TOP 30 // LISTE OVER BEDSTE JULEFILM – Julehygge
ART BY ME - SLIP DIN INDRE KUNSTNER FRI

TOP 30 // LISTE OVER BEDSTE JULEFILM

Hvis du endnu ikke er kommet i julestemning, så er det bare med at blive ved med at læse, fordi i dag skal vi tale om noget af det bedste julen bringer og giver anledning til; nemlig, de kære julefilm. Vi vil nu komme med vores bud på nogle af de aller bedste julefilm! Indlægget er en opdateret udgave fra sidste år, hvor vi har medtaget nogle nye julefilm, som vi mener har potentiale.

At se julefilm er noget af det absolut hyggeligste, man kan fordrive sin tid på i julen, enten alene derhjemme under dynen, eller sammen med familie og venner, samlet i stuen over en god omgang æbleskiver. De fleste af vores valgte julefilm er klassikere, som sagtens kan tåle at blive set igen og igen og igen og så igen. Julen er for os utrolig nostalgisk og romantisk, hvilket også afspejler vores liste over bedste julefilm, som kommer herunder i tilfældig rækkefølge; længere nede i indlægget vil vi dog alligevel give vores top 5 hver især:

LISTE OVER DE BEDSTE JULEFILM

 

1) How the Grinch Stole Christmas

2) ELF

3) Love actually

4) Home Alone 1

5) The Santa Clause 1

6) Barbie og Nøddeknækkeren

7) The Holiday

8) A Christmas Carol (Mickey Mouse)

9) Far til fire – Julebal i nisseland

10) Annabelles Juleønske

11) Polarekspressen

12) A Christmas Carol (Jim Carrey)

skaermbillede-2017-10-11-kl-12-37-15

skaermbillede-2017-10-11-kl-12-47-46

13) Bossen og Bumsen

14) Skønheden og Udyret: Den fortryllede jul

15) Mickey fejrer jul i Andeby

16) Mikey fejrer jul med alle sine venner

17) En juleromance

18) Rudolf med den røde tud

19) Nøddebo Præstegård

20) Jack Frost

21) Christmas with the Kranks

22) The Family Stone

23) Fars Fede Juleferie

24) The Family Man

25) Grantræet

26) The Christmas Cronicles

27) The Princess Switch

28) The Santa Clause 2

29) Pyrus på pletten

30) Home Alone 2 – Lost in New York

skaermbillede-2017-10-11-kl-12-52-52

HVAD KARAKTERISERER EN JULEFILM?

Når man taler om julefilm kan man skelne mellem de klassiske julefilm og de såkaldte ‘julestemnings-film’. Juleklassiskerne tager udgangspunkt i julen og har denne, som omdrejningspunkt for hele plottet. Eksempler kunne være The Santa Clause og Polarekspressen. De såkaldte julestemnings-film, har modsat ikke direkte forbindelse med julen, men foregår som oftest i juletiden. Hertil kan der nævnes f.eks. Bossen og Bumsen og Die Hard. Ligesom, at man på fuldstænding samme måde kan differentiere mellem julekalendere, der enten har julen som primært fokus (Pyrus) eller som sekundært fokus (Theo og Den Magiske Talisman).

INGEN JUL UDEN DISNEY

Vi er nødt til også at fremhæve disse to kortfilm af Disney, som uden tvivl er det mest julede, man kan komme i nærheden af: Mickey: Natten før jul (1933) og Mickey: Den gode gerning (1923). Vi mindes begge disse, som værende nogle af de aller første julefilm, som vi er blevet præsenteret for, og de har været tilbagevendende hvert år sidenhen. Vi kan gengive hver eneste replik og sangvers i begge film, og den får ikke for lidt! Vi er begge stadig lykkelige ejere af en VHS maskine; så vi kan heldigvis stadig sidde og mindes barndommen, som vi ryger lige tilbage i, hver eneste gang vi nærmer os december.

 

CATHRINE’S TOP 5 OVER BEDSTE JULEFILM

A Christmas Carol // Tror du på julemanden // Polarekspressen // Jack Frost // Home alone 1

MARIE-LOUISE’S TOP 5 OVER BEDSTE JULEFILM

How the Grinch Stole Christmas // Love Actually // ELF // Annabells Juleønske // Home Alone 1

 

Knus og klejner,
Cathrine & Marie-Louise

Julehygge

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ART BY ME - SLIP DIN INDRE KUNSTNER FRI