TUREN GÅR TIL: JUL PÅ KRONBORG MED GÆSTEBLOGGER – Julehygge
13. DECEMBER - PAKKEKALENDER

TUREN GÅR TIL: JUL PÅ KRONBORG MED GÆSTEBLOGGER

Hejsa alle sammen og glædelig Lucia dag. Vi gemmer i dag på endnu en gave i gavesækken til jer, i form af en hyggelig fortælling om Jul på Kronborg og deres julemarked, men denne gang ikke en fortælling vi selv har skrevet. Vi blev for noget tid siden kontaktet af Stephanie, som til dagligt blogger på globetrotterpaadybtvand.dk, med ønsket om at være gæsteblogger her på julehygge. Stephanie’s blog omhandler sejlads og rejsedrømme, men ikke destomindre, deler hun samme begejstring for julen og stemningen den bringer, som vi gør, og ønskede i den forbindelse at dele hendes oplevelse af Jul på Kronborg med alle jer. Det passede helt os perfekt, da vi jo grundet afstand og tid desværre ikke selv havde mulighed for at besøge det smukke slot. Dog efter at have læst Stephanies indlæg, vil vi stensikkert gøre det til en prioritet næste år. Så sæt jer godt til rette og læs med om Stephanies oplevelse og fortælling om Jul på Kronborg.

kronborg

“Det er isende koldt, da vi går henover broen og voldgraven, og ind igennem ydreporten. Slottet lyser flot op i tusmørket og faklerne viser vej. På vejen bliver vi tilbudt en smagsprøve på varm æblegløgg. Det er en kærkommen smagsprøve, for vinden er kold og blæsende. Heldigvis ved vi, at kulden snart bliver erstattet af varme slotssale og duften af gren og æbleskiver”.

Mit navn er Stephanie og til dagligt skriver jeg på sejlads/rejse-bloggen globetrotterpaadybtvand.dk. I dag vil jeg dog tage jer med til et af Danmarks hyggeligste julemarkeder, julemarkedet på Kronborg i Helsingør. Inden vi træder ind på de bonede gulve, vil jeg kort introducere mit forhold til julen.

Der er ingen tvivl om, at julen er min favorittid på året. Ellers ville jeg jo nok heller ikke læse denne blog. Det er ikke selve juleaften, jeg er så begejstret for, men tiden, der leder op til juleaften. Min december er fyldt med traditioner, som skal håndhæves hvert år, hvis det skal blive rigtig jul. Sidste december var min første december med min kæreste og selvom han blev en smule skræmt af al den julestemning, der pludselig spredte sig i vores hjem, så lykkedes det os at starte nogle juletraditioner sammen. En af dem er et besøg på julemarkedet på Kronborg, som jeg vil tage jer med til i dag.

Kronborg slot er i sig selv et besøg værd uanset årstiden. Helsingørs betydning i Danmarkshistorien og ikke mindst Shakespeares udødeliggørelse af slottet i Elsinore, trækker både danske og udenlandske turister til Kronborg, som to weekender i december åbner dørene til et julepyntet slot fyldt med boder og underholdning af hele familien. Ok, vi kan nok ikke løbe fra, at julemarkedet henvender sig primært til børnefamilier. Der er ponyridning, julepyntsværksted, højtlæsning, teaterforestilling med Eventyrsteatret og selvfølgelig kommer julemanden på besøg i Riddersalen, hvor et stort og imponerende juletræ er pyntet efter alle kunstens regler. Behøver mor og far en pause fra juleræset, så kan I i kælderen finde et bredt udvalg af boder med smagsprøver på alt fra kastanjelikør til julepølser. I kan selvfølgelig også bare nyde en omgang æbleskiver og et glas gløgg.

thumbnail_b67041e2-a42f-48d7-ad65-2ee6f866bb5f
skaermbillede-2017-12-11-kl-19-32-01

Der er selvfølgelig intet julemarked uden boder. På Kronborg har man valgt at dele julemarkedet op i flere afdelinger, så I skal ind og ud af bygningerne og rundt i de smalle gange, for at komme rundt til det hele. Udvalget er stort og spænder bredt over tøj, smykker, brugskunst og julepynt. Desværre afspejles det i priserne, at Kronborg er et dyrt sted at leje en bod, for der er ikke mange tilbud og gode markedspriser, at finde. Men udvalget er bredt og især juleboderne har gjort rigtig meget ud af oppyntningen.

Vi kommer heller ikke på julemarkedet for at shoppe, men derimod for at nyde stemningen. Hver dag har et bredt underholdningsprogram, der skifter hvert år. Sidste år nød vi en opsætning af balletten Nøddeknækkeren, opført af Enjoy Dance Ballet Company. I år bød underholdningen på jazzkoncert med Søren Lampe.

thumbnail_a291b3c5-94e0-4b9e-a41c-efccc3dad41f thumbnail_db053560-e765-4041-88a1-1309d09a7773

Vælger du at tage en tur på julemarked på Kronborg, så gælder det om, at pakke en ordentlig omgang tålmodighed, for du vil ikke være den eneste, der har fået samme ide. Gangene og lokalerne på Kronborg er små, så det er umuligt at undgå køer. Køber du billetten på nettet, så slipper du dog for den første kø. Min anbefaling er dog, til trods for høje priser og smalle gange, at tage afsted. Tjek programmet hjemmefra, køb billetten på forhånd og nyd julestemningen på det gamle smukke slot. Julemarkedet på Kronborg ligger tidligt i december og er slut for i år, men heldigvis vender det tilbage til næste år og så er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted.

thumbnail_ee33cc21-a9b6-4bee-af9c-7112ffd36593skaermbillede-2017-12-13-kl-13-17-05

Vi håber, at I nød fortællingen om Stephanie’s oplevelse af Jul på Kronborg – det gjorde vi ihvertfald. 

Rigtig glædelig jul.

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

Julehygge

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

13. DECEMBER - PAKKEKALENDER