VI HAR FÅET EN JULE-TATTOO – Julehygge
BAMSES JULEREJSE ER ÉN UD AF DE MANGE JULEKALENDERE DR SENDER I ÅR

VI HAR FÅET EN JULE-TATTOO

Det er som sagt ingen hemmelighed, at vi begge elsker julen meget højt, og netop dén glæde og kærlighed som vi har til højtiden, har vi valgt at forevige i form af en jule-tattoo. Jeg, Cathrine, fik idéen og selve tatoveringen for 2 år siden. Tatoveringen forestiller et juletræ, eller rettere, omridset af et juletræ – helt enkelt. Tanken bag tatoveringen var, at den skulle matche min første tatovering, der illustrerer et omrids af Mickey Mouse også kendt som ‘skjult mickey’. Udover en kæmpe forkærlighed til julen, så har jeg også en stor svaghed for Disney. Det har vi begge to. Min Mickey Mouse tatovering er placeret ret symbolsk, nemlig skjult for ‘det blotte øje’.

Det har derfor været et bevidst valg at gemme tatoveringen for at bevare det skjulte-mickey-element. Senere, da jeg for 2 år siden skulle vælge placeringen af min jule-tattoo gik jeg i samme retning som med den første. Samme placering, blot parallelt på modsatte arm for at skabe lidt variation. Før jeg fik min første tatovering var der mange der sagde til mig, at lysten til at få flere tatoveringer bliver større efter sin første. Det valgte jeg at se bort fra, da jeg ikke troede på det. Det kan jeg så nu kun give ret i og lysten til den næste kom umiddelbart efter!

Cathrines jule-tattoo

Jeg, Marie-Louise, har i forvejen 4 tatoveringer, hvoraf den nyeste i flokken også er omridset af et juletræ. Siden jeg så Cathrines vidste jeg, at jeg også skulle have en jule-tattoo – spørgsmålet var bare hvilken? Efter mange forskellige ideer fik jeg snævret mig ind til 2 mulige designs; enten omridset af et juletræ eller omridset af en sukkerstok lavet i rød blæk. Jeg har i forvejen en tatovering i rødt blæk og det synes jeg ser virkelig fint ud! Men, valget endte atter på omridset af et juletræ og jeg er meget glad for min beslutning. Så blev det, voila, pludselig til en tvillinge-tattoo på én og samme tid. Smart.

Marie-Louises jule-tattoo

En tatovering med betydning?

Når det kommer til tatoveringer og hele den tilhørende debat omkring hvorvidt de skal have betydning eller ej, vælger vi at positionere os som neutrale. Vi synes i bund og grund bare, at folk må gøre som de har lyst til. Vi har før snakket om og må indrømme, at vi er rigtig glade for, at vi ikke fik lov til at få en tatovering da vi var 16 år. Hvis ikke vores mor havde stået stærk i hendes dom omkring hvornår vi måtte få tatoveringer, så havde vi meget muligt begge to rendt rundt med en række mindre charmerende tatoveringer den dag i dag.

Til trods for min (Cathrine) tidlige iver efter at få en tatovering, endte jeg først under nålen som 20 årig. Nu er jeg 23 år, jeg har 2 tatoveringer og kan mærke, at jeg endnu ikke er færdig. Jeg tænker ikke, at jeg skal ud at have fuld sleeve og tatoveringer ned langs ryggen, men jeg holder af de små, grove omrids-designs, som jeg har nu. Betydning eller ikke betydning er for mig fuldstændig ligegyldig. Hvis man vil have en tatovering af en ananas fordi den er flot, så skal man da bare gøre det! Mine er valgt på baggrund af flere års fascination og kærlighed for både Disney og julen – så på den måde ligger der stor betydning bag fordi det selvfølgelig betyder meget for mig og er en stor del af det det vil sige at være mig.

Jeg, Marie-Louise, er under den overbevisning, at en tatoveringen rigtig gerne må betyde noget, og rigtig gerne ikke må betyde noget. Jeg synes, at det er utrolig smukt at forevige et minde om et familiemedlem, et mantra man har i livet, eller mindet om en afdød. Men jeg sætter også stor pris på ironi og særligt gennem tatoveringer. Jeg har en blanding af ovenstående:

 • Min første tatovering fik jeg under en studietur i Barcalona, placeret på min fod, hvor der står ‘AV’. Det gør der alene af den grund, at det selvfølgelig gør ondt at få lavet en tatovering. Jeg synes selv, at det er skide komisk. Det er der mange der ikke gør. Mine forældre deriblandt.
 • Min anden tatovering fik jeg under en længere rejse i Australien, som er placeret i min underlæbe, hvor der står ‘MOR’. Den synes også selv, at utrolig sjov. Det synes min mor sjovt nok også.
 • Min tredje tatovering fik jeg under mit udvekslingsophold i San Francisco, som er placeret på min venstre ‘underarm’, og forestiller en grov skitse af Golden Gate Bridge i rødt blæk. Den har selvfølgelig stor betydning, idet den altid vil minde mig om mit ophold og de oplever jeg erfarede derovre.
 • Min fjerde tatovering fik jeg lavet den samme dag, som jeg fik min jule-tatto. Tatoveringen forestiller et hjerte med en pil igennem, hvori der står ‘MORMOR’. Jeg er meget inspireret og betaget af Sailor Jerry tatoveringer og har altid rigtig gerne ville have et sådant hjerte, og da vi desværre mistede vores kære mormor tilbage i august fik jeg en endnu større trang til at få den, og jeg er allerede rigtig glad for min beslutning om at besvare mindet om vores mormor.

Ideer til fremtidige tatoveringer?

Cathrine // Jeg går med tankerne om at få nogle tatoveringer, der afspejler enten Nik&Jay,
Rasmus Seebach eller James Bond – eller alle 3 for den sags skyld. Jeg kunne rigtig godt
tænke mig et citat fra Nik&Jay eller Rallen, og i forhold til James Bond kunne jeg godt
tænke mig 007 logoet med pistolen. Jeg elsker James Bond og særlig de ældre film.
Det ville jeg elske at få foreviget igennem en tatovering. Eller 3.

Marie-Louise // Jeg vil rigtig gerne have en tatovering, hvor der står ‘tatovering’.
Den vil gå meget i stil med ‘AV’ jeg har på foden, og det synes jeg er virkelig sjovt.

Et råd med på vejen

Hvis vi skulle give et råd med på vejen og tale ud fra egen erfaring til dig, der måske sidder derude og stærkt overvejer din første tatovering, så må det være dette: tænk dig godt om. Både når det kommer til motiv, størrelse, placering og ikke mindst din alder. Brug noget tid på at overveje og tænke det helt igennem og eventuelt få en god ven til at tegne tatoveringen på dig med kuglepen, bare for at få en nogenlunde idé. Sidst, men ikke mindst skal du grundigt overveje stedet/shoppen, hvor du vælger at få din tatovering lavet. Vær logisk i dit valg og gå ikke ned på prisen.

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

2 kommentarer

 • Julie

  Jeres tatoveringer lyder super fine! Jeg vil nu gerne se billeder af dem, hvis vi må det? Jeg overvejer selv at få en lille lama tatoveret over den ene ankel, i min venindegruppe fra gymnasiet kalder vi os nemlig lamaer (hvorfor er en lidt længere historie 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

   Mange tak! Jo selvfølgelig – har du en e-mailadresse som vi evt. kan sende billederne til? 🙂

   God dag og god jul til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BAMSES JULEREJSE ER ÉN UD AF DE MANGE JULEKALENDERE DR SENDER I ÅR