OPSKRIFT PÅ DEN PERFEKTE RISENGRØD

NY JULEKALENDER PÅ DR1 2018

Thannanaya er navnet på dette års julekalender på DR1. Fantasifortællingen og juleeventyret om Thannanaya omhandler den 12-årlige dreng, Theodor, der ingen venner har udover sin elskede bedstefar, Harold. I forsøget på at redde sin bedstefar for at dø, transporteres Theodor, ved brug af en magisk nøgle, til det magiske land Thannanaya. Hovederollerne bliver spillet af Kian Lawson-Khalili og Safina Coster-Waldau.

2 hurtige om DR’s julekalender Thannanaya

1 // En af hovederollerne spilles af ingen ringere end Nikolaj Coster-Waldau’s datter, Safina Coster-Waldau

2 // Størstedelen af optagelserne og de flotte lokationer foregår i Polen

 

Hvad kan man forvente af den nye julekalender?

I kan se frem til en julekalender pakket med spændning, venskab og kærlighed. Thannanaya skaber rammerne for en eventyrlig og dramatisk julefortælling, der trækker på elementer fra blandt andet universet Narnia og Brødrene Løvehjerte. Her er vores gæt, at Thannanaya er en nyfortolkning af det velkendte eventyrsland Nangiala.

I kan tilmed forvente, at Thannanaya modsat de mere klassiske julekalendere, som f.eks. Nissebanden og Pyrus, kun inddrager julen som et understøttende element. Omdrejningspunktet er snarere universet og dets eventyrlige væsner, frem for nisser og rensdyr. Alt i alt en spændende og eventyrlig fortælling, der henvender sig til hele familien. Det ser ud til, at DR har brugt en masse tid og energi på at skabe de helt rigtige rammer; og vi sætter stor pris på deres umage. Vi kan næsten ikke vente.

DR har siden 1962 stået bag en lang række julekalendere og har over tiden ekspanderet til både DR Ramasjang, DR3 Ultra og DR3. Optagelserne menes at have været i gang siden oktober 2017 og har udover Polen, som den primære lokation, også benyttet København til en stor del af optagelserne. Hvorfor optagelserne foregår i Polen, er først og fremmest baseret på den alsidige og barske natur som Polen besidder og giver dermed en bred vifte af lokationer at filme på. For at skabe en optimal vinterstemning og fremme julekalenderes univers foregik optagelserne i smukke landskaber, som blandt andet Stołowe-bjergene, Kraków-Częstochowa og Słowiński National Park.

 

Fremtiden for julekalendre?

Tv-drama eller julekalender? Positiv eller negativ udvikling? Vi går selvfølgelig lidt og savner nisserne, julemanden og risengrøden. Vi kan godt ærgre os en smule over, at julen i højere grad fungere som et sekundært og understøttende element. MEN, vi synes bestemt også, at der har været en positiv og utrolig kreativ udvikling i de nyere julekalendere, der har været med til at skabe meningsfyldte og fantasifulde fortællingerne for både børn og voksne.

Vi håber selvfølgelig på, at de mange gisninger og teorier, som vi har gjort os omkring Thannanaya viser sig at være sande; vi ser meget frem til en bekræftelse fra DR. Uanset hvad det ender med, er vi sikre på, at Thannanaya bliver en julekalender i særklasse. Nu der jo kun tilbage at se hvad TV2 har i ærmet for julen 2018 – højst sandsyneligt en genudsendelse, hvor vi i år krydser alt vi har for, at de vælger at sende Jesus og Josefine. Hvad håber I på?

Vi vil selvfølgelig opfordre folk til at følge med gennem hashtagget #thannanaya på instagram, hvor der efterhånden lægger en masse spændende smugkig af både, skuespillere, lokations og flotte kostumer.

Bemærk* Julekalenderes handling, plot mv. ikke er bekræftet af DR selv men derimod bygger på interne kilder, de sociale medier samt diverse udkast og udtalelser.

 

Knus og Klejner,

Cathrine og Louise

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPSKRIFT PÅ DEN PERFEKTE RISENGRØD