PAKKEKALENDER: KREATIVE IDÉER TIL DIN ROOMIE ELLER DIN KÆRESTE – Julehygge
JULEHYGGE GÆSTER "JUL I TIVOLI FRIHEDEN" - VIND FRIBILLETTER

PAKKEKALENDER: KREATIVE IDÉER TIL DIN ROOMIE ELLER DIN KÆRESTE

Åh, du kære pakkekalender. Vi husker tydeligt følelsen af at vågne op d. 1. december, af ren spænding for hvad der mon lå i ens jule-sok, der i vores tilfælde, altid hang ude på værelsesdøren. Pakkekalenderen er noget de fleste forbinder med barndommen og med en tid, hvor der var tid og overskud til rigtig at hygge sig om morgenen. Dén følelse savner vi begge meget, og særligt nu hvor vi småt er blevet “voksne” og ikke længere bor hjemme.

Der er få af vores venner, som er stadig heldige nok til at få en fyldt pose med 24 gaver fra mor, med hjem til lejligheden. Hvis ikke du er en af disse og eventuelt sidder i en situation som “ny-udflyttet” og boende med enten en kæreste, ven eller en helt fremmede – så har vi her en hyggelig idé til hvordan du kan genskabe samme glæde og spændning. Vi har valgt at dele ud af vores egne erfaringer og give inspiration og idéer til hvad du, som udeboende og juleglad studerende, kan gøre for at bringe minderne om pakkekalenderen og barndommen tilbage.

Jeg, Cathrine, har boet ude i 2 år nu og har med min roomie lavet en pakkekalender, der fungere således, at vi hver især giver hinanden 12 gaver. Vi skifter således med at give hinanden gaver, hvor jeg f.eks. starter med at give hende en gave d. 1., hun giver mig en d. 2. og så fremdeles. Disse gaver kan være alt fra et lille stykke chokolade til en gavekort til McDonalds. Små søde, sjove og hjertevarme gaver, som du ved at personen ville sætte pris på, der tilmed genskaber følelsen af uvished og spænding, som den man oplevede, da man var barn. Her er nogle af mine idéer og tidligere pakkekalender gaver:

Pakkekalender idéer til din roomie 

(1) Plade chokolade
(2) Pose té
(3) Hjemmelavet gavekort som indeholde enten en strøgtur med en
kop varm kakao, eller en hyggelig video aften med risengrød
(4) Sjov juletrøje/sweater
(5) Hvis I er tætte, et billede af jer sat i ramme
(6) Øreringe
(7) Gavekort til McDonalds (foreslå evt. deres varme kakao med softice i)
(8) Brændte mandler
(9) Toiletpapir lige til døren (bestil fra nemlig.com og få det leveret til døren –
toiletpapir skal man altid bruge og er altid træls at skal ned og købe)
(10) Hyggelige duftpinde
(11) En pakke risengrødsris (I ved, den blå pakke)
(12) De par sokker men aldrig selv får købt

Idéerne kan selvfølgelig variere meget i forhold til relation, situation og køn, men alt i alt er det som bekendt, tanken der tæller. Pakkekalenderen kan med fordel også nedgraderes/opgraderes til en adventskalender, hvor man enten skurer op eller ned for charmen og pengepungen. I forhold til indpakning mv. er dette selvfølgelig også helt op til en enkelte med graden af kreativitet og omfang. Jeg gør meget ud af af gøre gaverne til en del af lejlighedens juletræ, og på den måde få gaverne integreret, som en del af julepynten. Dette er for mig den “alternative jule-sok”, som på samme tid kan pynte i hjemmet. Man får på den måde også skabt et “samlingspunkt”, hvor man som par, fremmede bofæller eller nære veninder kan være fælles om i juletiden.

Pakkekalender idéer til kæresten

Jeg, Marie-Louise, har de seneste to år også lavet pakkekalender med min kæreste, hvor vi hver især har skiftes. Jeg stod for alle 24 gaver til ham forrige år og han stod for gaverne til mig sidste år, så i år er det endnu min tur og jeg glæder mig. Dog, er det en enorm udfordring, i det hele taget at finde én gave til en dreng, og nærmest umuligt at skulle finde 24. Det første år tog, set i bakspejlet, en nem løsning, men så sandelig også en sjov en af slagsen. Min kæreste elsker Pepsi Max, så jeg købte en ramme med 24 dåser i og pakkede dem hver især fint ind. Voila! En fortolkning på Stewart Stardust’s pakkekalender i Jul på Vesterbro, hvor han havde pakket 24 øl ind til sig selv. Skide smart – nemt og overkommeligt prismæssigt.

I år har jeg tænkt mig, at lave en adventskalender til ham og i stedet bruge en smule mere tid på gaverne og samtidig også kaste lidt flere penge efter dem. Jeg kan med god grund ikke skrive hvad jeg har tænkt mig at købe til ham i år, men her kommer alligevel et par idéer:

(1) Sokker – dem han alligevel aldrig selv får købt
(2) Lækker chokolade
(3) Special øl
(4) En “kupon” på lækker aftensmad med en god vin
(4) Invitation til en hyggelig aftentur op langs Strøget og en omgang churros
(5) Et skrabelod – det bliver man altid glad for
(6) Peter Larsen kaffe – det drikker min kæreste i hvert fald utrolig meget af
(7) En kaffekrus – eventuelt et julet et af slagsen
(8) Lækre bolsjer
(9) En god ansigtscreme til det kolde vejr
(10) Juleslik – min kæreste er dygt forelsket i julekonfekt med frugtsmag, sikker vinder
(11) Billetter til en biograf til – evt. idé til en adventsgave
(12) Entré billet til et lokalt julemarked
(13) Et godt gammeldags kærestebrev
(14) En sjov julesweater – køb evt. den samme, så kan I være kikset sammen
(15) En julekugle med jeres navn eller initialer på
(16) Billetter til et madlavningskursus
(17) Hygge hjemmesko
(18) En varm hue
(19) Julepyjamas
(20) En termokande eller krus
(21) Et indrammet billede af dig selv eller jer sammen
(22) Spillebilletter til brætspilscafé + en omgang varm kakao
(23) Billetter til skøjtebanen
(24) Aalborg Akvavit Basis Snaps – så kan han lave sin egen snaps

Vi har begge fundet stor glæde i at lave pakkekalender med vores sambo, hvilket kun har øget vores juleglæde endnu mere. Julen er traditionernes tid, hvor der her hører gaver til. Gaver kan være alt fra materielle ting til den gode tanke. Det handler for mig om at bringe hygge og julestemning ind i en ellers kold og hård december måned.

Små tips ved køb af pakkegaver: Søstrene Grene, Tiger og IKEA er dine bedste venner – her er der masse af kreative og hyggelige småting at finde. Husk på, at tanken tæller og jo mere personligt du kan gøre det, desto gladere bliver personen, der modtager gaverne. Man gennemskuer som modtager med det samme hvis der er købt personlige gaver, og det værdsættes ufattelig højt. Alle gaver behøver heller ikke at komme fra en butik, du kan sagtens lave noget selv, om det så er juleklip, en omgang aftensmad eller hjemmebagte småkager – så spare du også lidt penge. Igen, det er tanken der tæller.

Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul!

Knus og klejner,
Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

Julehygge

 

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEHYGGE GÆSTER "JUL I TIVOLI FRIHEDEN" - VIND FRIBILLETTER