• ···
19. DECEMBER - PAKKEKALENDER

VORES LISTE OVER DE BEDSTE JULEKALENDERE GENNEM TIDEN

Vi ELSKER jul. Elsker, elsker, elsker. Den hyggelige stemning, de levende lys og de nostalgiske traditioner. At se julekalender er en fast tradition for mange danske familier, og har så sandelig også altid været en fast tradition hjemme hos os. Julekalendere bringer familier sammen hver aften i december, hvilket skaber en vis kvalitetstid, som ikke er prioriteret på samme måde i de andre måneder i løbet af året. Det er netop dét der gør, at december måned er så magisk og fantastisk – det er en tid hvor man bruger tid og energi på hinanden og på at hygge sammen! Den første julekalender blev sendt tilbage i 1962 og der er siden kommet en masse hyggelige juleeventyr til. Vi har forsøgt at lave en liste over de bedste julekalendere gennem tiden over de, som har haft størst indtryk på os og på vores forståelse af jul. Listen kommer herunder, dog i tilfældig rækkefølge (det var simpelthen for svært at finde frem til den aller bedste):

The Julekalender, 1991, TV2

The Julekalender er en gammel kending, der efterhånden er blevet genudsendt 8 gange siden den udkom tilbage i 1991. Den velkendte satiregruppe De Nattergale, minder os meget om vores barndom, da vores far tidligt introducerede os for deres LP’er og senere deres program CWC (Canal Wild Card), som vi begge synes er ualmindelig morsomt. Vi kan ikke komme uden om, at vi som små var utrolig bange for Benny, når han indtog alkohol og tænderne kom frem, og derfor i mange år har haft et ambivalent forhold til kalenderen. Men vi må erkende at den geniale humor og de medrivende sange opvejer vores tidligere frygt, og at The Julekalender forbliver en af de aller bedste kalendere nogensinde.

Alletiders Nisse, 1995 // Alletiders Nissemand, 1995 // Alletiders Eventyr, 2000, TV2

Pyrus står vores julehjerter meget nær. Kan I huske 3D brillerne? Hvor fedt var det ikke lige!

 

Bamses Julerejse, 1996, DR1

Gode gamle Bamse. Ham kan vi ikke komme udenom når vi snakker om de bedste julekalendere gennem tiden. Jo ældre man bliver, desto sjovere synes vi faktisk den er.

 

Jesus og Josefine, 2003, TV2

“Jeeeesus og Josefineeee” – Det må være det ultimative julekalderhit. Vi var begge dybt forelsket i
Sebastian, Jesus, som samme år havde deltaget i MGP med bandet B-Boys.


Jul på Vesterbro, 2003, DR2

Endnu en såkaldt “voksenjulekalender” på listen: Jul på Vesterbro. Vi er i forvejen kæmpe, kæmpe fans af Anders Matthesen og har set hans seneste 5 shows og venter spændt på hans 25 års jubilæum show næste år. Alle karakterene er ufattelig sjove og denne kalender er vores humør i en nøddeskal.

Jul i Valhal, 2005, TV2

Jul i Valhal – Vidunderlig julekalender. Vi er klar over vi ovenfor skrev at det var svært at finde den aller bedste julekalender, men Jul i Valhal er uden tvivl top 2! Den indebære det hele. Den er lærerig, den har et spændende plot, gode skuespillere og fantastiske sange, som stadig den dag i dag står stærkt i hukommelsen!


Hvad er jeres ynglings julekalender gennem tiden?

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

logostortt

4 kommentarer

 • Josefine

  Krummernes jul er helt klart den bedste, der nogen sinde er lavet. Desværre genudsender de den aldrig 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

   Ja, det er virkelig også en klassikker! Det er ærgerligt, at de ikke genudsender de gode, gamle julekalendere så ofte. Vi krydser fingre! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg ser jul i Valhal hvert år – det er ligesom et must og en tradition for mig efterhånden 😉Brødrene Mortensens Jul er og Pagten er helt sikkert også på min favoritliste!
  Glædelig jul til jer ✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

   Åh ja, de er virkelig også gode!:-)
   Glædelig jul og godt nytåt til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

19. DECEMBER - PAKKEKALENDER