig er julen den tid på året, hvor jeg er bedst til at tage mig tid og få planlagt i god tid, så jeg nyder samværet med mine venner og familie.

Hvordan fejrer du juleaften?

Altid sammen med familie. Men det betyder ikke så meget om det er med den ene eller den anden side af familien, bare vi er sammen med nogen af dem, som vi holder af. I år holder vi f.eks. jul med min mands lillebror og deres børn. Det bliver alletiders. Vi er ret almindelige i forhold til hvad man gør. Vi hygger om dagen, jeg SKAL altid se Disneys juleshow med ungerne om eftermiddagen, der er julemad på bordet, og gaver, dans og risalamande til at slutte af på. Jeg går altid efter at vinde mandelgaven, da jeg er et stort konkurrencemenneske.

Har I nogle særlige juletraditioner i din familie?

Ja, 1. eller 2. juledag inviterer jeg som regel mine forældre på osteanretning. Altså ikke julefrokost, men ost, hvor jeg selv laver tomatmarmelade, dadel marmelade og figen/brombær marmelade dertil. Så kan jeg også godt lide selv at bage knækbrød og lave små lækre kiks og en honningkage, som vi slutter af med.

Hvad spiser du juleaften?

Flæskesteg OG and. Risalamande. Altid!

Hvad er dit bedste juleminde?

Det er nærmest umuligt at svare på. Det må være da mine to store drenge “mødte” julemanden første gang. Det var hyggeligt, men også helt komisk, fordi den yngste blev helt vildt bange. Der gik dog lige et par minutter, så gik det bedre. Men der er noget særligt over at børn for besøg af julemanden.

Har du en yndlings julefilm? I så fald, hvilken og hvorfor?

Alene hjemme 1. Den minder mig bare om julen og så griner jeg hver eneste år – selvom jeg kender hvert eneste move, som Kevin fortrager sig for at få bugt med skurkene. Og særligt nu, hvor jeg selv er blevet mor og drengene er så store, at de kan følge med i filmen, så elsker jeg den endnu mere – fordi nu kan vi se den sammen og grine vores røv i laser. Det er top-hyggeligt at ligge der i sofaen med ungerne og nyde julestemningen.

Har du en yndlings tv-julekalender? I så fald, hvilken og hvorfor?

Nissebanden i Grønland. Det er bare indbegrebet af jul for mig. Det har vel noget at gøre med, at jeg lige var i den rette alder, dengang den blev sendt i tv. Jeg synes den er så hyggeligt og fyldt med julecharme og -varme. Og så findes der bare ikke nogen sang, der er bedre at synge med sine børn i december end “deeeet eeer risengrød…”

Hvad er det bedste ved julen?

Duften, lydene og lysene. Det kalder man vel “stemningen”. Men der er noget over København i december. Der er folk i store tykke jakker, gaver der bliver pakket ind, børn med julelys i øjnene, skøjtebaner – det hele. Julen er bare indbegrebet af god stemning og hygge. Det, som vi danskere er allerbedst til – at hygge os. Den stemning kan man KUN finde til jul, synes jeg. Det er den eneste årstid (højtid) hvor jeg bliver ramt af den dér lidt sentimentale glæde når jeg bevæger mig ud i kulden på de mørke dage. Det er bare fantastisk.

Hvad står julen 2018 på for dit vedkommende?

Jeg vil forsøge at nå at julehygge med familien på begge sider i løbet af december, da vi ikke skal være sammen med bedsteforældre juleaften. Jeg vil nyde hele december med mine to ældste drenge og vi skal ud og købe juletræ, pynte op, se kalender og holde adventshygge hos vores venner. Vi har ikke julen med de to ældste drengene i år, så derfor er det vigtigt for mig at resten af december bliver fyldt med masser af kærlighed og nærvær.

FORMIDLER OG FORFATTER

Annemette står desuden bag to bogudgivelser, ‘Lagkagebogen’ og ‘Piece of Cake’, og udgav oktober 2018 endnu en; som endda er hendes første julebagebog ‘Julebag’, som vi naturligvis finder utrolig interessant! I forbindelse med udgivelsen har Annemette gjort sig nogle tanker om juletraditioner og hendes håb om bogen, som vi finder utrolig sigende og sammenfattende:

Ingen jul uden hjemmebag og hygge med dem, man holder af. Jeg har selv udviklet min store glæde
ved kagebagning hos mine bedstemødre, og ofte var det omkring jul, at duften af hjemmebag bredte sig,
og hyggen ved at være sammen om at skabe noget virkelig greb fat i mig. 
Bagning i juletiden er helt særlig,
fordi det netop er i julen, at rigtig mange af os samles omkring denne aktivitet.

Jeg drømmer virkelig om, at denne bog vil bidrage til at give dig og dine nærmeste endnu flere dejlige
og hjertevarme stunder sammen over en god gang hjemmebag. Og jeg håber, at du vil servere kagerne
med stolthed og nyde at dele ud af din bageglæde.

Ønsker du at komme tættere ind på livet af Annemette og se flere glimt af hendes hverdag,
så burde du følge med på hendes inspirerende Instagram @annemettevoss og @sweetcakekarma

Derudover er Annemette også tilstede på YouTube og Facebook

// YouTube Annemette Voss & Kagemagi

// Facebook Facebook

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSKONKURRENCE #4 ADVENT