INTERVIEW MED PYRUS – Julehygge
Julen varer lige indtil påske - eller hvad?

INTERVIEW MED PYRUS

For god ro og orden skal det siges, at dette indlæg ikke er sponsoreret, men blot skrevet ud af egen begejstring og glæde for Gram Slots Julemarked og ikke mindst for Pyrus.

Vi skrev sidste år et indlæg omkring vores oplevelse til julemarked på Gram slot og vores interview med Pyrus. Et fantastisk julemarked med plads til hele familien og mere til! Flere hundrede stande fyldt med julepynt, aktiviteter og julebag var at finde til Gram Slot Julemarked, men højdepunktet var dog mødet med vores alle sammens yndlingsnisse; Pyrus!

Vi vil derfor, i takt med, at julen så småt er på vej og at Gram Slot er i fuld gang med forberedelserne, lige genopfriske vores interview med selveste Pyrus. Vi havde en god snak om livet som nisse, julens betydning og alt fra vejret til smagen af risengrød.

Mødet med Pyrus

Den første julekalender med Pyrus rullede for første gang over skærmen i 1994, året før vi blev født, og han har siden da, stået vores julehjerter meget nært. Vi hyggede os under hele showet og sang med på alle sangene, men vi tror godt, at vi med sikkerhed kan sige, at vi var de eneste tilstede over 6 år, ha-ha (ho-ho). Vi fortryder intet – det var en barndomsdrøm der gik i opfyldelse. Simpelthen. Pyrus er for os ensbetydende og stort set et synonym for jul. Alle Pyrus-julekalenderne er et pragteksemplar på hvordan en rigtig julekalender skal strikkes sammen. Vi var tilmed så heldige at få en lille snak med Pyrus, hvor vi stillede ham nogle spørgsmål, som vi længe har undret os over og ønsket at få svar på. Læs med herunder:

432skaermbillede-2017-11-12-kl-21-31-25 skaermbillede-2017-11-12-kl-21-31-09

INTERVIEW MED BARNDOMMENS NISSE:
SELVESTE PYRUS


Elsker du stadig jul efter alle disse år som nisse?
 

“Ja, ja, ja, ja! Jeg synes jul, er det fedeste. Altså, hvis man kunne gå direkte fra jul til sommerferie også til jul igen, så ville det være endnu federe! Påske og alt der der – hul i det! Men ja, jeg er meget glad for jul!”

Fejrer I meget julen derhjemme? 

“Ja, det gør vi – jeg har dog ikke så meget tid til det, så det der med at hænge ting op og sådan noget, det er ikke lige mig. Men jeg er derimod god til at drikke et glas portvin og spise nogle nødder, og bare hygge – det er væsentligt for mig, og det er jeg god til!”

Hvor gammel er du efterhånden i nisse-år?

“Uh ja, så skal vi regne på det. Man siger, at nisse-år er ligesom med hundene, og at der er 7 år på et menneske-år. Da vi lavede den første julekalender i 1994, var jeg 125 år, og hvor mange år siden er det så? Fra 1994 til 2017, hvor mange år er det? Det er 23 år og det skal så ganges med 7. Det er 161, som så skal lægges til 125 (…) så det ender på de små 286 år. Give and take. Jeg holder mig godt, skal du så sige? [vores alle kære drillenisse kom frem her med et blink i øjet].”

Så skal vi også lige have bekræftet eller aflivet noget, som vi alle er nysgerrige omkring.
Dig og Kandis. Er I stadig kærester?

“Ork ja, ja, ja, ja! Jeg bejler jo hele tiden til, at vi skal dele sutsko, men da hun mener, at nisser lægger på æg, så ved jeg desværre ikke rigtig hvad der skal ske. Så jeg får svampen at sove på.”

Kan du sætte nogle ord på hvad betyder julen for dig?

“Jamen hygge, portvin, medmenneskelighed og kærlighed er som sagt væsentlig. Julen er en tid hvor man åndeligt rykker sammen, forstået på den måde, at man gerne vil være sammen med sin nære familie. Men her synes jeg, at man også lige skal huske på, at der er ret mange andre mennesker udenom, som måske har det knapt så godt som vi har det. Og dem skal man, synes jeg i hvert fald, gøre lidt mere for end bare at tænke på dem – der kan man godt lige give en hjælpende hånd. Dét synes jeg, at det julen står for. Også må man tro på det eller lade være, men der er jo en grund til at Jesus han blev født. Han var om nogen god mod andre, han var sgu en guttermand!”

Tænker du over din rolle i Danmark og hvilket symbol på julen,
du efterhånden er blevet? Og hvor mange generationer du rammer?

“Ja, både og. Jeg kan jo se til de shows jeg laver, at der sidder, lad os nu sige, ca. 150 børn og ca. 300 voksne. Og deriblandt både bedstemoren og stort set ned til barnebarnet, som alle kender til Pyrus og ved hvem han er, så det meget spænder bredt. Og selvfølgelig er jeg opmærksom på, at jeg har en mega indflydelse på hvordan julen kan opfattes, og der forsøger jeg jo at give julen lidt et los bagi og jeg skal da også bide mig lidt i tungen for ikke at sige noget helt vanvittigt engang i mellem. Så jeg opfatter det sådan, at stort set alle børn ved hvem Pyrus er, fordi deres forældre har snakket om ham. Og så er det efterhånden blevet genudsendt så mange gange, at man næsten kun kan gå ud fra, at selv de mindste kender til Pyrus og til julekalenderen.”

Kan du bekræfte, at det er rigtigt, at en af julekalenderne bliver genudsendt i år?

“Jep, Alletiders Nisse bliver genudsendt i år på TV2!”

Har du nogle sjove facts omrking, da I filmede/indspillede julekalenderne?
Vi synes, at have læst noget engang med, at risengrøden som I skulle spise altid var kold?

“Altid kold. Men til gengæld var colaen varm. Og det var den billige cola. Det var ikke engang Jolly cola, det var faktisk værre – det var en rigtig skrald cola. Men til gengæld var der masser af kanel på og smør, og den havde de dog lunet, for at den kunne smelte. Så stod de med sådan en bunselbrænder. Det var sgu skægt.”

Vi elsker dig Pyrus. Simpelthen. Tak for snakken og rigtig god jul.

Besøg Gram Slot julemarked 2018?

Vi kan som sagt kun anbefalde alle vores læsere at besøge Gram Slot julemarked i år, som finder sted de sidste 3 weekender i november.

 

 

Knus og klejner,

Cathrine og Louise Brandenborg

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julen varer lige indtil påske - eller hvad?