JÆVNDØGN – NU BEGYNDER VINTERHALVÅRET

“SOMMERENS” VEJR SKABER PROBLEMER FOR JULETRÆERNE


Billede lånt fra Unsplash

Juletræerne har vokset sig høje i år. Det perfekte juletræ menes at have ca. 40 cm mellem hver grenetage, men i år kan vi risikere, at julekuglerne kommer højt op at svæve og julestjernen sat meget højt. Det er ”sommerens” vejr der er skyld i dette, da der i august og september måned indtil videre er faldet 48 mm regn mere end gennemsnittet, hvilket påvirker mere end bare træets symmetri. Grundet regnen har træerne nemlig ikke taget ordentlig farve, og de er derfor mere lysegrønne og blegere, end den karakteristiske og fortrukne mørkegrønne farve.

For mange juletræsavlere, er træets symmetri afgørende for årets juletræssalg, og mængden af regn er derfor et problem for mange. Vi her på julehygge anser det dog ikke som et decideret problem, og mener tværtimod, at træerne om ikke andet bliver mere charmerende at se på med deres kejtede lange grene. Det eneste der bekymre os er dog træets farve – der foretrækker vi helt sikkert den lækre og dybe mørkegrønne farve.

Vi er begge meget traditionstro og har da helt sikkert en forestilling og en holdning til det ”perfekte” juletræ, hvilket både gælder træets højde, farve, holdbarhed og tæthed. Når det så er sagt, mener vi ikke der er ét perfekt juletræ. Det er en individuel fortolkning og mening, da familier har hver deres værdier, traditioner og smag. Nogle foretrækker høje og tynde træer iklædt minimalistisk pynt i lyse nuancer. Andre foretrækker lave og tætte træer iklædt dannebro og pyntet med varme klassiske farver. Der findes utallige alternativer – utallige fortolkninger og normer.

Juletræet er noget af det mest centrale i julen og noget vi begge bruger meget tid og energi på at vælge ud.
Hold jer opdateret og følg med på vores jagt mod det ”perfekte” juletræ.

Knus og klejner,

Cathrine og Louise Brandenborg

skaermbillede-2017-09-10-kl-15-27-58

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JÆVNDØGN – NU BEGYNDER VINTERHALVÅRET