• ···
HER ER VORES JULEKALENDERE

FARVEL SOMMER, VELKOMMEN VINTER

Billede lånt fra Unsplash

Julemanden er kommet tidligt i år med en skøn julegave – en hel time ekstra under dynen! Natten mellem lørdag og søndag går vi officielt fra sommer til vintertid! Dette er dermed også ensbetydende med, at julen nærmer sig med hastige skridt. Den klassiske vending: “vi sætter havemøblerne ind og dermed også tiden tilbage”, er en god tommelfingerregel, som vi alle sammen kender, men som der alligevel altid er en grad af forvirring omkring.

For at enkelgøre hele dette tilbagevendende mysterie, vil vi forsøge at kortlægge betydningen af dette skift. Vintertid betyder simpelhen, at når klokken rammer 03.00 natten til søndag, kan du rent faktisk sove en hel time længere. Så skal du på arbejde i morgen eller nå en vigtig aftale, så husk endelig at få sat tiden en time tilbage! Dette skifte er, udover en ekstra time under dynen, også ensbetydende med, at det bliver tidligere lyst om morgenen og tilsvarende tidligere mørkt om aftenen.

Det er ikke kun havemøblerne vi sætter tilbage når klokken i nat rammer 03.00, det er nemlig også solcremen, sommertøjet, de lækre jordbær og i de flestes tilfælde det gode humør. Men her på julehygge er vi ikke så interesseret i de ting, som vi kommer til at savne og stille tilbage, men derimod interesseret i hvad vi går i møde og hvad vi kan se frem til! Med vintertid medfølger nemlig en lang række hyggelige ting og aktiviter man kan give sig til.

Fra og med søndag skal du ned i kælderen og finde vintertøjet frem og ind bagerst i reolen efter de hjemmestrikket julesokker fra bedsteforældrene! Frem med hue, halstørklæde, vinterjakke og  de store støvler. Vintertiden giver nu “officielt” lov til, at man for alvor kan glæde sig til julen, uden at blive kigget skævt på. Giv dig tid til at hygge – på med de hyggelige sokker, tænd stearin lysene og slap af i dit ynglings hyggetøj.

Vi er blandt venner og familie kendt for at være helårs-hyggere og kan helt klart anbefale at tage sig tiden til at omfavne dette skifte med en positiv indstilling –  fra og med i nat har man jo en hel time mere! Så ingen undskyldning. God weekend og god jul!

Knus og klejner,
Cathrine og Marie- Louise Brandenborg
Julehygge

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HER ER VORES JULEKALENDERE