• ···
DIY - HYGGELIG EFTERÅRSDEKORATION

OPSKRIFT PÅ LÆKRE JULE/FØDSELSDAGSBOLLER

I går fyldte vi 22 år og vi havde simpelthen den hyggeligste dag! En dag fyldt med alt lige fra god mad og gode gaver, til god stemning og ikke mindst godt selskab med familien. Vores morgen startede ud hos vores mormor, hvor vi blev fejret af mor, bror, kærester og selvfølgelig, mormor. Her blev vi fejret på bedste jule manér med opdækket bord med juledug, lækre fødselsdagsboller og varm kakao med flødeskum. Vi fik begge nogle af vores store ønsker opfyldt, hvor jeg (Marie-Louise) fik 4 Bjørn Wiinblad julekrus og Cathrine fik 6 julekrus fra Royal Copenhagen. Så, så fine! Cathrine fik tilmed en smukt broderet juletræstæppe, hvorpå der står: “God jul” – noget hun glæder sig til at få frem og sat et juletræ ovenpå!

Senere på eftermiddagen tog vi ud til vores far, hvor vi forsatte festlighederne sammen med far, farmor og farfar, som bød på endnu flere julede og hyggelige gaver. Jeg fik den fineste Bjørn Wiinblad juledåse, som jeg glæder mig til at fylde med kager og andre søde sager, når vi snart går i gang med at lave julegodter. Og ja, jeg er utrolig begejstret og inspireret af Bjørn Wiinblad og fik tilmed en smuk vase samt et kalenderlys i hans design. Sammen fik vi også en Erik Bagger jule-brødkurv, som vi har meget svært ved at finde ud af, hvordan vi skal formå, at deles om. Sidst men ikke mindst fik Cathrine den hyggeligste gave overhovedet: en flyverdragt. Ja, en flyverdragt. Hvor fedt er det ikke lige? En hyggelig termo-flyverdragt, som er med til at holde på varmen, selv i det koldeste vejr – en gave, som jeg er utrolig misundelig over. Sådan en må jeg også eje. Så alt i alt, har det været en fantastisk dejlig fødselsdag, som bestemt stod i julens tegn.

  

Vi bagte selv de dejligste fødselsdagsboller og gav dem et twist af jul. Opskriften er meget klassisk og kræver ikke meget forberedelsestid, også smager de lige præcis, som fødselsdagsboller bør smage! Vi glemte helt at få taget nogle billeder af det endelige resultat, hvilket vi beklager, men vi lover, at det ikke bliver sidste gang, at vi laver disse boller og at vi nok skal få taget nogler billeder næste gang! Opskriften er som sagt utrolig lige til, så den får I selvfølgelig her:

Opskrift på lækre jule-/fødselsdagsboller

Det, du skal bruge er: (ca. 20 stk.)

2 æg

100 g gær

200 g smør

2 dl mælk

900 g hvedemel

2 tsk groft salt

7 spsk sukker

2 tsk stødt kardemomme

200 g rosiner eller hakket chokolade

Fremgangsmåde:

(1) Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og rør gæren ud heri

(2) Hæld blandingen over i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser og rør derefter dejen godt sammen

(3) Dæk skålen over med et fugtigt hviskestykke og stil dejen til at hæve i ca. ½ time

(4) Drys mel ud på et bord og ælt dejen godt sammen – den skal have nogle tæsk

(5) Del dejen op i foretrukne størrelser og form dem til boller (rul dem på bordet med en hul hånd)

(6) Lad derefter bollerne hæve efter på en plade med bagepapir i ca. 20 min.

(7) Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen (varmluft, 200 grader, ca. 15 min.)

(8) Når bollerne tages ud af ovnen, skal de vendes således, at fugten fra bollerne ikke gør bunden blød

= Serveres i selskab med fødselsdagsflag, en god gang tand-smør samt en stor kop kakao med flødeskum

Rigtig god fornøjelse og god jul!

Knus og klejner,

Cathrine og Marie-Louise

logostortt

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - HYGGELIG EFTERÅRSDEKORATION