10. DECEMBER - PAKKEKALENDER

ANMELDELSE AF TINKAS JULEEVENTYR

topbilledetinka

Hejsa alle sammen og glædelig 2. søndag i advent! Idag tænder vi endnu et lys i adventsdekorationen, hvilket betyder, at den første uge i december nu er passeret. En smule vemodigt, men også utrolig spændende, da det betyder, at vi så småt begynder at nærme os juleaften! Vi tænker i den forbindelse, at dele ud af vores tanker omkring TV2’s nye julekalender “Tinkas Juleeventyr”, der er gået hen og blevet et af de helt store højdepunkter for os, her i de kolde decemberdage.

Tinkas Juleeventyr har som sagt kørt hen over skærmene i de danske hjem i lidt over en uge nu, og i den forbindelse, tænkte vi at lave en lille anmeldelse. Vi tror, vi taler for de fleste når vi siger, at Tinkas Juleeventyr er intet mindre end fantastisk og at TV2 i den grad har formået at skabe en julekalender for hele familien! Den har virkelig fanget os begge fra det første afsnit og har siden da formået at trække os helt med ind i det eventyrlige og hyggelige univers.

csm_tinka-og-lasse-720x348_9032eeb121

Her er lige en kort forklaring af plottet, for de af jer der har haft svært ved at følge med i afsnittene, her i den travle tid. Julekalenderen foregår i to verdener, hvor vi parallelt følger Tinka og Lasse, som er kalenderens hovedpersoner. Nissen Tinka bor i nissernes verden, men føler sig udenfor, da hun tidligt i kalenderen opdager, at hun er halvt menneske. Fortællingen går nu på, at Tinka skal finde julestjernen, der blev stjålet af menneskerne for over 100 år siden, i bestræbelsen på at bevise, at hun i sandhed er nisse i hjertet til trods for at hun er halvt menneske. Til det får hun hjælp af menneskedrengen Lasse, og de forsøger nu sammen, at genvinde nissernes magiske kræfter og få skabt fred i verden. Det er altså den klassiske fortælling om to venner, der sammen står overfor en række udfordringer og forhindringer, i kampen om at redde julen.

Vi er som sagt allerede tryllebundet af kalenderen og imponeret over de unge skuespillere. Bare det faktum, at der er nisser med ind i handlingen, er noget som vi i den grad værdsætter og har savnet i mange af de seneste julekalendere. Producenterne bag denne eventyrlige julekalender er tidligere kendt for at have lavet ”Juleønsket”, ”Jesus og Josefine” og ”Jul i Valhal” – alle ufattelig gode julekalendere, og nogle af de allerbedste der nogensinde er blevet lavet, hvis du spørger os.

jj-01
Jesus og Josefine (2003)

valhal-610

“Jul i Valhal” (2005)

TV2 har virkelig overgået sig selv i form af handling, animation og valg af skuespillere. Vi er begge positivt overrasket indtil videre og vi er sikre på, at spændingen fortsat vil intensiverer inden vi rammer d. 24. december. Med det sagt, så må vi dog beklage os, i forhold til et meget centralt, dog mangelfuldt element i julekalenderen. Der er ingen sange med. Det eneste musik julekalenderen har at byde på, er introsangen ”Tinka”, som er lavet at Burhan G, Lars Ankerstjerne og Frida Brygmann. For os er sangene en vigtig del af en julekalender, da det især er dem man husker julekalenderne fra og mindes gennem årene. Sange fra “Jesus og Josefine” og “Jul i Valhal” sidder stadig skarpt i vores hukommelse, selvom det efterhånden er flere år siden de blev sendt for første gang.

skaermbillede-2017-12-10-kl-13-01-11

Vi kan varmt anbefale dig, at komme i gang, hvis du endnu ikke har fået set Tinkas Juleeventyr. Det er den perfekte familiejulekalender, der i grad formår at samle familien og sprede hyggen. For dig der studerer, har fuldtidsarbejde eller blot har en stresset hverdag, har vi her et lille tip og anbefaling – nemlig at købe TV2 Play for 39 kr. om mdr. Det har virkelig hjulpet os i en stresset eksamenstid, hvilket har givet os mulighed for at følge op på både Alletiders Nisse, Tinkas Juleeventyr og The Julekalender.

Vi ser frem til endnu et afsnit i aften kl. 20:00 på TV2!

skaermbillede-2017-12-10-kl-13-01-23
skaermbillede-2017-12-10-kl-13-01-18

 

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise Brandenborg

Julehygge

 

 

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10. DECEMBER - PAKKEKALENDER