HVEM STÅR BAG JULEHYGGE? – Julehygge
JULEHYGGE ÅBNER JULESTUE I TIVOLI FRIHEDEN

HVEM STÅR BAG JULEHYGGE?

Hvem og hvad er Julehygge egentlig?

Nu hvor vi nærmer os julen, og bloggen derved begynder at leve op igen, tænkte vi, at det ville være passende med en lille introduktion for nye læsere og andre interesserede. Så hvem er vi? Hvad er julehygge? Hvad betyder det for os? Og hvad kan du forvente at støde på i vores blogunivers?

Hvem står bag Julehygge?

Det gør vi; Cathrine og Marie-Louise Brandenborg. Vi er to tvillingesøstre på 23 år, som begge bor og studerer i Aarhus. Jeg, Marie-Louise (til venstre på billedet) studerer i øjeblikket kandidaten Corporate Communication ved BSS på Aarhus Universitet og arbejder deltid i tøjbutik. Jeg, Cathrine (til højre på billeder, ha-ha), studerer overbygningen af Branding og Marketing på VIA Design og arbejder tilmed deltid i tøjbutik. Vi er født og opvokset i en mindre by ved navn Thorsager, der ligger på Djursland, men har siden gymnaiset, primært haft job og studie i Aarhus.

Vores naturlige, tætte bånd har ikke altid været værdsat, og da vi var mindre kunne vi overhovedet ikke enes. Om noget som helst. Vi har derfor gået i separate børnehaveklasser samt forskellige klasser gennem hele folkeskolen, men endte tilfældigvis i samme gymnasieklasse, og har siden da lært at sætte pris på hinanden. Én ting, som vi dog altid har kunne enes om var hvordan julen bør fejres og deles, ikke mindst. Vi vil for altid forblive to små børn, uanset hvor gamle vi bliver; vi gejler altid hinanden ufattelig meget op, især når det gælder jule-begejstring. Julen er helt sikkert noget, der ligger dybt og som betyder utrolig meget for os.

Hvorfor startede vi Julehygge?

Vi har siden barnsben elsket julen og alt hvad det indebærer. Vi anser begge julen, som den mest vidunderlige tid på året og det er en højtid, som vi glæder os til året rundt. Vores jul har altid, og er stadig, præget af stærke traditioner og kærlighed – minder, som vi glædeligt ønsker at dele med jer!

Vi føler simpelthen, at vi har så megen entusiasme og glæde at dele ude af, så vi valgte derfor sidste år at realisere vores drøm og brændende passion for jul, og startede derfor Danmarks hyggeligste juleblog: julehygge. Formålet med vores juleunivers er at sprede juleglæde, skabe julehygge og god stemning. Indholdsmæssigt kommer bloggen til at have et grundlæggende fokus på; kreativitet, humor, fællesskab, traditioner, nostalgi og romantik. Hvad du derimod slet ikke kommer til at møde på vores blog, er f.eks. opskrifter på friske julesalater, ny nordisk moderne julepynt og hvordan man kommer slank gennem julen. Det er bestemt ikke noget vi gør os i. Hos julehygge er omdrejningspunktet god, gammel dansk jul med fokus på de varme, traditionelle julefarver, samt dansk, fedtet julemad.

Hvad kan I forvente af bloggen?

I kan se frem til et univers fyldt med gode råd og opskrifter om julemad, julemusik, julekalendere, film, samt julepynt og juledekorationer. Hvis du deler vores juleglæde og søger inspiration, eller er skeptisk og blot ønsker at have den modsatte mening af vores, er du mere end velkommen til at følge med – julen er for alle. Barndommen og de gode minder er som sagt noget, som vi begge aldrig har sluppet. Vi vil derfor forsøge vores bedste på at hive jer med tilbage til barndommens tid, her i vores hyggelige juleunivers.

Til trods for, at vi elsker julen, er vinteren ikke just vores yndlings årstid – tværtimod. Vi forbinder vinteren med frost, sjap og eksaminer; så for at skabe varme og løfte stemningen i den kolde tid, vil vil derfor gennem december måned lave en virtuel adventskalender, hvor der hver søndag i advent er mulighed for at vinde en masse forskellige, hyggelige præmier. Så glæd jer! Det kommer mere information, når vi rammer december.

Ambitioner og drømme

Vi har i fremtiden en drøm om at åbne en online juleshop, hvor vi med afsæt i vores juleunivers vil designe og forhandle alt lige fra julekort, samlehæfter, julepynt, til gavepapir og julelys. Vi drømmer tilmed om at skabe mere opmærksomhed omkring vores begejstring for julen, i forhåbningen om at vores glæde smitter og dermed skaber ringe i vandet. Vi synes, at det er utrolig sjovt at arbejde med Julehygge, og vi møder en ufattelig mange spændende og kreative mennesker i forbindelse med bloggen. Vi lavede sidste år en lang række spændende samarbejder med blandt andet, Karen Volf, Tivoli Friheden, Julie Zangenberg, GRØD, Jule Sweaters, Citatplakat, Baresso og mange flere. Det bliver i år mindst ligeså spændende, når vi d. 1. december sparker gang i vores adventskalder; så husk at følg med!

Julehygge beskrevet i ét vers

Vi slutter indlægget af med et smukt vers, der meget fint indkapsler vores syn på julen:

“It came without ribbons. It came without tags. It came without packages, boxes or bags.
Maybe Christmas doesn’t come from a store. Maybe Christmas means just a little bit more.”

Knus og klejner
Cathrine og Louise

Følg med på Facebook: Julehygge

Følg med på Instagram: Julehyggedk

2 kommentarer

 • Jeanette

  Hej Må jeg spørge jer om noget Hvor har I købt jeres julebluser henne Jeg er helt vild med julen Jeg startede allerede januar i år og hører julemusik
  Hilsen Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

   Hvor er det dejligt at høre, at du også elsker julen og giver den gas med julemusikken! Bluserne er købt på http://www.jule-sweaters.dk – super lækre og gode priser, synes vi! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEHYGGE ÅBNER JULESTUE I TIVOLI FRIHEDEN