ÆBLETÆRTE – EN SØNDAG I SEPTEMBER – Julehygge
SKAL VI TIL AT HAMSTRE ANDESTEG I STEDET FOR TOILETPAPIR?

ÆBLETÆRTE – EN SØNDAG I SEPTEMBER

I anledning af det faktum, at det er søndag og at efteråret er på vej, har vi her til formiddag været på æblerov! Vi har nemlig givet os kast med at lave en god gammeldags æbletærte. Så vi tog en stige under den ene arm og en kurv i den anden, og begav os ned langs Marselis Boulevard, hvor de fine æbler hænger i massevis.

  

Vi er ikke de bedste i et køkken, det indrømmer vi gerne, men vi har dog alligevel sat os for at forbedre vores evner og kompetencer i et køkken. Øvelse gør mester, I guess? Opskriften er fra den helt gamle Karolines Køkken bog, hvor vores æbletærte tager udgangspunkt i en pærertærte. Ligesom vi sidste jul lavede pebernødder ud fra flere opskrifter og mavefornemmelse, så er vores æbletærte også lavet ud fra eksisterende opskrifter, gefülen og en stor portion kærlighed!

_____________________________________________________________________


Opskrift: 
6 pers.

Det skal du bruge: dejen

150g smør
240g hvedemel
125g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. ingefær
1 æg og evt. lidt vand

Det skal du bruge: fyldet

1-2 tsk. kanel
4 spsk. sukker
100g smør
4-5 æbler

Pensling: vand
Bagetid: 40 min ved 200 grader

Fremgangsmåde: delen

// Smuldr smør i melet og bland herefter sukker, vaniljesukker og ingefær i
// Saml dejen med æg og vand. Læg nu dejen på køl i 1 time.
// Smør din tærteform godt og grundigt
// Del dejen i to dele og rul hver del ud i en rund plade
// Fordel den ene på bunden og op ad siderne. Den anden del bruges til låg*

Fremgangsmåde: fyldet

// Skær æblerne i tynde skriver og fordel dem på tærtebunden
// Bland smør, kanel og sukker til en flydende masse og fordel ovenpå æblerne

Til sidst:
Pynt med flormelis eller sukker og spis med flødeskum eller vaniljeis

_____________________________________________________________________

Hygge-tip: Hvis æbler, eller andre frugter for den sags skyld, hænger ude over offentlig stig, fortov mv. er det lovligt at plukke. Vi vil dog altid foretrække Ingrid Marie æbler, men vi glæder os også utrolig meget til at prøve disse ukendte smage.

Knus & klejner,

Cathrine og Marie-Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SKAL VI TIL AT HAMSTRE ANDESTEG I STEDET FOR TOILETPAPIR?