Velkommen til vores juleunivers

JÆVNDØGN – NU BEGYNDER VINTERHALVÅRET

Billede lånt fra Unsplash

Det er i aften, fredag d. 22. september kl. 22.02, at vi rent astronomisk set, oplever jævndøgn, hvilket markerer den dag, hvor natten overhaler dagen. Jævndøgn opstår når solens højeste punkt passere ækvator, hvilket betyder, at dag og nat er stort set lige lange. Vi bevæger os nu mod vinterhalvåret og går koldere tider i møde – sådan vil det være frem til den 20. marts, hvor dagen igen kommer foran. Fra i dag og helt indtil d. 21. december kl. 17:28 (ufattelig præcist) vil dagene blive kortere og kortere frem til vintersolhverv, hvor dagslængden når sit minimum på blot 7 timer. Dette sker som sagt, d. 21. december, når solens højeste punkt vender igen og markere sig som årets korteste dag.

Jævndøgn er for mange et trist og hårdt vendepunkt, hvilket vi, som studerende, kan nikke genkendende til. For at citerer Rasmus Nørh – Sommer i Europa: ”Det er mørkt når vi står op, og gråt når vi på job – Og mens vi handler ind, bli’r det mørkt igen”. En umiddelbar deprimerende tanke, MEN det er også en vidunderlig og spændende tid vi går i møde, da vi så småt, som juleentusiaster, nu for alvor, kan ”tilllade” os at glæde os sådan RIGTIG til jul.

Jævndøgn er for os her på julehygge et skønt vendepunkt og en vigtig milepæl på vejen mod jul. Vi har mange spændende og ambitiøse planer for julebloggen, og vi er i fuldt sving med at få en masse gode aftaler i hus, så vi rigtig kan forkæle jer når vi rammer december måned. Glæd jer!

Knus og klejner,

Cathrine og Louise Brandenborg

julelogoo

Ingen kommentarer endnu

Del endelig dine tanker omkring indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til vores juleunivers