ÅRETS MUST-HAVES AF JULEKALENDERE – Julehygge
ÅRETS JULEPARADE OG TÆNDING AF STJERNEHIMLEN

ÅRETS MUST-HAVES AF JULEKALENDERE

 

Julekalendere er for os en tilbagevendende, fast tradition, som vi begge holder meget af. Dét at stå op og åbne en låge hver dag i december, er noget af det mest nostalgiske vi kan komme i tanke om, og er en tradition, der er kommet for at blive.

Vi har i denne uge fået købt, hvad vi anser, som de vigtigste julekalendere, til den kommende december måned! Vi ser de fysiske lågekalendere med chokolade, som værende mindst ligeså vigtige og traditionsrige, som tv-julekalenderene. Julekalendere i hjemmet har mere end blot en fordel og formål; julekalenderne øger juleglæden ved at give et holdepunkt i dagene frem mod jul,  og udgør tilmed en del af juleudsmykningen. Julekalendere gør én i sådan et dejligt julehumør og bringer en glædelig, daglig overraskelse, der gør det lidt mere overkommeligt at være tålmodig frem til årets højdepunkt.

Vi bringer her en oversigt over vores fortrukne julekalendere.

 

DEN GODE GAMLE CHOKOLADEJULEKALENDER

Pris 10 kr.-

Vi har siden barnsben været loyale overfor ‘den billige julekalender’ og anser stadig denne for den bedste! Vi sætter stor pris på den lækre og klassiske smag af lys chokolade, uden for meget hokus pokus og fusion af hverken lakrids, kanel, tørrede hindbær, eller hvad de ellers kan finde på. Bare ren chokolade i den klassiske indpakning. Bum. Udover den nostalgiske smag, har det visuelle udtryk også stor betydning for vores valg af julekalender, hvor denne illustration er så smuk og ikke mindst utrolig hyggelig at have stående i hjemmet. Den er med til at bidrage til den hyggelige juleindretning og henleder tankerne tilbage på de gode gamle dage.

 

SOCIAL FOODIES – EN JULEKALENDER MED GOD SAMVITTIGHED

Pris: 269 kr.-

Social Foodies har igen i år skabt og sammensat en chokolade julekalender af høj kvalitet, der samtidig vægter og afspejler deres sociale værdier. Chokoladestykkerne, der gemmer sig bag de 24 låger, er håndlavet og pakket på deres fabrik i Cape Town, Cocoafair. Julekalenderens forside forestiller en illustration af et sydafrikansk baobabtræ, og der er tilmed gemt en lille historie fra Afrika bag hver låge.

Hvis ikke den lækre chokolade er et tilstrækkeligt argument for at købe kalenderen, så har kalenderen ovenikøbet sørget for skabe 26 jobs i Afrika,  såvel som jobs til unge i Danmark i samarbejde med FRAK Nørrebro (Fritids Akademiet). Social Foodies har altså skabt mere end blot en julekalender, hvor der hverken er gået på kompromis med kvalitet, smag eller bæredygtighed!

Julekalenderen kan købes i Social Foodies butikker og på deres hjemmeside.

 

DEN KLASSISKE OG UUNDGÅELIGE SKRABE-JULEKALENDER FRA DANSKE SPIL

 

Pris 50 kr. 

Den gode gamle skrabe julekalender er noget de fleste danskere er tilbøjelige til at have hængende i deres hjem. Denne julekalender står i skarp kontrast til den klassiske børnejulekalender og blev ved lanceringen i 1994, omtalt som ‘De voksnes julekalender’. Vi husker nok alle sammen den klassiske reklame fra 1994 med den lille pige og hendes far, der ikke kan vente med at skrabe sig til den store gevinst. Denne reklame står utrolig klart i vores hukommelse og vi bliver helt nostalgiske, når vi ser den rulle hen over skærmen.

Skrabe kalenderen er faktisk Danmarks mest populære julekalender og bliver i år trykt i 2,52 millioner eksemplarer og er estimeret til at toppe sidste års salg på 2,1 millioner. Vi har endnu ikke vundet noget på en skabe kalender igennem hele vores liv, men jeg håber dette år bliver det helt store år (ligesom man siger til sig selv hvert år).  Sidste år vandt fem danskere en million kroner, og det positive er, at der faktisk er gevinst på gennemsnitligt hvert tredje lod. Vi krydser fingre for, at det bliver os denne gang.

Derudover er skrabe kalenderen også en rigtig god idé til adventsgave!

TV-JULEKALENDERE

Pris 45 kr.-

Hvert år sørger vi selvfølgelig for at få købt lågekalenderen for både DR1 og Tv2. De klassiske tv-julekalendre der hvert år ruller over skærmen, er for de fleste forbeholdt barndommen. Disse julekalendere er uden slik og sødestoffer, men fyldt med magi og spænding. Hver låge fortæller noget om dagens afsnit og hvad man kan forvente sig.

Alt overskud af TV2’s julekalendere går forøvrigt til Julemærkefonden.

 

KINDER CHOKOLADE JULEKALENDEREN – ET SIKKERT HIT

Pris 130 kr.-

De klassiske kinder julekalendere er meget efterspurgte, og det afspejles desværre i priserne. Dog, mener vi, at kinder julekalenderen er ufattelig svær at undvære. Det er absolut den lækreste form for chokolade. Vi er ikke så meget til såkaldt ‘voksen’ chokolade, som f.eks. fyldte chokolader, men sætter tværtimod lang mere pris på chokolade med fokus på barndommen. Det har Kinder, sjovt nok, fokus på.

FREDSTED’S THE JULEKALENDER

Pris 99,95 kr.-

En ny tilføjelse til vores liste over fortrukne julekalendere! Fredsted The har sammensat en julekalender, hvor der gemmer sig økologisk te-forkælelse bag lågerne. Vi elsker begge te og drikker det ofte! At nyde en kom varm te i de kolde og mørke perioder, er en af de nemmeste måder, hvorpå man tilfører sin hverdag lidt ekstra hygge og varme. Vi er utrolig spændte på at få testet alle de forskellige smage og kalenderen er et klart incitament for at stå en smuuule tidligere op, så man har tiden til at sidde og nyde teen i ro og mag, mens man vågner op.

 

Dette var en gennemgang af vores “must haves” af julekalendere og vi håber I vil tage vores råd til jer og investere i en julekalender eller to. Eller 10. Det giver ihvertfald os en stor glæde og er som sagt, gået hen og er blevet en fast tradition. Vi kan slet ikke vente til at åbne/smage/skrabe den første låge d. 1 december!

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

#bloggersdelightplus

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÅRETS JULEPARADE OG TÆNDING AF STJERNEHIMLEN