VORES TVILLINGE TEMAFEST

VÆRD AT OPLEVE I NOVEMBER

Nu nærmer vi os så snart november måned, hvilket også er den måned, hvor det er legalt at glæde sig til julen! Vi har i den anledning sammensat en lille oversigt og guide over hvad der er værd at opleve i Aarhus og omegn i november måned.

D. 2. NOVEMBER
J-DAG OG JULELYS

Udover at vi kan se frem til dagen, hvor sneen falder og julebryggen flyder, så er fredag d. 2. november også dagen, hvor Salling Aarhus tænder deres fantastiske og overdådige julelys. Det er efterhånden gået hen og er blevet en fast tradition for os, at vi sammen oplever det fortryllende øjeblik hvor lysene tændes og julestemningen lægger sig over byen. Vi ved præcis hvad det er der skal foregå, men alligevel ender man med at stå og måbe; det er også altid sjovt at høre hvordan hele forsamlingen udstøder et fælles “Aaaaahhhhh”. Det svært ikke at blive fuldstændig betaget af de mange tusinde smukke lys.

Selve lystændingen foregår kl. 19.00, hvor der efterfølgende er minikoncert af Peter A.G. Efter koncerten nyder Salling indenfor i varmen og holder åbent til kl. 22.00.

Vi vil helt klart anbefale jer at hoppe i det varme tøj og afsted ind til midtbyen, så I kan hygge jer med og komme i ægte julestemning. Se det som en mulighed for at skabe noget hygge i hverdagen og en mulighed for at nyde tiden med dem I holder kær.

 

D. 9. NOVEMBER
JULEPARADE OG STJERNEHIMMEL

Ugen efter er der i sandhed noget at glæde sig til, når selveste julemanden kommer til Aarhus og deltager i en lang juleparade gennem byen, hvor han til sidst vil tænde stjernehimmelen over strøget. En fantastisk oplevelse, som vi i den grad kan anbefale! Juleparaden snor sig gennem Aarhus C, hvoraf den starter fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1.

Der bliver for alvor skruet op for julestemningen, når juleparaden rammer strøget ca. kl. 18:30, hvor julemanden tænder det store stjernetæppe der flugter hele vejen langs strøget! Tradition tro, holder de fleste butikker langs strøget længe åben, så der er god mulighed for at begynde på sine gavegaveindkøb allerede d. 9. november!

 

D. 10. NOVEMBER
JULETRÆ OG JULESTUE

D. 10. november åbner Julestuen Topkær op til deres 25 års jubilæum og inviterer til julestemning på højt niveau! Skal du være med til at blæse julemanden op? Så skal du befinde dig på Topkærvej 13, Aarhus, kl. 10.00 når festlighederne går igang! Dagen byder tilmed på glögg og saftevand, masser juletræsflødeboller og ekstra gode åbningstilbud.

D. 17. NOVEMBER
JUL I FRIHEDEN, TIVOLI FRIHEDEN

Lørdag d. 17. november er dagen, hvor julen for alvor går løs, når Tivoli Friheden åbner dørene op for Jul i Friheden! I kan se frem til at kunne spadsere igennem en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos både store og små. Julen er hjerternes- og ikke mindst mavernes fest – så når lækkersulten melder sig kan I glæde til at besøge en hel bodeby med klassiske julelækkerier og med spændende julemad fra Aarhus Mad & Marked.

Så har I lyst til at koble fra og sparke julen igang i hyggelige og stemningsfuldte omgivelser, så vil vi i højeste grad anbefale jer at tage et smut forbi Jul i Tivoli Friheden. Det er svært ikke at lade sig fascinere af de mange julelys og vi anbefaler klart, at I bliver derude indtil mørket falder på.

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

2 kommentarer

 • Simone

  Sikke mange fine ting, der er at glæde sig til. Så hyggeligt, at I er fra Aarhus, så alting ikke altid omhandler København 🙂

  Jeg troede faktisk ikke, at Aarhus skulle have stjernehimmel igen i år – var der ikke snak om, at sidste år var det sidste og, de så ville finde på noget nyt til i år?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

   Det er der virkelig! Vi har også selv længe savnet inspiration til hyggelige ting at foretage sig Aarhus omegn, så derfor tænkte vi, at vi selv måtte gøre det! 🙂 Vi laver også et indlæg om julemarkeder og andre aktiviteter, som man kan opleve i december måned! Så husk endelig at følg med.

   Jo, det var der nemlig snak om. Der var snak om, at man skulle lave stjernehimmelen anderledes, men det blev der ikke taget godt imod på Gadeforeningen Strøget’s FB side. Det eksploderede med kommentarer og derfor turde de ikke ændre på noget. De har derimod udvidet juleudsmykningen i år – der har tidligere været 6.000 blinkende stjerner, men der kommer i år yderlig 110.000 stjerner! Vi glæder os helt vildt til at se det.

   God dag og god jul til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES TVILLINGE TEMAFEST